נ"א AIW הסרטון

מקור מהימן ומקורב דווח שעקב רצון לא לעבור

מגבלת משקל, יצאו במודע עם מעט מאוד דלק.
בסוף ככל הנראה שאזל הדלק.
נכון שהתפקוד בחרום היה מעולה, נשאלת השאלה האם התפקוד בהכנה לטיסה היה תקין.

רמי בר1

New member
אתה יכול לפרט מה היה התפקוד המעולה בחרום?

מה נותן הפימפום במצערת לאורך כל הנחיתה?הרי אם יש דלק בתחתית תא המצוף המנוע עובד.ואם אין,משאבת ההחשה לוקחת דלק מאותו מקום בדיוק, כך שגם בה אין דלק.

אני מסתמך על מה שכתב ליאור וגם מקור

הרוח שהופגן, אני מניח שהוא פימפם כי המנוע גימגם ועדיין לא כבה והוא ניסה לעזור, אם אני זוכר נכון - בחלק מהקרבורטורים של 152 יש מש' החשה, מה שיכול קצת לסייע בהזרקת דלק נוספת לונטורי.
אבל גם אתה צודק בהערות שלך לגבי הנ"א.......
לאחרונה טסתי לא מעט במגידו והתרשמתי מאוד מריבוי האופציות, לעומת שדות אחרים, לנ"א מוצלחת.

http://aiai.mot.gov.il/betihut-tisa-cbl/dohot

עכשיו אני רואה - מה שכתבתי מבוסס על מידע מתחילת החודש, מסתבר שהוא תואם לדו"ח.....

רמי בר1

New member
מיקום המצלמה לא מאפשר לראות מה רואה הטייס

אבל אני לא נותן למדריך 10 נקודות.
חסר לי תמרון המטוס כדי לגעת בתחילת השדה הגדול,לא פניות S, ולא החלקה.
על פניו השדה נראה מאד גדול,אבל העצים מתקרבים בבת אחת,כך שאולי אני טועה,ובגלל עיוות של המצלמה זה רק נראה ככה.
בכל מקרה,הייתי מצפה ליותר תמרון כדי לגעת היכן שהטייס מחליט,ולא איפו שהמטוס מחליט.
העיקר שנגמר בשלום, אפילו שבכזה מצב,שכבר נגמר בטוב,הייתי מצפה לגריקן דלק,והמראה חזרה למגידו.
(לא נעים לי להזכיר,אבל דריפטר סיים טוב יותר נ'א בירדן , ללא טייס כלל)

XrayCharlie

New member
לפני הרבה שנים עשיתי טיסת הכרות

וכמה שאני זוכר המדריך אמר לי שלפני נחיתת חרום בשטח צריך לפתוח את הדלתות (למעשה רק לשחרר את הנעילה, לא פתיחה מלאה) כדי שאם הגוף יקבל מכה, הנוסעים לא יהיו לכודים בפנים.
הם לא היו צריכים לפתוח דלתות לפני הנחיתה?

רמי בר1

New member
אני לא מכיר את התא של 152,

אבל אני חושב שיש מד סל'ד לפני המדריך. המנוע לא כבה בגובה,הוא נתן עוד כח עד העצירה,לא הרבה,אבל זה משפר טווח גלישה.
אתה יודע היכן ממוקם מד המהירות,ואם אפשר להבחין במצב המחוג?

cafeneto

New member
אכן המהירות לא היתה מייטבית...

לפי הנראה בסרטון במסך "HD 40, רוב הגלישה לאחר איבוד המנוע, המהירות היתה 80-90 ושעור הנמכה כ- 1500- 1000.
אמנם עשיתי נחיתות אונס רק באזורי אימון, אך לא אשכח את דברי המדריך על הקפדה מיידית על מהירות 60, נסיון קצר להניע מחדש (תלוי בגובה), דיווח קצר בקשר מדיי מדיי... והתמקדות בחיפוש מסלול וגישה לנחיתה.
מהירות 60 מאפשרת זמן אויר ארוך יותר לחיפוש שדה ללא מכשולים וגישה מסודרת יותר לנחיתה (לפי סרטון לא היו חסרים שטחים ללא מכשולים)

לא נותן ציון על הנחיתה, העיקר שנשארו בריאים, שלמים וחיים.

eli3443

New member
תפקוד מעולה

חלוקת קשב מעולה.תימרן על סף מגבלת המהירות .לא היה אפשרות לעוד פניות.רוח גב כנראה גרמה לו לגמור מסלול.

רמי בר1

New member
הפניה הימנית האחרונה אכן הייתה במהירות נמוכה,

אבל השדה שאותו שרף לפני הפניה הימנית היה טוב וארוך יותר. 1500רגל,ומנוע שא נעצר,זה הרבה גובה.
אתמול כשקראתי את הדוח ראיתי שגם החוקר חשב שהייתה התעסקות רבה מידי בדברים שמסיחים את הדעת מהדבר העיקרי,לנחות הכי טוב שאפשר.
במבחן התוצאה,הם לא נפגעו. אני חושב שמכזה גובה עם מנוע שלא נעצר,אפשר היה לעשות יותר.
מצד שני,אני כותב עם האצבעות ,והמדריך הוא זה שהנחית את המטוס.

eli3443

New member
ההכנה לטיסה היתה גרועה

לפי הסרטון לא נראה שהדיבור בקשר הפריע לו בהטסה.

מנדי3

New member
הייתי מוסיף הערה לסרטון - "תמונות קשות לצפיה"

בהחלט לא סרטון שהייתי מציג לחניך על התנהלות בחירום.
זה מתחיל מזה שכשחניך ששוקל 101 ק"ג מבקש ללמוד על ססנה 152, מסרבים בנימוס ומפנים אותו לססנה 172. האם לצורך טיסת ניווט ארוכה כן היה חורג ממגבלת המשקל?
ממשיך באי ביצוע בד"ח מיידי, דיבור מיותר בקשר, נסיונות פמפום ממושכים שלא ברור במה יועילו, (ראו הסרטון ביוטיוב בו מנוע חזר לפעול לכמה שניות מה שהביא לחליפת השדה), בחירת שדה ותכנון גישה לא ברורים, אי שמירה על מהירות גלישה (נראה בבירור במד המהירות), אי הורדת מדפים, ביצוע פניה חדה בגובה נמוך. הקש...כפי שאמר לי פעם בוחן ותיק "על נחיתת אונס עם רוח גב - אין מחילה".
נכון, עם מבחן התוצאה לא ניתן להתווכח ומהכורסה הכל נראה אחרת.

למעלה