נ י צ ח ו ן

נ י צ ח ו ן

נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש אישר את תוכנית ההתנתקות של שרון, והכריז שלא תהיה זכות שיבה ושישראל לא תחזור לגבולות 67. אני בטוח שכל אותם מתנגדי ההתנגדות מהשמאל ומהימין הקיצוני מרגישים מושפלים אחרי שהתוכנית שהם קיללו (אני דרך אגב תמיד תמכתי בתוכנית) הצליחה לבטל את זכות השיבה, הצליחה להשאיר את ירושלים שלמה כבירת ישראל, ושישראל תשאיר גושי התיישבות בגדה. אני בתוך שהשמאל ממש עצוב עכשיו שלא תהיה מדינה דו לאומית ושישראל תמשיך להתקיים.

אריק ל

New member
איזה נצחון?

כמה מילים מעופלות מנשיא ארה"ב. ומה זה אומר אי-חזרה לגבולות 67'? האם זה אומר שמפנים 220,000 יהודים מיהודה ושומרון אבל לא מפנים את 200,000 היהודים ממזרח ירושלים? כי גם זו לא חזרה לגבולות 67'. ההישג היחיד של שרון היה שארה"ב הודיעה חגיגית כי לא תתממש טענת השיבה של הפלסטינים אל תוך ישראל. לא רע, אבל לא ממש עוזר. עדיין פינוי של עזה כרגע תיהיה אסון, תקרא את ההודעה שלי מהיום בנושא "נסיגה מעזה עכשיו - נסיגה במלחמה". התמיכה של השמאל בפינוי היא רק לשם הפינוי - השמאל כ"כ הרבה שנים הטיף לפינוי שכבר שכח את הנימוק למה הוא רוצה לפנות יישובים, ועכשיו רק מתמוגג על איזה "נצחון" אידיאולוגי. שום נצחון - אסון על ישראל. ושלא תבין אותי לא נכון - אני לא רואה עתיד לישראל בעזה. אני גם לא רואה בעזה כחבל מולדת היסטורי (כמו שלא ראיתי בסיני חבל מולדת היסטורי חשוב). נכון, יהיה כואב לראות את הטרנספר של יהודים מעזה - אבל 7,000 בניאדם בלב של 1.2 מיליון פלסטינים באיזור שאין בו עתיד - יהיה הרבה פחות כואב מאשר לראות פינוי של חצי מיליון יהודים מיהודה ושומרון, חבלי מולדת והמקום שבו נולד עם ישראל.

תראה,

גם אני חושב שצריך לפנות את כל המבנים הלא חוקיים של הערביים משטח ישראל, וגם אני אומר שצריך לפנות את מסגד אל אקצה - אך תאמין לי, שרון עוד יעשה את כל זה אחרי תוכנית ההתנתקות.

אליק23

New member
טעות

זו טעות מרה לעשות הפרדה בין ההתיישבות בעזה להתיישבות ביו"ש. ברגע שכפרת ביישובים בעזה - פגעת פגיעה קשה ביישובים ביו"ש, כי כדור השלג התחיל להתגלגל... אם בגין לא היה מחזיר את סיני - לא היו מדברים עכשיו כ"כ בקלות על פינוי התנחלויות בגדה!

בגין עשה נכון,

אני תומך במסירת סיני. קודם כל סיני זה לא שטח היסטורי שלנו, שלנו זה שתי גדות לירדן. ושנית, מדינות ערב יצאו בלי כלום - במלחמה כוללת נגד ישראל ללא מצרים ישראל מנצחת תוך זמן קצר.

אליק23

New member
עוד פעם נאיביות

כאילו שמצרים לא תצטרף למלחמה כוללת נגדנו. ידוע שהם מתחמשים ומוכנים להזדמנות כזו! וחוצמזה, מי שלא אכפת לו מסיני - גם לא אכפת לו משתי גדות לירדן. החזרת סיני - גורמת לחלוקת ירושלים. בלי התקדים של סיני - א"א לא היה מעיז לדבר על פינוי יישובים בגדה. ועוד דבר - אתה יכול עכשיו להתלהב ולרקוד משמחה על ה'נצחון' המפוקפק בארה"ב. דע לך, שהמזימה של ההתנתקות לא תצליח. ניפגש בעוד 40 שנה, ונראה איפה גוש קטיף - ואיפה אתם עם כל התכניות המפוקפקות שלכם!

יש בידך טעות חמורה

אמרת שלבגין לא איכפת מירושלים, אז שכחת את "חוק ירושלים" של בגין. גם לי לא איכפת מסיני, זה לא שטח שלנו-השטח שלנו זה שתי גדות לירדן.

