סאגת התיכון הדתי

ATAF151

New member
סאגת התיכון הדתי

סאגת התיכון הדתי נמשכת, וכעת עמותת אומ"ץ מבקשת ממשרד החינוך לבדוק התנהלות לא תקינה של ראש העירייה. כידוע, ראש העירייה התעקש לבנות תיכון דתי בניגוד לעמדת משרד החינוך, לאחר מכן הוסכם שבני עקיבא ינהלו את התיכון החדש וראש העירייה הכריז על כך חגיגית. כעת התפוצץ המשא ומתן איתם ולא ברור מה יהיה. בינתיים למרות מאמצי שיווק עליוניים מצד העיריה והבטחות לכיתות קטנות מאוד, רק 45 תלמידים נרשמו לתיכון הזה. ומשרד החינוך כבר הודיע שאין כל צורך במבנה חדש ולכן כל עלות המבנה החדש (6 או 10 מיליון) יבואו רק מכיסי העירייה. כל העניין תמוה מאוד. אם משרד החינוך צודק אזי ההתנהלות של חופרי לא ראויה ובזבזנית, אם לא, אז בבקשה שחופרי ימצא את הדרך לשכנע או אפילו לאיים בבג"ץ נגד משרד החינוך. לא יתכן לבנות תיכון במיליונים מכספי העירייה. ושוב לצערי העירייה מגיבה שיש 30% דתיים ברעננה. הם שוכחים שמחצית מהם הן בנות, כלומר כבר ירדנו ל 15%, וחלק גדול מהם לא מעוניינים ללמוד בבית ספר תיכון ממלכתי דתי הנחשב לנחות באוכלוסיה הדתית. הרי בכל שנה מסיימים מאות תלמידים את בתי הספר היסודיים דתיים, אז מדוע אנחנו רואים רק 45 בתיכון המשווק באגרסיביות ע"י העירייה?

עמותת אומץ מחפשת כותרות

וכבר שמתי לב כמה פעמים בעבר שהם סימנו את עיגול המטרה סביב "יעד החיסול" שלהם. למרות הרעש והצלצולים, אין לי הרבה כבוד לעמותות הללו, שנבנות על אגו XXXL של מי שמפעיל אותן. אני מהמרת על כך שאם נבדוק בציציותיהם, נגלה שלא כל הנוצץ זהב: ע"ע העו"ד הג'ינג'י (לא זוכרת את שמו) שהיה לו איזה עניין עם חריגות בניה או משהו דומה, ואפילו חבר מועצה רענני שהיה חבר באחת העמותות הללו ובו בזמן נתן חסותו לעסק לא חוקי שפעל בבניין מגורים, בדירה שבבעלות משפחתו ובטיפולו הישיר. קראתי את הידיעה, היא לא מחזיקה מים. אני מהמרת שיוזמיה החרוצים הם האופוזיציה העירונית, שהייתי שמחה לראות אותה מתחילה לפעול כמו אופוזיציה ולא כמו פארסה. אין אמת בקובלנה הזו, אבל יש מי שעושה להם טוב לגרום ליוזמות טובות לא להצליח.

עומר247

New member
לא רק אומ"ץ מחפשת כותרות

גם ATAF15 מחפש, ולא ברור לי מאיזו סיבה, כל ענף להיתלות בו כדי לסכל את פתיחת התיכון הדתי החדש. מההתחלה לא חשבתי שצריך לפתוח תיכון שיהיה לו איזשהו קשר לישיבת בני עקיבא, צריך תיכון עצמאי עירוני. אני מניח שהעירייה בחרה בישיבה כברירת מחדל בגלל הדרישות של משרד החינוך ולא מתוך טובת הלמידים. אם כן, כעת שהמו"מ התפוצץ העירייה לא תזיל דמעה, תקים תיכון עצמאי ומשרד החינוך יהיה חייב להתיישר עם הקו שלה. במידה והישיבה תנהל את התיכון בסופו של דבר אני בטוח שהיא תנסה להפנות רק את הלמידים החלשים לתיכון ותשמור לעצמה את התלמידים החזקים.. לגבי מספר התלמידים, 45 תלמידים במחזור ראשון זה מספר יפה מאוד, ATAF מעדיף להתעלם מהעובדה שמדובר בתיכון צומח ובמחזור אחד בלבד ולא בתיכון שלם. וככזה, המספר נשמע לי סביר ויותר. ההורים רצו לפתוח גם שכבה לכיתה ט' והעירייה סירבה, אז איך אפשר לומר שאין ביקוש לתיכון? הישיבה תפעל השנה מהמבנה הישן של מרכז המוזיקה בקריית שרת, שם גם החל את דרכו בי"ס אמי"ת רננים וכיום הוא תיכון ככל התיכונים, עם מבנה חדיש וגדול. לא נותר לנו אלא לאחל לחברי עמותת אומ"ץ ולחברנו ATAF שגם לילדים שלהם לא יהיה מקום ללמוד בו, אולי אז הם יפתחו עיניים.

