סאונד למשחקי מחשב

De-Panther

New member
נכון

BenisaaC

New member
סאונד למשחקי מחשב

אהלן חברים!
אני בוגר מסלול "הנדסאי סאונד" של מכללת ספיר.
התחום העיקרי שלי הוא עריכת סאונד לתמונה, ולאחרונה התחלתי להתעניין בסאונד למשחקי מחשב.
מאחר והתחום הזה עדיין זר לי, רציתי לשאול מה הן בעצם הדרישות מאיש סאונד של משחק?
האם ההכשרה שלי מספיקה על מנת להעבוד בתחום או שיש צורך בהכשרה נוספת?
ובכללי, האם יש עבודה בארץ בתחום?

תודה לעונים!
ערן
[email protected]

Brusi

New member
אני לא מכיר את המסלול את את ההכשרה,

אבל לדעתי הכי טוב זה אם תתנסה עם זה קצת, תבנה לך תיק עבודות, או לפחות כמה משחקים שתוכל להצביע עליהם ולהגיד "אתם שומעים את זה? את זה אני עשיתי".
ואז כשתחפש עבודה, תוכל להשתמש בזה...
רוב בוני המשחקים שאני מכיר בארץ, מסתמכים על סאונד חיצוני או חופשי בשביל המשחקים שלהם. לדעתי בקלות תוכל לחבור לאחד, לשם הניסיון.
לגבי בתי עסק שממש מעסיקים אנשים מהתחום הזה... אני לא מכיר מספיק

BenisaaC

New member
אוקי

קודם כל תודה על התשובה,
יש לי תיק עבודות אבל לא של משחקים אלא יותר של סאונד מול תמונה (סרטים, אנימציה וכו').
אני שולט בתוכנות קיובייס ופרוטולס לסינטזה, יצירה מוזיקלית, עריכת סאונד, הקלטה ומיקס.
מעניין אותי אם צריך גם לדעת שפת תכנות כלשהי על מנת להשתלב בתחום ואם כן אז איזה.

תודה :)

Brusi

New member
תלוי, אתה רוצה לבנות משחקים?

או שאתה רוצה להיות איש הסאונד של המשחקים?
לדעתי את לא צריך ללמוד שפת תכנות, רק לעבוד עם אנשים אחרים שיודעים לתכנת; הם כבר ידעו לשתול את הסאונד שלך במשחק.
מה שאתה כן צריך לדעת, זה ליצור מכלול של סאונדים שיתחברו ביחד למשהו שיתאים לאווירת המשחק. בניגוד לאנימציה וסרטים, אתה לא שולט בדיוק מתי ישמעו כל סאונד, אבל אתה כן צריך להבין את המשחקיות על מנת ליצור סדר הגיוני.
למשל אם יש סדרה של פיצוצים, אתה צריך (באידיאל) לדעת לגרום לכל אחד מהם בנפרד להישמע קצת שונה, וביחד להישמע כמו משהו מתמשך, ולא כמו הקלטה של אותו פיצוץ שוב ושוב.
יש כל מיני אתגרים ביצירת סאונד למשחקים. הדרך להשתפר בזה היא לצבור ניסיון ולהבין את המכניקה של המשחקים שאתה עובד איתם. גם לשחק משחקים ולהקשיב לסאונד שלהם, עוזר :)

אשמח לראות תיק עבודות, אם כבר אמרת שיש לך ;)

BenisaaC

New member
מעניין אותי אם כדאי

ללמוד שפת תכנות כך שאוכל לייצר את הסאונד וגם להטמיע אותו בתוכנה.
נראה לי שזה יחסוך למי שעובד איתי את התלות באדם נוסף,
אבל אולי אני טועה?

