סאונד גארדן

Skate is Back

New member
סאונד גארדן

קניתי לפני כמה שבועות את הדיסק superunknown של סאונד גארדן,ואני לא כל כך אוהב את הסגנון. אתם לא חושבים שהשירים ארוכים מדי,עם הרבה סולואים של גיטרה,דברים שמזכירים לי מטאל. הם ממש שונים מנירוונה,למשל. למה גם הם גארנג´?

Cheezus

New member
הווווו כמה יש להגיד על זה..! |בנדנה

דבר אחד שלעניות דעתי הבלתי-קובעת מאפיין גראנג´ הוא עצם העובדה שרוב הלהקות לא דומות אחת לשניה. סאונדגרדן אולי קצת דומים לאליס אין צ´יינס אבל לא ממש, שאלה בכלל לא דומים לפרל ג´ם ואף אחד מאלה אפילו לא מזכיר את נירוונה. כפי שאמרו כמה פעמים ואני בהחלט מסכימה- גראנג´ הוא סוג של מנטליות מעבר לזה שהוא סוג של מוסיקה. יש כאלה שיכולים להיות שרופים על נירוונה אבל ממש להתעצבן כשסקרימינג טריז מנגנים תו אחד. בגלל זה אי אפשר להחליט אם אוהבים גראנג´ או לא, לדעתי, על פי להקה אחת- ולפעמים אפילו שתיים. הכל כל כך שונה..! אז למה נירוונה גראנג´ וסאונדגרדן גם למרות שזה ממש שונה? כי ככה זה- כי כל הלהקות ממש שונות, אבל יחד עם זאת יש בהן משהו שכל כך דומה...

DrunkGoat

New member
כי הם מתאימים להגדרה...

זה למה הם גראנג´. לגראנג´ יכולות להיות השפעות מטאליות...

Skate is Back

New member
למרות שאתמול

ניסיתי להגדיר את הסגנון המוזיקלי של הגארנג´ בעקבות ההסברים שלכם,אני חשבתי שוב ועכשיו נראה לי שגארנג´ הוא באמת גל להקות הרוק שהגיעו מאיזור סיאטל בתחילת שנות התשעים,כי מאד קשה לאפיין את הגארנג´ בדרך אחרת,זה לא סגנון מדויק

PORCUPINE

New member
מי לא אהב פה את SUPERUNKNOWN

מי? מה קרה לך? האלבום הזה הוא בין הטובים-מושקעים של כל הזמנים לדעתי. הוא בין האלבומים האלה שאתה אומר עליהם שהם מהתו הראשון ועד לפייד אאוט האחרון מ-ו-ש-ל-מ-י-ם!!! איך אתה יכול שלא לאהוב אלבום-סוכריה שכזה? ובטח שהם שונים מנירוונה ומהשאר... זה כל היופי בז´אנר.

the eye2001

New member
ברור!

דיסק ממש טוב!! אולי לא כמו BADMOTORFINGER אבל עדיין.... וזה כאילו כל הייחוד בז´אנר...שהלהקות עדיין נקראות גראנג´ אך עדיין נשמעות שונה אחת מהשנייה... לדוגמה פרל ג´ם הושפעה נורא מהרוק הקלאסי , אליס וסאונדגארדן הושפעו מהמטאל , נירוונה מהפאנק ו MOTHER LOVE BONE מהגלאם...

badphish

New member
צודק...

זה דיסק מדהים ואחד יצרות המופת הכי גדולות אי פעם... אבל בדמוטורפינגר יותר טוב...

spoonboy

New member
קראתי לעצמי ספונבוי

בגלל השיר ספון-מן באלבום הזה. זה אחד האהובים עלי.

Cheezus

New member
שיר כל כך אדיוטי

ועם זאת כל כך אדיר!!

badphish

New member
זה ממש לא...

דווקא שיר עם מילים די עמוקות... שמדבר על התמכרות להרואין... (מכן מוטיב ה"כפית") אגב אדיוטי הקאבר של "הנשיאים של ארצות הברית" של השיר הזה הוא די משעשע שהם עיווטו את המילים...

Cheezus

New member
המממ... בקשר למוטיב הכפית

זה לא ממש נכון..
האמת, זה בכלל לא נכון. יש להם ידיד להקה או משהו שהוא ה"ספונמן"- הוא איש שמנגן על כפיות, הוא גם מנגן ברקע וגם בקליפ רואים אותו. קוראים לו הרמן או משהו.... מכאן מוטיב הכפית.

badphish

New member
ידעתי שאתם הולכים להגיד את זה...

אבל האיש כפיות התווסף רק אחרי זה... בכגלל שהוא איש כפיות מין הסתם... אבל השיר במקור הוא על התמכרות Feel the rhythm with your hands Steal the rhythm while you can, Spoonman Speak the rhythm on your own Speak the rhythm all alone, Spoonman Spoonman, come together with your hands Save me, I´m together with your plan Save me All my friends are Indians All my friends are brown and red, Spoonman All my friends are skeletons They beat the rhythm with their bones, Spoonman Feel the rhythm with your hands Steal the rhythm while you can, Spoonman Thank you, good night people

Cheezus

New member
לפי מיטב ידיעתי זה לא היה ככה

וגם לא הבנתי את הקשר בין התמכרות להירואין וכפית..

badphish

New member
באמת?

את יודעת שמחממים את החומר על כפית.... וחוץ מזה תסתכלי על הבית השני.... זה בדיוק מדבר על התמכרות וכל זה...

Cheezus

New member
אני יודעת שאיש הכפיות היה מהתחלה

אני יכולה לברר אם זה באמת כזה עקרוני..

eCio

New member
ממש ממש לא נכון מה שאמרתם פה

למעשה מקור השם והשיר הוא מהסרט סינגלס! בקטע שבו סאונדגרדן מופיעים עם Birth Ritual הנפלא מופיע גם פלייליסט של ההופעה על הקיר, חוץ מהשיר שהופיעו איתו כל השמות היו Fake, אבל סאונדגרדן החליטו לכתוב שם בעל השם הזה כיוון שהם אהבו את השם. דרך אגב את השם לשיר תרם להם ג´ף אמנט בסיסט פרל ג´ם האגדתיים!

למעלה