נ 2234

New member
ATAF בחור לעיניין

גם על יורם זליכה בטח היו אומרים הצבועים בעלי העיניין "אוף הוא כל הזמן בא בטענות ומקלקל לנו את החגיגה" מה שעטף אומר לרוב הגיוני ונכון ! ורק בעלי העיניין מי ששותה מבאר השילטון ותפקידו לעשות יחסי ציבור לנבחר, יתקיפו אותו בכל מה שיגיד. בנושא של התיכון הדתי אני לא מהציבור הנ"ל ולא מתערב בנושא, אבל נראה לי שאם זה לא בא על חשבון אחרים אז אין מה להתנגד. מה שכן יש מגמה של חופרי להתאמץ יתר על המידה לרצות את הציבור הדתי וכשזה בא על חשבון הציבור החילוני זה לא בסדר וצריך להתנגד לכך..כמו העדפת תלמידי תל"י על תלמידי זיו ומגד החילונים והעדפת תל"י במציאת מקום על תלמידי הבי"ס מדמוקרטי למרחב שמבקש הרבה זמן מחופרי שיסדר להם מבנה ראוי וגדול. אזזזזזזזזזזזזזז שלא יעבדו עליכם! וATAF15 ישר כוח ,ושבת שלום.

עומר247

New member
אני צבוע בעל עניין?

היי, אני סה"כ בן 22 ואין לי קשר לראש העיר ולא לאף אחד אחר בעירייה. אין לי ילדים, אני אפילו לא נשוי. טובבב... ו-ATAF הוא בסה"כ קדוש מעונה, מצטער אם פגעתי בו.

../images/Emo6.gif אל תתרגש מכל פרובוקציה, עומר.

שמור על שלוותך. ראיית העולם שלך נכונה, הגיונית ופרגמטית.

העשייה למען הציבור הדתי

אינה באה ע"ח הציבור החילוני. ואם תשאל אותי - לדמוקרטי מגיע בי"ס הרבה אחרי תל"י, לפחות כהבדל השנים בין הקמת תל"י להקמת הדמוקרטי. חוצמיזה - הם נמצאים בגבעת חן - שגבעת חן ידאגו להם. מעניינת, הגישה הזו, שזה בסדר לפעול עבור מי שלא יושבים ברעננה, אבל לא בסדר לפעול למען תיכון דתי לילדי רעננה.....

qrst1 האחת

New member
ואילו -ילדי חברי העמותה לומדים בכפר בתיה...?!

אותה עמותה "רעות בשרון", אשר לחצה על ראש העיר להקים את התיכון הדתי החליטו להצביע ברגליים...?! ושלחו את ילדיהם ללמוד בכפר בתיה ולא בתיכון החדש שעמלו עמל רב להקמתו... זהו ביזיון ראש העיר!!! אני חושבת, שכדאי לו לראש העיר לבדוק שוב, האם כדאי לו לריב עם כל העולם ואישתו ולו רק כדי להקים תיכון דתי ... חכם אחד, מבין הדתיים אמר לי פעם - שהבעייה של אי הקמת התיכון הדתי היא- הדתיים עצמם...שכן הם מפולגים בדיעותיהם, בהשקפותיהם והם גזענים על רקע עדתי... ואני תוהה...? אם - דת זו הדרך...?! שאם לא כן, איך מגיעים למצב שכזה...??? חומר למחשבה...

נכון

לישיבות הדתיות יש אינטרס ברור למנוע את הקמת התיכון הדתי. ויש פלגים בציונות הדתית שחוששים לאפשר חינוך ממלכתי דתי שכן הם הולכים ומתחרדים. אלו ואלו - מצליחים כבר שנים לטרפד הקמת תיכון דתי ברעננה. חופרי הוא הראשון שפועל בנושא. באומץ וביושרה, אני חייבת לציין.

qrst1 האחת

New member
לא חבל על הכספים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif- התיכון נועד מלכתחילה

לכישלון...
נוצר מצב אבסורדי - של לוחמה בתחנות מים... - קדושים ככל שיהיו... לתפישתי, חופרי צריך להציב בפני הציבור הדתי שתי אפשרויות : האחת, להתאחד ולקבל תיכון חדש... השנייה, לותר ולהמשיך ללמוד במוסדות הקיימים... עכשיו אני מבינה מדוע בתקופתו של ביילסקי הקמת תיכון דתי היה רק על הנייר...