זה התיק עבודות שלי, אשמח לתגובות למרות שזה תחום שונה.

http://cargocollective.com/eranb52

תהנה! :)

De-Panther

New member
לא. אל תתערבו למתכנת בקוד. זה רע. אמנם לא קרה

שמוזיקאי התערב לי בקוד, אבל אנשי ארט התערבו לחברים בקוד שהם כתבו בפלאש.(כמה תלונות שמעתי על זה, איך מחקו להם דברים, או איך שיבשו קוד שהם כתבו, וכו' וכו')
גם אם אתה יודע איך הדברים עובדים, ולדעתי חשוב שלכולם תהיה הבנה פחות או יותר מה כל תפקיד עושה, לא אומר שאתה צריך להתערב בעבודה של מישהו אחר.

אם אתה רוצה ללמוד לתכנת, תלמד בשביל הכיף.

בקשר לדברים שאני חושב שאיש שעוסק בסאונד למשחקים, צריך לקחת בחשבון, זה העוצמה של הסאונד.
יצא לי שהייתי צריך לעבוד עם סאונד רקע שהעוצמה שלו בקובץ הייתה ממש ממש ממש חזקה, והסאונד של חלק מהאפקטים בקבצים שלהם היה ממש ממש חלש.
אמנם אני יכול לקבוע את עוצמת הסאונד בעצמי, אבל יש גבול כמה אני יכול לטפל בזה.(גם מבחינת עבודה, וגם מבחינה טכנית, לא כל מנוע מאפשר לי להגביר את הסאונד כמה שאני רוצה. ואם אני מחליש סאונד אחד, אני צריך לשנות העוצמה של סאונדים אחרים)

מעבר לזה, יש כלים שונים שנותנים לך אפשרויות שונות.
נניח, יש מנועים פרימיטיביים שנותנים לך רק להשמיע את הסאונד.
אחרים נותנים לך להשמיע אותו גם בסביבה תלת מימדית.
אחרים מאפשרים לך לשלב כלמיני אפקטים(להחליש אותו לפי מרחקים מסוימים, או להוסיף אפקט דופלגנגר, לגרום לסאונד להשמע כאילו הוא מאחורי קיר, וכו' וכו').

לגבי אנשי סאונד למשחקים בארץ,
יחסית לגודל של תעשיית המשחקים המקומית, יש הרבה אנשי סאונד.

לגבי עבודה קבועה בסטודיו, גם בחו"ל אני לא יודע לגבי אנשים שיש להם משכורת קבועה בסטודיו במקצוע הזה.
לרוב את איש הסאונד לוקחים רק בחלק מאוד מתקדם של הפרוייקט, והעבודה שלו לוקחת פחות זמן מאשר תפקידים אחרים.
אז יש חברות של מוזיקאים שמציעות סאונד למשחקים, לרוב מוביל אותן מוזיקאי מאוד מוכר, ואז יש סטודיויים שפונים לחברות כאלה.
ויש גם סטודיויים שפונים למוזיקאים פרילנסרים.

רוב העבודה שלך הולכת להיות פניה ללקוחות ושיווק של עצמך. קח את זה בחשבון

BenisaaC

New member
תודה לכולם על התשובות!

קודם כל יש לציין שיותר מעניינים אותי אפקטים למשחקים ופחות כתיבת מוזיקה.
מי אחראי על ביצוע המיקס במשחקים? נניח הדמות מתרחקת ממקור רעש כלשהו, הרעש צריך להחלש, מי דואג לזה?

איפה מחפשים שיתופי פעולה בין כותבי משחקים לאנשי סאונד?

lidor323

New member
המנוע

דואג לסאונד התלת מימדי. זה בדרך כלל פעולה של הקוד .

swym

New member
יש בגדול שני תחומים שונים לאנשי סאונד

קומפוזיציה של מוסיקה למשחק, ויצירת אפקטים קוליים. מדובר במטלות מסוג אחר לגמרי שמצריכות התמחות קצת שונה, למרות שבמשחקים מסוימים יכול אדם אחד לבצע את שתי המטלות. מה מהשניים מעניין אותך יותר?

יש אתר שמרכז הרבה מאמרים בתחום כאן:
http://filmsound.org/game-audio/

למעלה