נ נח נחמ נחמן מאומן

יחצאל

New member
נ נח נחמ נחמן מאומן

מה זה? תפלה? קמע? מתי יש לאמרו?? מה המקור לסגולה זו? מדוע נחמן מאומן, הלא הוא מברסלב? האם מותר להכנס לשרותים, עם הנוסח הזה? אנא האירו עיני בנידון.

השאלה נשאלה זה מכבר

והתשובה לה מצויה בקישור הזה. אנו שבים ומבקשים שלא לדון בשאלות אלו בפורום, סוגיות אלו אינן מביאות לאהבת ישראל גדולה. כולם אהובים, כולם ברורים, כולם צדיקים. בוקר טוב.

יחצאל

New member
למה לו?!

תודה על התשובה. למה לא לדון בשאלות אלו? וכי מהיכן אקבל תשובה? הברסלבים המרקדים במירון, דחו אותי מבלי להשיב לי.

פראזניק

New member
יחצאל יקר:)

הפניתי אותך לאשכול הדן בשאלה זו, משום שחפצתי להשיב לך. החלטנו שלא לדון בשאלות אלו בפורום, משום שהן גורמות לסערת רגשות אצל חברים מסוימים, ומריבות שאינן רצויות. אני מצטער אם הרגשת שאני מתחמק מתשובה, באמת שלא, לכן הפניתי אותך לאשכול ההוא, אך דיונים חדשים, אבקש לא לפתוח. תודה ברוך הבא, ומקוים לראותך כאן איתנו בקביעות:))) יום נפלא:)

יחצאל

New member
לא מובן

לא מובן מדוע דיון בסוגיות אלו אינן מביאות לאהבת ישראל??? אגב, לא קבלתי תשובה על שתיים משאלותי.

פראזניק

New member
תשובות

וכאן זה מסתיים. א. מאומן, משום ששם נקבר רבינו. ב. המאמינים בפתק, אינם נוהגים כמובן להכנס עמו לשרותים. יום טוב.

bozi

New member
בהקשר לשאלה

רצתי לומר לך ציטוט מספרו של רבי ישראל דוב אודסר (שמע ישראל) כתוב בזהר שלעתיד יתגלה שיר של חסד פשוט,כפול,משולש,מרובע ועל ידי זה יחזור כל העולם להשם יתברך לתורה ויהיה עולם חדש ככה כתוב בזהר. ורבנו הקדוש גם כן מדבר מזה בהתורה בליקוטי מוהרן וגם הוא בעצמו גלה את זה על שיר פשוט,כפול,משולש,מרובע וגם כן יש בזה עשרה אותיות.עשרה אותיות זה עשרה מיני נגינה שגילה על תיקון פגם הברית זה בהשיר הזה כלול הכל ביחד כן נו צריכים סימנים יותר מזה? ופה רואים בפרוש בברור שרבינו הקדוש מגלה כאן שהוא העיקר,ומגלה זה לכל העולם גם ליהודים וגם לגוים כי הוא זה,הוא בעצמו זה השיר שיתגלה לעתיד,עם נקודות: נ נח נחמ נחמן מאומן נ-זה פשוט אות אחת נח- זה כפול שתי אותיות נחמ-זה משולש. נחמן זה מרובע הוא כלול בהשם של השם יתברך י ק ו ק זה ארבע אותיות של השם יתברך זה דבר חדש................... סוף ציטוט בשורות טובות

אני חדש כאן ואני מוחה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif

דבר ראשון ברוכים הנמצאים לכולם . אני די הרבה זמן בתפוז (תמיכה טכנית ...ועוד...) אולם רק השבוע גיליתי את הפורום הנפלא הזה . אני רוצה להבהיר בראשית דברי שלא להתלהם באתי , אלא רק חקר האמת לנגד עיני .. אני מוחה נמרצות על מה שמנהלי הפורום מגדירים "סוגיות אלו אינן מביאות לאהבת ישראל גדולה" אני בא להזכיר לכם שה"סוגיה" הנ"ל , איך שאתם קוראים לה , היתה משאת נפשו של חסיד ברסלב , צדיק וקדוש עליון ששמו ר´ ישראל דב אודסר זצוק"ל . אקצר ואומר , אם אתם לא יכולים\מעוניינים\יודעים לענות בנושא , אל תענו ! תשאירו לאחרים (כמוני ואולי יש עוד ..) לשוחח על זה בפורום ולענות לשואלים כמו בכל פורום בריא בתפוז ...כאחד שהיה צמוד לר´ ישראל בשנתו האחרונה ושמע ממקור ראשון על ה"סוגיה" , אשמח לענות תשובות ענייניות בנושא ולהעלות את ה"סוגיה" לדיון בפורום . מקווה שהובנתי נכון . מצפה לתגובות (מכולם..)