זו גישה פשטנית מדי למצב מורכב

שחורג הרבה מעבר לסיטואציה הרעננית. ברמה הלאומית - האינטרס שלך ושלי זה שיהיה כאן תיכון דתי, היות ואת ההקצנה הדתית-לאומית הם מעבים ומלבים דרך הישיבות. זה לא בזבוז כסף כלל וכלל - יש צרכנים לתיכון, הרבה יותר מהנראה כעת לעין. למדתי אך ההפחדה פועלת דרך חברה פמיניסטית דתיה, שלפני כמה שנים קרא לה רב ביה"ס ורמז לה שעבור ילדיה - כדאי לה להנמיך פעילות. אני מניחה שכרגע יש החוששים עדיין לרשום ילדים, כי בשיטה החברתית הזו - הם חוששים שאם הפרויקט לא יקום, לא יהיה לילדים לאן לחזור או שיתנקמו בהם אם יחזרו. חופרי עושה נכון, למרות כל המלעיזים.

ש ק 1

New member
סאגת התיכון הדתי עפ"י ATAF151

התגעגנו אליך ATAF151 היה שקט בימים בהם נחת/ה וכדרכך חזרת ורוח השלילה וחוסר סביעות הרצון מכל הסוסס אותך חזרה לפורום. אני מניח שלא את/ה היתם מנהלים את העיר ואו את גן הילדים, בית הספר בו לומדים ילדיכם שלא לדבר על הכתה אז בודאי הכל היה טוב יותר וורוד יותר שכן את/ה מאותם אנשים היושבים בסלון ביתם ומקטרים ופוסלים כל דבר שאחרים עושים אך לעולם אינם מתנדבים באף מערכת ואינם עוזרים לאיש, והנה צצה לכם היזדמנות יש פורום בעיר ואתם יכולים להביע את דעותיכם השלליות מבלי להזדהות ומבלי להיפגע בואו ננצל את הפורום עד תום, חבל חבל מאוד ידידי לדעתי הפורום נועד להפרייה הדדית ולא כדי לנגח, כמי שהתנדב בעבר בכל פורום אפשרי וממשיך גם היום באותה הדרך אני סבור כי את/ה טועים טעות חמורה בגישה שלכם, אלה אם כן נשלחתם לפורום כדי לנגח ולהטריד אזי אתם עושים את עבודתכם נאמנה, אשר לתיכון הדתי מאחר ואני יודע יותר ממה שאני מוכן לפרט בפורום מעצם היותי מקורב לראש העיר אני מציע לך ולשאר התושבים להמתין לארוח ראש העיר בפורום ולשאול ואף לקבל תשובות רעויות ואני מקווה כי שאלותכם יהיו עיניניות ולא מתלעמות כדרכך
שנה טובה ומבורכת
ואגב אינך ירון זליכה

qrst1 האחת

New member
שק 1, בניגוד אליך אני חושבת ש- ATAF 151 -

הוא גולש ענייני ואני לא מתרשמת שהוא כאן על מנת לנגח... הוא אומנם לא חושב כמוך...( מה לעשות...?) אך עם זאת הוא מפרה את הפורום בדיעותיו העקביות... לא פעם יוצא לסתור את דבריו...וזה מה שמעניין בפורום... ואני חותמת לך שהוא מהאנשים המעורבים בקהילה!!! גם אני התרשמתי כמוהו שכל נושא התיכון הדתי התגלה כסאגה... ואני מקווה שראש העיר אשר יודע יותר מאיתנו - (דברים שרואים משם...)אם וכאשר יבחין בסאגה - שזה יהיה מבעוד מועד... ואם אתה כזה קרוב לראש העיר - אתה מוזמן לענות לנו... ועכשיו אני טסה להולמס פלייס - שיעור הספינינג שלי עומד להתחיל... שבת שלום

נ 2234

New member
ATAF151 לא רק בא בטענות, אלה גם מציע פתרונות

ממה שראיתי בהודעותיו של ATAF יש לו שלל של פתרונות הגיוניים כמו למשל במערכת החינוך לבטל את חטיבות הביניים, ובנושא של בי"ס זיו (לידיעתך ATAF תל"י בתוכנית הלימודים המתוכננת בזיו יקיימו תפילות שחרית מנחה וערבית חובה לתלמידים), ומציאת פתרונות לכל דורש .בכלל אם לא יהיו אנשים כמו ATAF בסביבה אחרי הקדנציה של חופרי רעננה תהיה יותר דתית, יותר פקוקה ,ואליטסטית !. חבל שראש העיר לא מאמץ אותו כיועץ ,ובטח מה שהוא עושה בפורום זה לטובת הכלל לפי השקפת עולמו . חזק ואמץ. שבוע טוב

