סאבלט לדירה שכורה

סאבלט לדירה שכורה

אני מקווה שפה תדעו לייעץ לי:

אני רוצה לטוס לחו"ל, ובעלי הדירה אישרו לי לסבלט את הדירה לתקופה המדוברת, אבל ביקשו שהחוזה מול המסבלט יתבצע מולי והם לא יהיו צד בעניין. היו אנשים שהתעניינו בדירה, אבל הם נרתעו מהדרישות שלי לערבויות - אני נתתי ערבות בנקאית לבעלי הדירה ומבחינתם הערבות הזאת תקפה גם בתקופת הסאבלט, והואיל ואני לא רוצה לקחת את הסיכון שייגרם נזק לדירה בתקופה שלא אשהה בה והערבות שנתתי תממן את התיקון, ביקשתי בחוזה של הסאבלט ערבות דומה שתינתן ע"י צ'ק פיקדון. אני יכולה להבין למה אנשים נרתעים מסכום כזה לתקופה קצרה, אבל מה אני אמורה לעשות בעצם? אני לא יכולה לסמוך על בנאדם שאני לא מכירה שאומר שהוא לא יהרוס את הדירה ולא יגרום לנזקים לא לדירה ולא לרכוש שלי...

את צריכה להבין

שכל העסק מתקיים על יחסי אמון. אם את גורמת בטעות מחר לשריפה בבית, הצ'ק ביטחון שנתת לבעלת הדירה שלך יכסה את הנזק? סביר להניח שלא, אבל בעלת הבית שלך נותנת לך לגור שם בכל מקרה ומקווה שלא תגרמי נזקים. בלי יחסי אמון בסיסיים, כל שוק השכירות בכלל לא היה קיים. אותו הדבר פה. סכום הביטחון הוא סוג של "איום" הוא לא באמת נועד לכסות נזק במלואו, הוא נועד להגיד, אוקיי, אתה לא רוצה לשלם עכשיו עוד כסף על השהות שלך בדירה - אז ברור שתתנהג יפה. והמסבלט אומר לך בזה שהוא נותן סכום ביטחון כלשהו שהוא שואף להתנהג יפה כי הכסף שלו אצלך. כך שאת באמת לא אמורה לשאוף לקחת עכשיו סכום של עשרות אלפי שקלים ממי שבא לבסלט ממך, ואם זה לא נוח לך, אז אולי לא כדאי לך לסבלט וזהו.

נשמע באמת בעייתי

בניגוד לתגובה הקודמת שקיבלת, אני חושבת שאת צודקת מבחינתך, בזמן שהאנשים שמתעניינים בדירה שלך צודקים גם הם מהצד שלהם. בדרך כלל הבעיות במקרים כאלו נובעים מטעויות אנוש ולא מחבלה מכוונת בזדון, ולכן אין כאן קשר ל"התנהגות יפה" מצד השוכרים. נושא הערבויות בכללי הגיע כי אין אפשרות לתת אמון בשוכרים גם אם כן מתרשמים מהם לטובה.
&nbsp
מה עושים? אפשרות אחת היא להשכיר דרך AIRBNB שדואגים לביטוח שגם אם לא מכסה את כל האפשרויות, זה משהו שיכול להועיל בנוסף לצ'ק ביטחון יחסי שתגבי ממי שיסבלט את הדירה שלך. אפשרות אחרת היא לבלוע את הצפרדע ולקוות לטוב - התרחישים של גרימת נזק לדירה אפשריים, אבל יחסית לא סבירים.

למעלה