סאטירה - יצחק רבין

zlr86

New member
סאטירה - יצחק רבין

ראשית כל אני אכתוב שבקטע זה שלקוח מאתר אין-ציקלופדיה אין שום כוונה בלצחוק על האיש ומעשיו אלא על פולחן האישיות שעשו סביבו לאחר מותו --------------------------- כדקה לאחר מותו של רבין, שונה שמה של הכיכר בה הוא נרצח מ"כיכר מלכי ישראל" ל"כיכר רבין". כמו-כן, שונה שמו של מחלף הכבישים שרבין פעם נסע בו מ"מחלף כפר שמריהו" ל"מחלף רבין". בנוסף, שמו של בית-הספר התיכון שמישהו שרבין מכיר למד בו פעם שונה מ "תיכון ע"ש מישהו" ל "תיכון ע"ש רבין"; שמו של בית החולים בילינסון, שם מתו מספר אנשים שעברו פעם ליד רבין, שונה ל"מרכז רפואי ע"ש רבין" והוקמה מכינה קדם-צבאית ע"ש רבין המכינה בחורים צעירים ע"ש רבין לקראת אותו הצבא בו רבין פעם שירת ופיקד. מספר שנים לאחר מותו, הוחלט אף לשנות את שמו של הירח, שרבין נהג להביט בו לפעמים מחלון ביתו, מ"הירח", ל"ירח רבין http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/איציק_רבין

zlr86

New member
תצו אתה היחידי פה שעסוק בלהתנצח פה עם כולם

אני מהיחידים פה שלא נטפל לאף אחד ודווקא אלי אתה נדבק כבר פעם שניה. ואם זה כל כך מעניין אותך אני לומד מדמ"ח

זיקן

New member
מנהל
את בכלל לא מבינה תראש של צוציניו../images/Emo13.gif

גם ציר לא וכמעט כל חברי הפורום לא, צוציניו מוציא את המיטב מהבן אדם, מיטב אי אפשר להוציא בדברי נועם וליקוקי תחת. מיטב מוציאים רק אם מנענעים את הבן אדם ואז מתחילה חגיגה של דעות ותגובות. אם לא נעשה כך ולא נעקוץ אחד את השני (בגבול הסביר) הפורום ירדם עד מהרה ופוסט מעניין יגמר ב2-3 תגבות וישקע בנתיב השיכחה. את אולי לא מודעת לכך אבל תגובתך לציר היתה במקומה מה לעשות שציר אדם "מתורבת" סטודנט, מלח הארץ, עלם חמודות וכו וכו צריך לנער אותו קצת, תישאלי את פנו איך עושים את זה הוא המומחה להרגזה והוצאת המיטב.

זיקן

New member
מנהל
אם אתה רוצה להציק לחברך,

קנה לילד שלו מערכת תופים.

זיקן אני חולקת עליך

מנסיוני הלא דל, דווקא ליקוקי תחת הוציאו את המיטב מהגבר במיטה

shuval3

New member
זיר אני דווקא מסכים איתך

אני מאוד מעריך את האיש את פועלו, את איכותו ומכבד אותו מאוד. הוא עשה המון בשביל המדינה וכל התהילה מגיעה לו. הבעיה היא שבאמת זה נהיה פולחן מסויים. בין היתר, בחלק מהמקומות, שינו את השמות של אנשים שעשו גם כן המון, כמו בן גוריון, לשם רבין. אז כן מגיע לו הרבה כבוד והערכה מהעם הזה, אבל חייבים להודות שיש פולחן מסויים...

יגאל עמיר דפוק, ורצח זה פסול

אבל הנסחפות בענין ההנצחה שלו ודל `מורשתו` מזמן עבר כל גבול.

גם רצח ראש ממשלה בישראל עבר כל גבול

כל תקדים יוצר סביבו הדים חסרי פרופורציות. אני מאמינה שלו פרס היה נרצח במקום רבין, מימדי ההנצחה היו לא פחות גדולים.

מצד שני, אם פוליטיקאי ימני היה נרצח

במקום רבין, אני לא חושבת שההנצחה היתה כ``כ מוגזמת... אף אחד לא מצדיק רצח, בטח לא של ראש ממשלה, אבל האנטי שנוצר סביב רבין,בעיקר אחרי הרצח, הוא די ביחס ישר לפולחני ההנצחה המוגזמים של השמאל...

רחבעם זאבי נרצח

אבל הוא לא היה ראש ממשלה ולא סגנו. הוא היה "רק" שר בממשלה. תזכירי לי אם הוא נרצח לפני או אחרי רבין?

אחרי

ותראי מה זה, הפתעה הפתעה, כמה בתי חולים, בתי ספר, רחובות, כבישים או WHATEVER נקראו על שמו? מה התאריך שבו הוא נרצח? איך קראו למי שרצח אותו?

ככה זה במדינה הנשלטת ע"י מפא"יניקים...

אנשי ארץ ישראל השלמה תמיד נחשבו בה כ"ילד המפגר" שיש להסתיר אותו ולהתבייש בו... ואמנם נקראו מספר מבנים ורחובות על שמו של זאבי ז"ל, אבל מעטים מאוד.

xcalibur

New member
לא חושב כך

רבין היה מגדולי הגנרלים שהמדינה הזאת אי פעם ראתה...עד שהתחיל להשמיל. לא חושב שקיימת אישיות שעשתה עבור המדינה הזאת והרסה יותר ממנו.

xcalibur

New member
צודקת, גם

למרות שרבין הביא לנו את השלום עם מצרים וירדן. וכמובן, את הסכם אוסלו האיום. שרון היה מצביא צבאי דגול והלוואי והיה בהכרה לראות את מלחמת לבנון 2. אחרי הרקטה השניה הם כבר היו סותמים את הפה שם בצפון.

איזה מן שמאלני בלאי אתה?;)

גם עושה מילואים, גם נגד `כל מחיר` לגלעד שליט, גם צוחק על פולחן רבין.- מה זה??

למעלה