סאאב

Fat Cat

New member
סאאב

שלום, הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת על הסאאב 5-9 בעיקר מאנשים שנהגו בה. אבל גם אם לא, ובהשוואה למכוניות אחרות.. תודה מראש, FAT CAT שמחפש להנות כמה שיותר מהנהיגה במכונית משפחתית.

שי ©

New member
מדובר על חדשה או ישנה?

אם ישנה, מאיזה מודל? ועל איזה סוג מנוע מדובר? שי

Fat Cat

New member
כל מודל

מאז שהיא יצאה ב-98 לא ידוע לי על שינויים משמעותיים שנעשו. כל חוות דעת תתקבל בברכה.

שי ©

New member
מאוד תלוי במודל...

בתור חדשה, היא תמורה גרועה למחיר, כיוון שהיא נחותה ממכוניות כמו BMW סדרה 5, למשל. בנוסף, שמירת הערך שלה גרועה במיוחד. לעומת זאת, אוטו ממודל 98´ מהווה קנייה מעולה, כיוון שהוא נמכר במחיר מצחיק (לא הרבה יותר ממאזדה 626, למשל). שמעתי תלונות על האמינות של ה-9-5, והשירות במוסכי UMI ידוע כגרוע, במיוחד לסאאבים. שי

Fat Cat

New member
אומרים שהנהיגה בסאאב זה משהו

מיוחד. יש אמת בשמועה הזו? שירות ומחיר פחות מעניינים אותי כרגע.. כמובן שמכוניות כמוה עדיף לקנות יד שניה שכן אין לה שוק, אבל איך היא מבחינת תחושת הנהיגה ביחס לאודי או וולוו למשל? אני מתעניין גם בלנציה קאפה

שי ©

New member
נסעתי פעם בסאאב ולא ממש התרשמתי...

סאאבים אינן מהנות לנהיגה בסיבובים כמו ב.מ.וו למשל, אך הן עדיפות על הוולבו עם ההנעה האחורית (סידרה 9). עם הקאפה גם יש לי נסיון, ולדעתי היא פחות מוצלחת מהסאאב 9-5. כדאי מאוד לשקול גם את האופל אומגה. שי

מצמץ

New member
אני לא יכול לומר הרבה על ה5-9

חוץ מזה שהיא מכונית מעולה כמעט מכל בחינה. אבל אם אתה מחפש הנאה מנהיגה אז לך כבר על הסידרה 5. מצמץ, אוהב סאאב אבל חושב שלמתחרות יש יותר מה להציע.

Fat Cat

New member
הבעיה היא בעיקר העיניים של השכנים

הלוא הסאאב לא נראת הרבה יותר מרשימה מאופל ווקטרה משופצרת לעומת הב.מ.ו. שכולם מכירים כמכונית של עשירים

מצמץ

New member
בשבילי

רק סידרה 7 ומתחרותיה ומעלה הן מכוניות יוקרה. במידה ואתה שולל את ה5 אז אלו האפשרויות שיש לך (לדעתי): 166, אומגה ,A6, S80 ,607 יש הרבה מכוניות טובות בליגה הזו אבל אלו נראות לי הכדאיות ביותר. נ.ב. אם אתה מוכן להתפשר במקצת מכל דבר (כלומר נוחות,מרחב,פאר וכו´) מונדיאו חדשה תהיה אופציה מצויינת. מצמץ, הלוואי עלי ששמירת הערך ושרות לא היתה מהווה בעיה אצלי, אבל אם אצלך אין בעיה כזו אז THE SKY´S THE LIMIT מבחינת האפשרויות שפרושות לפניך

Fat Cat

New member
ה-166 יפהפיה

וגם ל-A6 2700 bi turbo לא הייתי מתנגד, ול-4200 בכלל לא, אבל זה כבר ברמה אחרת. ובלי קשר - את ה- Aston Martin Lagonda אתה מכיר? זאת מכונית!

מצמץ

New member
בטח שאני מכיר את אסטון.

וברצינות: אתה באמת רציני או שאתה PLAYING US. מצמץ, שואל ברצינות ולא בעוינות.

Fat Cat

New member
בקשר לאסטון?

זאת אחת מהמכוניות המשפחתיות הכי הכי מכל הזמנים. אני זוכר כשהיתי ילד לקראת סוף שנות השמונים חלמתי שתיהיה לי אחת בחניה (בשביל להסיע את הילדים) ליד הקונטאש (בשביל סופי שבוע).. בקשר לסאאב - אני עושה סקר שוק לאבא. אני בכל זאת קצת צעיר לרמת המכוניות המדוברת (בן 18), ובינתיים נהנה מאד להסתובב על kawasaki er-5 שלי. אני גאה להצהיר שאני משלם את כל ההוצאות (דלק תיקונים ביטוח וברור שגם קניתי אותו) ללא עזרה כספית מההורים. FAT CAT שעוד לפני שלמד לקרוא זיהה את כל המכוניות ברחוב וידע לדקלם בעל פה את המפרט של כל אחת

מצמץ

New member
האמתי

ששאלתי אם אתה רציני בקשר לסאאב ומתחרותיה. אם המכונית היא בשביל אביך אולי כדאי שתשאל אותו מהם השיקולים העיקריים שלו בקניית מכונית, בשביל שאז לפחות יהיה לך כיוון ברור (לדוגמא נוחות , פאר, שמירת ערך וכו´). אני גם חושב שזו גאווה לשלם לעצמך את ההוצאות שלך
. מצמץ, מאחל לך בהצלחה

Fat Cat

New member
תודה תודה

גם לך. ושכל החלומות המוטוריים שלך ייתגשמו במהרה. FAT CAT אומר ´אמן´

למעלה