אליק23

New member
עטיפת צלופן

יפה אינה יכולה להעלים חבילה מדינית ריקה" - צבי הנדל

אליק23

New member
לבנת עוד לא כ"כ תומכת

ואני לא מבין מה אתה כ"כ מתלהב מההבטחות המעורפלות של הנשיא בוש, שלא בטוח בכלל איפה הוא יהיה בעוד כמה חודשים תרשה לי להצטרף לדברי יוסי שריד - "נראה שהפועל ירושלים השיגה יותר בבלגיה, משהשיג שרון בארה"ב".

אריק ל

New member
שריד לא מעדיף מדינה דו-לאומית

שריד מעדיף פינוי יישובים מיש"ע באופן חד-צדדי. פינוי עזה באופן חד-צדדי זה מימוש חצי ממצע מרצ. מי שמעדיף מדינה דו-לאומית אלה גוש שלום ומק"י (המפלגה הקומוניסטית שרוצה לראות מדינה אחת קומוניסטית אתאיסטית בין הים לנהר). מסירת עזה באופן חד-צדדי ללא מכה מוחצת - נצחון חד-משמעי לטרור. ההגיון היחיד שאני מוצא כאן זה הגיון פופוליסטי. והכי עצוב - שרון, שהיה פעם מנהיג ישובי יש"ע והיה אדם אידיאליסט, הפך לעוד פופוליסט.

שום נצחון ושום בטיח

הדבר היחיד שתכנית ההתנתקות תגרום הוא הגברת הטרור. אתה יכול בבבקשה להסביר לי, איך בריחה תורמת לתהליך השלום?! הנשיא בוש הכריז. אז מה? הרבה מאוד הכרזות כבר הוכרזו, והרבה מאוד מהן לא מומשו. למעשה, כל הכרזה שהוכרזה בנוגע לסכסוך הישראלי-פלשתינאי במזה"ת, לא מומשה. הנשיא בוש לא התחייב לדבָר. אם הקהילה הלאומית (הכוללת גם את אירופה) תסכים לביטול רצון השיבה של הפלשתינאים, וייחתם הסכם בו דבר זה ייאמר במפורש, אני אהיה הראשון לתמוך בתכנית ההתנתקות, כי אז אנו מראים שאנו לא בורחים סתם ושאנו משיגים השגים בעזרת ההתנתקות. עד שלא נחתם דבר והכל דיבורים באויר- זה לא שווה כלום. הנשיא לא התחייב לדבר והממשלה הבאה שתקום יכולה להתעלם לגמרי מכל ההצהרות היפות שבוש הפריח לאויר העולם. כל עוד המצב הוא כזה אנו בעצם בורחים בלי לקבל תמורה, וצעד כזה יהיה הרסני מאוד לגבי ישראל ולגבי הסיכוי לקיים משא ומתן לאחר הבריחה.

Tuck

New member
אני רוצה להבין,

מי שהמחזיק בעמדות הליכוד לפני המוטציה הפןליטית של שרון נחשב לימין קיצוני?

אתה ב ו ג ד

אני עזבתי את פורום הליכוד כי נפגעת מזה שחשבו שאני זה בעצם אתה, קשה לי להאמין שפעם חשבו שאני ואתה זה אותו בן אדם. אולי כלכלית אתה באמת קפיטליסט ימין, אבל מדינית (תוכנית ההתנתקות) אתה שמאלן מסריח (כמו שרון המכוער). לא איכפת לך שמפנים יהודים, אתה נגד אוסלו אך בעד ההתנתקות (ובעצם ההתנתקות גרועה מאוסלו). אני מקווה שעם הגיל תעבור לך מחלת ההתנתקות הזאת. נראה לי שאתה תומך בתוכנית ההתנתקות רק כי הליכוד מציג אותה (כמו כל ליכודניק טיפוסי), אילו השמאל עצמו היה מציג אותה היית נגד. אני לא מבין, בדרך כלל האנשים רק הופכים לחכמים יותר עם הגיל (כשהייתי בן 13 תמכתי מר"צ, כיום אני פעיל בתנות כ"ך). מה קרה לך? פתאום כהנא פושע בשבילך, גולדשטיין רוצח בשבילך; מה קרה לך?

תגובה

אני ימין מכל הבחינות, פשוט אני ימין מתון. כהנא באמת פושע, וגולדשטיין באמת רוצח-אלה העובדות. נכון, אני ליכודניק-למישהו יש בעייות עם זה? זכותי תמוך בתוכנית ההתנתקות, ואני תומך בה. אם תוך עשר שנה אני יראה שתוכנית ההתנתקות נכשלה, אני אומר שטעיתי-אבל כרגע אני מאמין בתוכנית ההתנתקות ואני מאמין שהיא תצליח.

לא

אני ימני מהליכוד, וכך גם שרון. שלום עכשיו זה אוסף של זבל שמאלני נאצי וקומוניסטי.

למעלה