סאונד מקרטע

סאונד מקרטע

שלום. כשאני צופה בסרטים במחשב (בין אם זה באינטרנט ובין אם זה CD או דיסק און קי) אחרי מספר דקות הסאונד מתחיל לקרטע כאילו הקטע האחרון רועד ונתפס ואז גם התמונה בוידאו קופאת . אחרי מספר שניות הסאונד חוזר לעצמו ואז הוידאו רץ מהר מהר כמו ב FAST FORWARD וכשזה מתאפס הסרט ממשיך אבל כבר אין סינכרון בין הקול לתמונה.
יש לציין שזה קורה לי גם כשאני שומעת מוסיקה בקבצי מוסיקה רגילים שאין בהם וידאו.
מה לדעתכם הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?
פרטים : Microsoft windows xp pro 2002
service pack 3
Internet explorer 8
מעבד intel pentium (R) D CPU 3GHz
לגבי RAM זה מה שכתוב: 0.99GB, 2.99GHz של RAM
תודה רבה

גיליום

New member
אולי "עומס" במחשב

האם כשאת מנגנת וידאו או אודיו (מוסיקה) במחשב, את עושה זאת תוך כדי שתוכנות אחרות רצות במקביל? אולי המחשב שלך עמוס (מריץ מספר תוכנות במקביל) ולכן כשאת מנסה גם לנגן וידאו/אודיו, המחשב מתחיל לקרטע..

אפשרות נוספת - יש תוכנות שרצות ב"רקע" ויוצרות עומס במחשב, למשל תוכנת אנטי-וירוס שמתחילה לרוץ אוטומטית עם הכניסה למערכת ההפעלה או לחילופין, תוכנות "זדוניות" (וירוסים, Spywares וכדומה) שמתקינות את עצמן ללא ידיעתך (זה עלול לקרות למשל בעקבות גלישה באתרים מפוקפקים או הפעלת תוכנות שצורפו באימייל ממקור לא מזוהה..)
בקשי ממישהו שמבין שיבדוק את המחשב שלך ואת התוכנות שמופעלות אוטומטית כשמערכת ההפעלה עולה ושיוודא שאין תוכנות מיותרות שרצות ברקע ומעמיסות.

הייתי מנסה גם להחליף את תוכנת ניגון הוידאו/אודיו. לפעמים יש גרסה בעייתית. צריך לשלול את האפשרות הזו..

בברכה,
גיליום

בהמשך לתגובה שקיבלת

הייתי גם מנסה לעדכן דרייברים לכרטיס קול/מסך או לנסות נגנים שונים.
עוד משהו שיכול להשפיע מבחינת עומס על המחשב זה ה-UPDATES של הווינדוס שייתכן שיורדים/מותקנים ברקע.

תנסי קצת לתת רקע למקרה, מתי הבעיה התחילה? האם התקנת משהו חדש?

רקע

קיבלתי את המחשב אליי לאחר שעבר פירמוט במעבדה. לא התקנתי תוכנות חדשות ואין עליו עומס . אבל, הוא מאוד מאוד איטי, כלומר חלונות נפתחים לאט , דפי אינטרנט עולים אחרי המון זמן (מופיע דף לבן ורק אחרי ריענונים חוזרים ונשנים הוא נטען) יכול להיות שזה הגורם לבעיה?
עשיתי בדיקת וירוסים ורוגלות, עשיתי בדיקת מערכת וקיבלתי תוצאה: Your driver is current
ניסיתי נגנים אחרים והבעיה נשארה.
איך לבטל את ה-UPDATES ?

תודה

אם הוא מאוד איטי

כנראה שיש עומס שנובע ממשהו.
העידכונים של ה-WINDOWS לא אמורים כל הזמן לרוץ ברקע, אלא רק אם יש באמת עידכונים.
אבל לפי מה שאת מתארת יש בעיה כללית במחשב ולאו דווקא בניגון מדיה.
לא הבנתי מה זאת בדיקת המערכת שעשית, ואני לא יודע כמה אפשר לסמוך עליה.
אם את רוצה לבדוק שהדרייברים שלך מעודכנים, הכי טוב זה לבדוק באתר יצרן של לוח האם של המחשב, לא יודע כמה את בקיאה בנושאים האלה.
במידה ולא, אני מציע לך להחזיר את המחשב למעבדה בטענה שהמחשב לא נראה לך מתפקד כמו שצריך אחרי שהם טיפלו בו ושיעיפו עוד מבט.

למעלה