נתתי לך הכל

the greek

New member
נתתי לך הכל

שיר יפהפה, תהנו. Στα 'δωσα όλα - Δέσποινα Βανδή Μοιάζω εγώ να είμαι ένα φυλλαράκι κι εσύ ο βοριάς που όλο με μανία με φυσάς και πάω, πάω όπου με πας Μοιάζω εγώ να είμαι ένα καραφάκι με γλυκό κρασί που γουλιά-γουλιά με πίνεις το βραδάκι κι έχω εξαντληθεί Χαλάλι σου όμως ότι και να μου συμβεί Φτάνει να ξέρω πως περνάς καλά εσύ, καρδιά μου Στα ’δωσα όλα κι έμεινα στον άσσο Έτσι θέλησα να σου εκφράσω πως τη μέρα που θα φύγεις θα καταστραφώ, γι αυτό και Στα ’δωσα όλα μέσα απ’ την καρδιά μου πράγματα και συναισθήματά μου για να σου θυμίζουν κάθε ώρα και λεπτό πώς νιώθω εγώ Μοιάζω εγώ να είμαι ένα λουλουδάκι που έκοψες εσύ για να απολαμβάνεις τ’ άρωμά του μέχρι να σου μαραθεί Μοιάζω εγώ να είμαι ένα πορτοφολάκι που εσύ κρατάς κι από μέσα του ότι κι αν θελήσεις παίρνεις και το σπαταλάς Χαλάλι σου όμως... Στα ’δωσα όλα... נתתי לך הכל – ד'ספינה וואנדי דומה שאני כאילו חבר ואת הצפון ואת מעיפה אותי במאניה ואני מושלך, הולך לאן שאת מעיפה אותי דומה אני לבקבוק יין מתוק ואת בלגימות קצובות שותה אותי בלילות ואני מתנדף כאפרה עליך אך כל מה שיקרה לי מספיק לי לדעת שאת חייה בסדר, נשמה שלי נתתי לך הכל ונשארתי באס ככה רציתי לבטאה לך שביום שתלכי אני יהרס, לכן ו.. נתתי לך הכל מתוך ליבי דברים ורגשות שלי בכדי להזכיר לך כל שעה ורגע איך אני מרגיש דומה אני כמו פרח שאת קטפת אותו בכדי להנות מריחו עד אשר ינבול דומה אני כמו ארנק שברשותך ומתוכו כל שתרצי תיקחי ותבזבזי נתתי לך את הכל ... כאפרה עליך אבל ... STA 'DOSA OLA MIAZO EGO NA IME ENA FILARKI, KE ESI O BORIAS PU OLO ME MANIA ME FISAS KE PAO, PAO OPU ME PAS MIAZO EGO NA IME ENA KARAFAKI ME GLIKO KRASI PU GULIA-GULIA ME PINIS TO BRADAKI KE EXO EXANDLITHI XALALI SU OMOS OTI KE NA MU SIMBI FTANI NA XSERO POS PERNAS KALA ESI, KARDIA MU STA 'DOSA OLA KE EMINA STON ASO ETSI THELISA NA SU EKFRASO POS TI MERA PU THA FIGIS THA KATASTRAFO, GI AFTO KE STA 'DOSA OLA MESA AP' TIN KARDIA MU PRAGMATA KE SINESTHIMATA MU GIA NA SU THIMIZUN KATHE ORA KE LEPTO POS NIOTHO EGO MIAZO EGO NA IME ENA LULUDAKI PU EKOPSES ESI STA 'DOSA OLA MIAZO EGO NA IME ENA PORTOFOLAKI PU ESI KRATAS KE APO MESA TU OTI KE AN THELISIS PERNIS KE TO SPATALAS XALALI SU OMOS… STA 'DOSA OLA

רק הרגע שמתי לב לשיר...

הרבה תודה אבל ספר לנו מי זה מה זה? איך נוכל לשמוע אותו כדי לדעת כמה הוא יפה מוסיקלית? המטאפורות שבמילים כבר יפות... "דומה אני לבקבוק יין אדום ואת בלגימות קצובות שותה אותי בלילות..."

למעלה