שמע אחי ה י ה ו ד י

בכל פורום ולכל פורום כך הבנתי לפחות עד כה, ישנו או ישנם מנהליפורום, והם הקימו את הפורום והם קובעים את ההגדרות של הפורום, מה יהיה נושא השיחה הכללי ובנוסף גם על מה לא ידברו בפורום. למה? לדוגמא: כי אם מישהו פתח תוכנית רדיו זכותו להחליט אם להעלות לשידור אנשים מסוימים או לא. וגם לתוכנית יש שם והגדרה מסוימת על מה ידברו ועל מה לא. עכשיו בלי קשר.אישית הייתי רוצה לשמוע ברשותך קצת על רבי ישראל זצ"ל אם תוכל לדבר עליו בלי לקשר את זה ישירות לפיתקה. סליחה ותודה.............

כאב לחמישה שעבר את שנתו השלושים...

אני חושב שאני יודע לקרוא ... המנהלים החליטו שבפורום הזה יעסקו בחסידות ברסלב ואכן זהו שמו של הפורום , חסידות ברסלב . אני בטוח (האמנם ..) שאף אחד מהמנהלים לא מתיימר לומר על עצמו שהוא יודע אפילו חלק אחד מאלף מהי חסידות ברסלב באמת , כפי שר´ ישראל דב אודסר ידע , נשם וחווה על בשרו . כאשר מגיע לכאן מישהו ששואל על ה"רוקדים ברחובות" , או מה זה נ נח ... ראוי שמישהו יענה לו ויזכיר לכולנו שה"רוקדים" הנ"ל לקחו על עצמם במסירות נפש לקיים את צוואתו של ר, ישראל (וגם של רבינו הקדוש בעצם ..) שהשאיר לעולם את הקרן שלו , להדפסת והפצת ספרי רבינו במחיר הקרן , ללא מטרות רווח , מכתתים את רגלם בכל רחבי הארץ (ולאחרונה גם בחו"ל) רק בשביל שעוד יהודי ירכוש ספר ואולי גם יעסוק בו .... לא יתכן ששאלות בנושא הנ"ל , שקשור במישרין לצוואתו של חסיד ברסלב אמיתי מהדורות הקודמים , יקבלו יחס קריר כמו שראיתי למעלה ... כולי תקווה שהדברים הנ"ל יובנו כהלכה ואזכה להשתתף בכל דיוני הפורום ונזכה כולנו לקבל דין מן דין באהבה ולהתקרב לרבינו הקדוש באמת .

אחי זאת זכותם המלאה

עכשיו בלי קשר הייתי רוצה לשמוע ברשותך קצת על רבי ישראל זצ"ל אם תוכל לדבר עליו בלי לקשר את זה ישירות לפיתקה. סליחה ותודה..........

לא ולא ....../images/Emo18.gif

זכותם המלאה היא ...לא לענות ! אין להם שום זכות לומר לאחרים לא לענות ...כל אחד יפתח דיון , יענה על שאלה או סתם ידבר בכל אחד מאלפי הנושאים שנמצאים בקטגוריית הפורום : חסידות ברסלב ! נו ...אני מקווה שלא אצטרך לבזבז את זמני רק בלהסביר למה מותר ליהודי שמקורב לרבנו לדבר בפורום ברסלב ..... אז בשביל התחלה ...אומר לך , שפעם אחת , אחרי שר´ ישראל זצוק"ל ישב עם חברים ודברו כולם בשבח רבינו הקדוש , אמר ר´ ישראל שכאשר מדברים מרבינו , יש המתקה לכל העולם ... בדברים האלו אני מחזק את ידי המנהלים שהקימו את הפורום הזה על מנת להרבות דעת רבינו בעולם , חזקו ואמצו והמשיכו במלאכת ההפצה ...

jack0

New member
אף אחד לא טוען שהכל שלילי שם

רבינו אומר שצריך לחפש נקודות טובות בכל אחד ואחד, הפצת הספרים במחיר הקרן זה בוודאי מעשה חיובי מאד, ואגב הם לא היחידים שעושים זאת, גם ר´ ישראל בר אודסר זצ"ל שהכרתיו אישית היה יהודי חביב וצדיק, אך יש עוד יהודים זקנים מההנהגת החסידות שיודעים פרק אחד או שניים במסורת ברסלב האמיתית, והתנהגות הזאת אינה מקובלת עליהם, ולכן זכותינו גם לא להסכים עם דרכי התנהגות מסויימים.

לא ביקשתי מאף אחד להסכים ....

לדרך כל שהיא .... כל מה שטענתי זה שאי אפשר לענות למישהו ששואל שאלה בנושא ...: לא כאן . לרוחכם או לא , הנושא הנ"ל הוא חלק (לא נתווכח איזה חלק ...) בלתי נפרד מחסידות ברסלב , נקודה . ובאמת לא כדאי לעשות מזה מחלוקת , אלא כל אחד יתייחס וישתתף בדיונים שלנושאיהם לבו נמשך ....

