נ"מ

gal74

New member
נ"מ

למי יש מידע מה טוב בחיל הנ"מ יציאות...קידום ובכלל איפה משרתים.הבנתי שיש כל מיני מחלקות בחיל. שוב האמא המודאגת

hapshan

New member
מערך הנ"מ - זה תופס אותך!../images/Emo152.gif

שלום. מה טוב במערך הנ"מ? יכולת השליטה, בקרה והגנה על שמי המדינה מפני איומים מהאוויר. שילוב של טכנולוגיה ומבצעיות. שכל עם לוחמה. המערך מכיל בתוכו חבר'ה איכותיים ואינטיליגנטיים, הנדרשים ליכולות גבוהות על מנת להתמודד עם השירות המאתגר מבחינה שכלית, נפשית וסביבתית. אם בנך מתגייס כעת, הוא יכול להיות באחת משתי מערכות נשק: הוק ופטריוט. שתיהן מערכות מתקדמות שתפקידן ליירט כלי טיס מאיימים, כאשר לפטריוט יש יכולת ליירט במצבים מסויימים גם טילי קרקע-קרקע. השירות הוא בסוללות השונות. הסוללות פרוסות בכל רחבי המדינה, מהדרום ביותר עד הצפון ביותר של מדינת ישראל. בחלקן יש תנאים מוצלחים יותר מבחינה של איכות החיים והשירות (תנאים של בסיסי חה"א) וחלקן יש תנאי שטח לכל עניין ועניין. עצם העובדה שהמערך שייך לחה"א, ממש לא אומר שיש בריכות בסוללות
מסלול הלוחם בנ"מ הולך כך: 4 חודשים של טירונות משולבת בקורס מקצועי באחת מן מערכות הנשק הוק או פטריוט. לאחר מכן, 4 חודשים של אימון מתקדם באחת מן הסוללות. לאחר מכן, מתחיל מסלול הקידום. ניתן לצאת לקורס "מיירטים" המאפשר תפקיד של "ראש צוות", ולאחריו - קורס "מש"קים" המאפשר תפקיד פיקודי בסוללות השונות. בוגרי קורס המש"קים המעוניינים והמתאימים יכולים לצאת לקצונה קרבית ולהיות קצין נ"מ (קצין יירוט). בסופו של יום, גם מי שלא יתקדם לקצונה ולפיקוד, יבצע תוך מקס' 8 חודשים מסיום האימון המתקדם קורס מיירטים ויהיה "ראש צוות", כך שאין מה לחשוש מ"דריכה במקום". הקידום הוא מאוד מהיר בהשוואה לשאר החילות והמערכים הלוחמים. התפקיד של קצין היירוט הוא תפקיד שדורש איכויות רבות. רק לידיעה, השלמת קציני הנ"מ היא הארוכה ביותר והמאתגרת ביותר מכל החילות הלוחמים, כיוון שהיא מכילה בתוכה תכנים מכלל קשת הלוחמה - מתכני לוחמה אווירית ובקרה, עד תכני חי"ר ולוחמה קרקעית. את השלב הבסיסי של הקצונה מבצעים קציני הנ"מ יחד עם כלל החילות הלוחמים, מחיל השריון ועד סיירת מטכ"ל. אני ממליץ בחום על המערך. עבודה קשה, אבל מספקת. אשמח לעזור לכל תהיה ושאלה בפרטי.

אוי אחי בדיוק יוצא עכשיו מנ"מ

הוא הי'ה מרוצה עד הגג (רק חבל שזה לא נחשב אצלו מספיק קרבי - כן חמישה ימי שטע כל שבוע במלחמה זה לא מספיק אקשן בשבילו. נראה לי שענו לך על הכול אבל אם יש עוד משהו אני אשמח לשאול את אחי.

למעלה