סאגת התיכון הדתי

סבתא9

New member
תיכון עיורני מול שני פרטיים

כדי לנהל דו -שיח אינטיליגנטי, צריך קודם כל להבהיר את העובדות. חופרי לא מקים עוד תיכון דתי. להפתעת התושבים, צריך לציין שחופרי מקים, לאחר שנים רבות של קיפוח את החטיבה והתיכון העירוניים היחידים בעיר, וגם באזור כולו. בעיר רעננה פועלת ישיבת בני עקיבא שהיא שייכת לעמותת בני עקיבא, היא גובה תשלום מההורים בסך של כ-13,000 ש"ח לשנה.והתלמידים צריכים ללמוד עד בשעה 17:00-18:00, ולא לכל ילד מתאימה מסגרת לימוד זו. בנוסף קיים בית הספר בתוך כפר בתיה, שהוא בית ספר פרטי וממיין,(השייך לעמותת רשת אמי"ת) והתשלום בו הוא כ-5000 ש"ח לשנה.ולא מקבל אליו את כל התלמידים אלה תלמידים שעוברים מבחני מכון חמדה, ואם הם עומדים בקריטריונים גבוהים של הצלחה במתמטיקה הם מתקבלים, וגם לאחר שהתקבלו, הם צריכים להיות מאוד זהירים ונעימים כלפי הנהלת בית הספר כי חרב "הפיטורים" מונח על צווארם, לא אחת, האיום על העפה מבית הספר קיים כל הזמן. לשמחת הורים רבים שילטון הפחד והאימה ששלט ברעננה, נפסק בזכות ההבנה של חופרי בצורך בתיכון עירוני ציבורי,פתוח לביקורת של הורים, מורים והציבור. זה נכון שיש חשש גדול מצד הורים להיחשף פומבית עם המהלך, וזאת מפחד של נקמנות מצד הנהלות בתי הספר הפרטיים שהיו מונופול בעיר. ומכאן מר אטף,בו נתחיל לנהל את הדיון בצורה עניינית. עד כאן העובדות !!

ATAF151

New member
לא מדויק

אין לי בעיה שיקימו 5 בתי ספר דתיים, אבל אך ורק בהסכמה ומימון מלא של משרד החינוך. שנית, בכל הארץ הבנים בציבור הדתי מעדיפים מרצונם החופשי שלא ללכת לבתי ספר תיכון ממלכתי דתי אלא למסגרות אחרות. וראי למשל בירושלים שבה יש מעל ל 100 אלף דתיים לא חרדים, וקשה למצוא בה בית ספר תיכון ממלכתי דתי לבנים. שלישית, העירייה מממנת את התשלום של הדתיים לשתי המסגרות שהזכרת. לאור כל זאת היה עדיף למצוא פתרונות ביניים שבהם תמך משרד החינוך כגון הוספת מסלול לא ממין בתוך בני עקיבא או בתוך כפר בתיה. ואם לאחר מספר שנים יתברר שהמסלול הזה מבוקש מאוד, אז לפתוח עבורו בית ספר עצמאי במבנה חדש כמובן במימון משרד החינוך (בדומה לכיתות תל"י שנפתחו בתוך מגד וכעת שיש שם 300 תלמידים מדברים על לתת להם בית ספר עצמאי). גם אם פותחים בית ספר נפרד, היה עדיף לפחות לשתף פעולה עם הרצליה למשל שגם לה אין בית ספר כזה וכך לחסוך עלויות.

סבתא9

New member
קצת היסטוריה לאטף

משרד החינוך לא הסכים להקים את בית ספר אריאל, ונלחמו על כך ההורים, משרד החינוך לא הסכים להקים את אמית רננים ונלחמועל כך ההורים, משרד החינוך לא הסכים אפילו להקים את תיכון אביב, ובילסקי כנגד כל הבירוקרטיה הקים. אין באפשרותך לדעת מה הציבור הדתי רוצה כי לא הייתה יכולת בחירה בעיר מיזה 17 שנה!!!! ואתקן אותך עירית רעננה לא משתתפת בתשלומים. אתה צודק בהחלוט שיש לעשות שיתופי פעולה עם הערים השכנות ונכון הדבר שהדתיים הביאו על עצמם את המצב, בגלל הפילוגים, והמלחמות, כאשר כל 20 הורים רוצים להקים בית ספר שיתאים בדיוק בדיוק לגודל ועובי הכיפה שלהם, וכמאמר השיר הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.

ATAF151

New member
הערות

האפשרות שלי לדעת מה הציבור הדתי רוצה היא על פי ההיענות הנמוכה שלו לבתי ספר תיכוניים ממלכתיים בערים אחרות. לגבי התשלומים, קראתי מספר פעמים שהעירייה הכריזה שהם משתתפים בתשלומים, אם הם לא אמרו אמת אני לא יודע. אגב, תקני אותי אם אני טועה, האם פעם הדתים לא למדו בנים ובנות באותו בתי ספר תיכון ממלכתיים? מה קרה שהיום דורשים הפרדה?

סבתא9

New member
הקצנה דתית

אכן נכון פעם לפני כמעט עשרים שנה, למדו בציבור הדתי ביחד. כעת בשנות האלפיים זה נשמה מופרח לחלוטין, ההקצנה הדתית, היא מנת חלקה את הציונות הדתית.אנשי הציונות הדתית-מה שקרוי "בני עקיבא", נוהגים כיום כחרדים לכל דבר מלבד בנושא הגיוס לצה"ל,כי הם רואים בכך הזדמנות להגיע לעמדות השפעה בשלטון . מעבר לכך כל התנהגותם שואפת להסתגרות, החינוך הנפרד, כיסוי ראש לנשים(מה שלא היה בבני עקיבא לפני 20 שנה) , בתי מדשרות, מכינות קדם צבאיות, התנחלויות לדתיים בלבד, מכללות נפרדות ועוד. ומנגד ? אין לי מושג

למעלה