סאונד קבוע לאתר שלם? האמנם?

Seraphim

New member
סאונד קבוע לאתר שלם? האמנם?

שלום, יש לי אתר HTML (הוא בASP אבל בצד לקוח הוא כמובן HTML) ואני מעוניין להוסיף מוזיקת רקע. הבעיה היא כידוע לכם שבמעבר בין הדפים השיר יפסק ויתחיל מחדש. חשבתי להעביר בין הדפים משתנה עם המיקום בשיר במילי-שניות כדי שהשיר ימשיך בשף הבא מאותה נקודה שהוא נעצר בקודם אבל תהיה קפיצה במעבר... אני יודע שאני יכול לפתור את זה עם פריימים אבל בהנחה שאני לא מעניין להשתמש בפריימים תהיתי אם יש דרך לנגן סאונד ולשלוט בו ממבפר דפים ומבלי שהוא יושפע מהמעבר בין הדפים? למרות שלדעתי לא קיים כזה דבר בHTML/ASP החלטתי לשאול בכל זאת - אולי... שוב, בהנחה שמדובר באתר HTML//ASP נטו, בלי פלאש ופריימים - איך אני מנגן מוזיקה על מספר דפים? תודה מראש.

Xעמרי

New member
אני חייב להגיד שהרעיון נשמע מזעזע

אבל זה עניין של טעם אישי האופציה הכי טובה שגם לוקה לדעתי בספק זה בעצם להשמע את המוזיקה בסטרימינג ואז לא משנה כמה כל גולש ישאר בכל דף ומתי הוא יעבור לדף הבא, המנגינה תתחיל כמעט מהמקום בו היא "הפסיקה" בזמן הטעינה של הדף הבא.

Seraphim

New member
לא קצת הגזמת? ../images/Emo13.gif

מזעזע???
לא חסרים אתרי פלאש עם מוזיקת רקע עדינה, בווליום סביר עם אופציה לביטול/הנמכה או שיש ממש נגו קטן מובנה בממשק. הכל עניין של בחירה נכונה של המוזיקה, ביצוע נכון וכמובן כמה המוזיקה בכלל מתאימה לאווירה של האתר. תראה למשל את האתר הזה: http://www.modjo.com אתה מדליק, מעוצב סבבה, ויש מוזיקה עדינה ברגע וזה הולם כי האתר הוא של מוזיקאי במקרה הזה... דוגמא נוספת, פה יש נגן בצד שמאל: http://www.disturbed1.com/main.html היות ובפלאש מדובר בקובץ אחד וכל מעבר הדפים מתבצע בתוכו, אין שום בעיה ליצור נגן שלא מושפע מהדיפדוף באתר. דפדפן האינטרנט נשאר עם אותו HTML שמציג את קובץ הSWF ולכן לא מתבצע טעינה מחדש של הדף - אבל אני מניח שאני לא מחדש לך דבר בזה ואתה כבר יודע את זה
במקרה שלי הבחירה שלי הייתה לא לבנות את האתר בפאלש (מהסיבות הידועות זולת מנועי חיפוש למשל...) אבל יש בו לא מעט רכיבי פלאש פנימיים כמו תפריט הניווט וגלריות תמונות שמוצגות ברכיב פלאש שבניתי אז יש לו Feel דיי פלאשי למרות שהכל יושב בתוך HTML/ASP בתכלס. אני מאוד מעוניין שתתנגן מנגינה ברקע בזמן הגלישה באתר. הבעיה היא שאם אני מפעיל סאונד בדף index.asp למשל ואז עובר לדף aboutus.asp המנגינה מפסיקה. הרעיון שלך דומה למה שאני חשבתי, אני יכול תמיד לשרשר כמשתנה בין הדפים את המיקום ברצועת השמע ע"מ שבעמוד הבא היא תמשיך מאותה נקודה אבל יש עצירה, אפילו אם רק של שניה או חצי שניה - עדיין מרגישים בקפיצה ואם האינטרנט לא הכי מהיר (אבל לא 56K חלילה) אז בכלל העצירה היא גדולה יותר כי המעבר בין הדפים לא תמיד מהיר כל כך, גם שניה וחצי זה משמעותי, בכל דיפדוף השיר נקטע - לא משהו. פה למשל, פתרו את זה עם FRAME, פתרון רע לדעתי כי FRAME זה רע אבל זה עובד, יש לו נגן למעלה בFRAME נפרד: http://www.djaligator.touchplaymusic.com אני דיי בספק אם ניתן לבצע את מה שאני רוצה בHTML בלי מסרגות אבל חשבתי בכל זאת לנסות. למישהו יש רעיון אחר?