ש ק 1

New member
נ2234

אינני יודע מהיכן אתה שואב את ידיעותך אך כמי שהיה במשך שלוש שנים יו"ר ועד ההורים בחט' השרון כאשר תלמדי תל'י למדו שם החט' לא התחרדה כדבריך וגם אותם הורים אשר נאבקים היום במעבר של זיו למגד(אגב בעבר היבעתי את התנגדותי לנושא)היו יחד איתי בועד ההורים הבית ספרי של החט'. אישית נראה לי שאתה סובל מבעיה כלשהי בהקשר לדתים ואליטיסטים ושוב אינני דתי אך אני בעד סובלנות, ואשר לאליטיסטים מי שהפך את רעננה לעיר אליטיסטית הוא לא ראש העיר הנוכחי אלה ראש העיר הקודם ואינני רואה פסול בכך זה בראש ובראשונה הגורם למשיכת תושבים לרעננה .אינני יודע אם שמת לב אך בשבוע שעבר הופיעו מודעות באחוזה של חברת הבניה אפריקה ישראל ובהם היה כתוב כי כפר סבא זולה יותר ולכן כדי לרכוש שם דירות למה לדעתך ערי הסביבה זולות יותר אולי בגלל החינוך ברעננה אולי בגלל רמתם הגבוהה של התושבים אולי בגלל שהם חיים בהרמוניה ודואגים לעיר יפה נקיה
שנה טובה ומכורכת

נ 2234

New member
לגבי תל"י

ש ק 1 לגבי תל"י אני יודע ממקור ראשון שאחרי המעבר לבי"ס עצמאי משלהם (לפי התכנון זיו),תהיה חובה לתפילת שחרית מנחה וערבית בבית הספר. וזאת אני יודע כשביררתי לגבי הילדים שלי שלומדים היום בזיו אם ימשיכו בזיו בחינוך של תל"י .כמובן שהיום כאשר הם משולבים בתוך המערכת הממלכתית החילונית לא מקיימים תפילות בבי"ס .אבל כשיהיו עצמאים יהיה סיפור אחר. שוב אין לי בעיה עם החינוך של תל"י או הדתיים להפך! אבל אני לא חושב שקידומם יבוא על חשבון הילדים שלי או ילדים אחרים כמו שלא הייתי רוצה להתקדם על חשבון אחר. לכן לגבי התיכון הדתי אין לי בעיה כי מקימים להם בי"ס חדש משלהם ולא מפנים אחרים עבורם ,לגבי תל"י זה סיפור אחר הם מנצלים את קשריהם להתקדם על חשבון החינוך הממלכתי החילוני, מה גם שהחינוך הממלכתי איפשר להם להתקיים עד היום, וכנגד זה אני מוחה . לגבי הפקקים לא חושב שיש בינינו מחלוקת שזה מדכא לעמוד באחוזה בבוקר 40 דקות כדי לעבור קילומטר אחד, וגם בחזרה מיום העבודה מצומת רעננה דרום ,לוקח לפעמים 15 דקות להגיע לרחוב רמב"ם. לגבי אליטיסטיות ,אני חושב שעיר בריאה צריכה שיהיו בתוכה גם כאלה שבכוחם לרכוש דירה ב300 אלף דולר ומעלה וגם כאלה שביכולתם לרכוש ב150 אלף דולר ולצערי הכיוון של העיר לשנים הבאות ללא בניה לזוגות צעירים הוא שיהיו רק אליטות עשירות. בכל אופן זו דעתי . שיהיה לך שבוע טוב ומקסים

ATAF151

New member
אני אסביר את הבעיה בתיכון הדתי

נכון שהתיכון הדתי לא מפנה אף בית ספר מיושביו כמו תל"י. אבל מאחר שמשרד החינוך לא מכיר בצורך לבית ספר חדש, עיריית רעננה תצטרך לממן לבדה את הקמת ותפעול התיכון. העירייה כבר הקציבה 4 מיליון שקל לתיכון הדתי והצפי הנוכחי הוא לעוד 6 מיליון (וכמו שאתה יודע תמיד פרויקט חורג מעלותו המקורית). אין לי בעיה שיקימו תיכון, אבל רק בשיתוף מלא של משרד החינוך, שיתוף שמשמעותו מימון כספי. ואם משרד החינוך מתנגד שלא בצדק, אז בבקשה שחופרי יגיש נגדם בג"ץ על קיפוח הדתיים על רקע גזעני. פתרון לבעיה של מיעוט משתתפים בתיכון כזה היה יכול להיות שיתוף פעולה עם עיר אחרת כגון הרצליה השכנה או הוספת מסלול בבני עקיבא.

למעלה