סאונד של רמקולים

GuyN2

New member
סאונד של רמקולים

הרבה פעמים שאני רואה טלוויזיה הכלבה שוכבת לידי ונרדמת. אני מגביר את הווליום ממש חזק, כמעט עד הסוף וזה לא מזיז לה, אבל כל תנועה קטנה שאני עושה, כל נשימה - היא ישר מתעוררת. איך זה יכול להיות? אותו דבר עם המחשב כשאני שומע מוזיקה.. כלבים שומעים את הסאונד הזה?

sunrize1

New member
כלבים מוזיקליים

הכלבה שלי למשל, מאוד אוהבת לשמוע שירים והיא נרדמת בכיף,כשאני משמיעה מוזיקה. וקוריוז קטן (ואני רצינית לגמרי) - היא חולה על שלמה ארצי (כמו בעלת הבית שלה
) וכשאני משמיעה שירים של שלמה, היא נשכבת בנחת וממש רואים על פניה כמה היא נהנית ורגועה.

AllRed

New member
היא מרגישה אותך ../images/Emo13.gif

אנ מניח שתחושה של רגיעה ואושר עולים בך כשאת שומעת את שלמה....היא כניראה מרגישה זאת וגם נרגעת. דוגמא...לפעמים אני עצבני, אבל לא ממש מרגיש את זה, מין חוסר שקט שכזה...הדבר היחיד שעוזר לי לגלות את הוסר שקט הזה הוא החתול שלי. כשאני עצבני הוא עצבני, בפירוש. לפעמים אני מסתכל עליו ומבין שהוא עצבני ואז אני מחליט להרגע בעצמי וגם הוא נרגע...זה מדהים. זה קורה וקרה דיי הרבה פעמים (מה לעשות, אני חצי מרוקאי).

sunrize1

New member
אין ספק שאני בעננים כשאני שומעת את שלמה ../images/Emo23.gif

אבל לגביה,היא מתענגת על השירים שלו, לא רק כשאני נוכחת ונהנית משירתו,אלא גם כשהילד שלי שם את שירי שלמה. זה באמת משו יוצא דופן,כי ברגע שהיא שומעת את שלמה שר,היא "נשפכת" לאט לאט על המיטה,בהדרגה,עד שהיא מגיעה למצב של שכיבה מוחלטת,עיניים חצי עצומות וגוף רפוי. יש לה טעם משובח, לנסיכה שלי
(חצי מרוקאי וחצי...?)

AllRed

New member
המוזיקה הזו כניראה מזכירה לה מצב רגיעה

וזה כ"כ עמוק שכבר אין צורך בנוכחות שלך שתשרה עליה.... הכלב שלי הולך מהחדר כשאני שם מוזיקה....

sunrize1

New member
הולך מהחדר? יכול להיות

שטעמכם במוזיקה שונה (למשל,הוא אוהב ביטלס ואתה שם לינקין)
בפורים,מאי מאוד מבוהלת מהקפצונים והנפצים ,רועדת ורוטטת ומאוד קשה להרגיע אותה. ולכן,מצאתי פתרון - אני משמיעה לה את שלמה והיא נרגעת...

AllRed

New member
אני יותר איש של רוק...סמאשינג, מטאליקה, פינק

פלויד, לד זלין וכדו'....הוא בעל נפש עדינה יותר כניראה.

sunrize1

New member
מטאליקה? יש לך טעם משובח../images/Emo45.gif

אני מכורה למטאליקה (במיוחד ל NOTHING ELSE MATTERS ול THE UNFORGIVEN) וכנראה שאתה צודק,הכלב שלך מעדיף אולי מוזיקה יותר שקטה ולכן הוא מתמרד ויוצא מהחדר כשאתה משמיע לו את המוזיקה שלך.

GuyN2

New member
זה לא כדי לבדוק נשימות

זה למקרה שתהיה לה נזלת
סתם אני וחבר שלי עשינו תחרות במסנג'ר של לשים דברים על הכלבים שלנו אה ולזאת שכתבה שהכלבה שלה שומעת שלמה ארצי: אז זה אומר שיש כלבים ששומעים ויש כלבים שלא? האמת גם הכלבה שלי מוזיקלית - היא תמיד אוהבת שאחותי מנגנת בפסנתר ונשכבת לידה.. אבל רמקולים לא נראה לי שהיא שומעת.

toomuchdogs

New member
אני מבינה שניסיתם למכור אותם כשולחן

אה!?!?!?!? כלב זה לא רהיט!!!!!!!!!!!!!

sunrize1

New member
טווח קליטת הצלילים שכלב מסוגל לקלוט

גדול מזה של המין האנושי לפחות פי חמש. כלבים יכולים לשמוע צלילים גבוהים בעלי תדירות גבוהה ביותר, שאינם נקלטים באוזן האדם, וממרחק שגדול פי כמה ממרחק הקליטה של רוב בני האדם. צלילים גבוהים עוברים מרחק גדול מהמרחק שעוברים צלילים נמוכים. רק בדבר אחד עולה השמיעה של בני אדם על זו של כלבים : האדם יכול להבחין בין שני צלילים דומים באותה תדירות רק בעוצמה שונה, ובין צלילים שנמשכים זמן קצר מאוד.

GuyN2

New member
הממ כן, נראה לי.. למה?

sunrize1 לא ממש הבנתי את התשובה שלך.. זה אומר שיש כלבים שלא שומעים רמקולים?

sunrize1

New member
שומעים הכל ,שמיעתם מאוד מפותחת

והם מסוגלים לשמוע אפילו צלילים שבני האדם לא שומעים. הם מרגישים כל תזוזה וקול,קח לדוגמא כלבים שמשתוללים ונסערים לפני תופעת טבע,כגון רעידת אדמה. הם שומעים את התזוזות הקלושות,עוד לפני שאנו,בני האדם,מסוגלים להרגיש ולשמוע אותם.

shar29

New member
אם היא רגילה לרעש של הטלוויזיה הוא הפך לרעש

רקע שאין לו חשיבות.

GuyN2

New member
אהא

אבל אם אני מגביר את הווליום לעוצמה שהיא לא רגילה אליה זה לא מגביר את החשיבות?

shar29

New member
תברר איתה ../images/Emo13.gif

אם היא לא מתעניינת בזה אז כנראה שלא. אמרת שהיא שומעת כל תנועה שלך - אז אין סיבה לחשוב שיש לה בעיית שמיעה.

למעלה