Xעמרי

New member
אין כל רע בiframe

במיוחד אם אין לך רצון מיוחד לאנדקס את התוכן שלו במנועי חיפוש זה עובד ואני חושב שאפילו תיקני

Seraphim

New member
זו בדיוק הסיבה שאני לא רוצה FrameSet

או iFrame. אני רוצה שכל הדפים של האתר יהיו אינדבידואלים וכמובן לאנדקס את כולם. בלי שום קשר לאינדקס אתה בוודאי יודע שאם יש לי פריים פנימי שבו כל עמודי התוכן אז אני לא יכול לתת לינק ישיר לדף "אודות" או "שרותים" למשל אלא רק לדף הבית. בנוסף, גוגל בסופו של דבר כן מאנדקס פריימים לפעמים ויצא לי לא פעם להגיע לדף שנראה לי מוזר בהתחלה, ללא תפריט ניווט או עם רקע שנראה לי קטוע מסביה מסויימת, מאוחר יותר הדברר שהגעתי לדף שאמור להפתח בפריים פנימי של אתר. ולמי שהגיב מתחת (אגב תודה על התגובות וההתייחסות) - אז בין יתר ההסתייגויות גם שורת הכתובת הסטטית היא פקטור מכריע, אני רוצה את היכולת לשלוח קישורים לדפים פנימיים למשל. נראה לי שעד שהטכנולוגיה תאפשר לפתוח אובייקט סאונד בSESSION (מה???) - הרעיון שלי הוא לא ממש בר ביצוע
אבל שוב תודה על העזרה.

Xעמרי

New member
תקפיץ פופאפ בכניסה לאתר

שינגן את מה שאתה רוצה לנגן ומעבר בין עמודים לא יפריע לך

Seraphim

New member
חשבתי על זה גם ../images/Emo13.gif

אבל רוב הדפדפנים היום מגיעים עם POPUP BLOCKER שחוסם את הפופאפים ואז לא עשיתי כלום בזה. בנוסף, אני לא יכול להקפיץ פופאפ בכל עמוד. אז נכון - אם מישהו יכנס לדף הבית, יהיה לו פופאפ עם נגן, אבל מי שיכנס דרך לינק ישר לדף פנימי? אז לא עשיתי בזה כלום שהקפצתי פופאפ, יכולתי לשים מוזיקה רק בדף הבית וזהו, בלי פופאפ... קיצר אני כבר משתגע מהקטע הזה, לכאורה דבר כל כך בסיסי אבל כפי שזה נראה עכשיו - בלתי אפשרי לביצוע באופן שאני רוצה שהוא יהיה.

Xעמרי

New member
אתה יכול לבדוק אם הפופאפ כבר הוקפץ

במידה ולא לבדוק אם היוזר סגר מיוזמתו או שנכנס לדף פנימי ואז להחליט אם להקפיץ את הפופאפ במידה ויש חוסם פופאפים אתה יכול לוודא את זה גם באמצעות הפונקציה הזו. אבל אתה בהחלט יכול להתיאש, באתרים שאני נכנס אליהם ויש מוזיקה שעולה בלי לשאול אותי, אני לא נשאר הרבה זמן, ואני לא חושב שאני היחיד

Seraphim

New member
אני גם כמוך לרוב

ואני דיי מתעצבן כשיש מוזיקה כי לרוב כשאני גולש אז אני שומע מוזיקה משלי וזה מתערבב. אבל! נתקלתי בכמה אתרים שהחיבור בין הויזואל לסאונד שם היה כל כך טוב שלמוזיקה היה ערך מאוד גדול. כמו שאמרתי, הכל בגבול הטעם הטוב, לא לפוצץ את הרמקולים, לתת אופציה של השתקה במקום נראה לעין, לא לתקוע שירים מפגרים וקבצים כבדים שמאיטים את הגלישה באתר, להתאים את הסאונד לויזואל ולא להעיק על הגולש. תראה איזה יופי זה עובד בדוגמאות שנתתי לך. אני לא אוהב את הרעיון של פופאפים כי זה כבר לתסבך את הגולש ולהעמיס, להקפיץ לו חלון זה כבר יותר מידי בשביל סאונד ואם אתה אומר שמוזיקה באתר מבריחה אותך אז פופאפ מעצבן שקופץ בכל עמוד גם אם אתה סוגר אותו בכלל יגרום לך לעשות BAN לאתר שלי ואני יודע שאתה לא בודד בדיעותיך. תראה למשל את זה, אמנם זה Template ולא אתר רגיל אבל הוא גם מעוצב יפה, בנוי יפה וזורם, והסאונד לא גורע אלא מוסיף והמון: http://www.templatemonster.com/flash-templates/17832.html

Xעמרי

New member
לגבי בעיית הקישורים מגוגל

אתה בקלות יכול לבדוק בתוך אותו עמוד אם הוא נפתח כIFRAME או בגישה ישירה (אם יש לו parent) ובמידה ויש לזרוק אותו החוצה או להעביר אותו למקום הנכון. אני חושב שעם קצת מאמץ ויצירתיות אתה כן יכול לבצע את מה שאתה מבקש, אומנם באמצעות frameset אבל בצורה כזו שלא תפריע באמת לגולש

בסג

New member
אולי...

אם ההסתייגות שלך מFRAMEים איננה שורת הכתובת (שאיננה משתנה), אתה יכול להשתמש בAJAX לטעינת הדפים לתוך העמוד הראשוני.

למעלה