פראזניק

New member
יהודי יקר:)

ראשית, ברוך הבא, חבר יקר:))) היות ועיננו ראו ולא זר, כי השיחה בנושאים אלו אינה גורמת לאהבה גדולה בין המשוחחים, ביקשנו שלא לשוחח על הקבוצות השנות שבין אנ"ש. ר´ ישראל בער היה אחד מצדיקי אנ"ש, אין על כך חולק, אך על דרך אנשיו, כמו גם על כיתות אחרות באנ"ש, נבקש לא לשוחח כאן בפורום. נשמח מאד לכל חבר וחבר שיצטרף לפורום, אך לא במחיר הסטת הפורום מדרכו. נשמח מאד לכל שיחה, מאמר, דבר תורה, או סתם הגיגים שיעלה כל חבר וחבר לפורום, אך כנ"ל. הפורום נועד להביא את דבר רבינו, לדון בדברי רבנו, אך בשום אופן לא לשום דבר שיגרום או יכול לגרום לויכוחים. ושוב, היות והמציאות הוכיחה ששיחה או ויכוח בפורום בנושאים אלו, אינם מגביריןם את האהבה בינינו, הוחלט שלא לדון בנושאים אלו, משום זוית שהיא וכך יהיה אי"ה. ח"ו וח"ו, לא פסלנו שום דרך שהיא, גם דיבורים לשבח או לגנאי קבוצות אחרות בין אנ"ש נמחקו, משום חשש שיגרמו להמשך סוער ויביאו לכדי לשון הרע ורכילות בעלמא. כפי שכתבנו וכתבו אחרים, לכל קבוצה שהיא בין אנ"ש, ישנן זכויות עצומות, אין אנו יכולים או רוצים לפסול שום דרך שהיא, כל דברינו אמורים לגבי הדיון כאן בפורום. שאלות כי ישאלו ורצונך לענות עליהן, יש לכך מקום במסר פרטי, אך לא בפורום עצמו. הודעות נוספות בהקשר זה ימחקו ללא הודעה מוקדמת!!! אנו מתנצלים על החלטה זו, אך לדעתינו היא כורח המציאות אם ברצונינו לראות פורום רוגע ולא זירת ויכוחים. פראזניק

מנהל חביב .....

אם ברצונך לנהל פורום רוגע , אז אני מציע לך להיות רגוע .... איך אתה חושב לדעת מרבנו הקדוש אם לא תבחן את דרכי תלמידיו , מה השאיר פלוני , מה מורה לנו אלמוני , הרי בבירור נכתב שמהצדיק איננו יכולים לדעת כלל ! אך ורק מתלמידיו .... אם חשבת לרגע שאני הולך להטיף פה לאנשים לעשות את מה שאני עושה , או לנהוג כפי שאני קיבלתי מאיפה שקיבלתי , טעית ! באתי הנה לשאת ולתת , לקבל דין מן דין , בדברי רבינו הקדוש . מן הנמנע שגם לי וגם לכל משתתפי הפורום יהיה מה לתת את אשר קיבלו מרבותיהם , תלמידי תלמידיו של רבינו הקדוש . אם זה לא נושאו של הפורום , שנה את שמו . אני מאד מקווה שלא אצטרך לפנות להנהלת תפוז בקשר לאילו הודעות שאולי תחסום , כפי שנרמז בהודעתך למעלה . אני מציע לך להתמודד עם האתגר ולנהל פורום שכל מי שדעת רבינו נוגעת ללבו , יוכל לומר את דברו בדרך ארץ , באמונה , ללא צליל של ויכוח , אך ורק למטרה אחת : שנזכה ללמוד וללמד לשמור לעשות ולקיים את כל דברי רבינו הקדוש , כפי שרצה באמת . היהודי (butke לשעבר) .

פראזניק

New member
יהודי יקר:)

אשמח אם תעלה מאמרים, אם תביע דעה, לא לזאת כיוונו דברי ודומני שהבנת. אך לעצם הויכוח על דרך, לזאת לא אסכים. שוב: ויכוח על דרך - לא כאן! לקבל דין מן דין, אכן, רצוי ונחוץ, אך לא בצורה של ויכוח על דרך, ודיבורים ושאלות מעין אלה, מנסיונינו, אינם מביאים לשום מקום חוץ מאשר לויכוחים. אם תעבור על עמודי הפורום הקודמים, תבין אולי את דברי. וצורות דיבור מאיימות, אינן משיגות את מטרתן לעולם, לא אצלי לפחות. אני באמת מקווה שתשאר כאן, שתתרום משלך, ואני בטוח שיש לך מה לתרום, לי ולידידי עופר, אין שום התנגדות לשום דרך שהיא, טובת הפורום היא שעומדת לנגד עינינו ובדרך זו נצעד הלאה. בוקר נ-פ-ל-א

אני מאחל לכולנו ......

שאור רבינו הקדוש יזרח עלינו הבוקר , להבין בתורתו ולקיים את דבריו . בוקר טוב לכולם .

למעלה