נתתי לה חיי

RossieL

Active member
נתתי לה חיי

ווי ווי, אני באמת לא יודעת איך להגיב,
ואני דווקא כן אהבתי את גירסת הכיסוי, שמח, מנענע, עדכני, מסולסל.
אז מה? מה רע?

התגובה של שמיר היתה, איך לומר, כל כך נכונה מחד גיסא וכל כך בוטה מאידך גיסא שפשוט לא ברור לי אם לצחוק או לבכות על מה שקורה פה, בגלל שיר!
דבר אחד ברור: את השיר היא [רגב] שמעה, הבינה [?] והתחברה.

שרת התרבות רגב פנתה הערב (שבת) לשמיר ותקפה אותו: "אפרים שמיר, נמאס לנו מהאמירות הגזעניות והמביכות שלך ומסיפורי הפוגי שאתה מצייץ, שלשמחתי אינם מייצגים את יתר חברי להקת כוורת שכולנו אהבנו לאורך שנים. אני שמחה שהמסכה הוסרה וחשפה את פניך האמיתיות. שרית, אל תתייחסי לשמיר. שהוא ימשיך לצייץ ואת תמשיכי לעשות חיל. נהניתי מהביצוע המושלם שלך ובטוחה שגם רבים אחרים".

שמיר עצמו הגיב לפוסט של רגב וכתב לה:
"שלום לך שרה חסרת התרבות. אני שמח שמצאת זמן להתייחס אלי. עכשיו אני רוצה לומר לך את דעתי עליך: את אישה חסרת תרבות, צעקנית, מתנהגת כמו תגרנית בשוק, שקרנית, בורה בתחום עליו את אמונה, וגאה בפרחיות שלך. את תיעלמי מההיסטוריה התרבותית של ישראל כמו שנעלמת נפיחה שמישהו שיחרר באוטובוס. התרבות תשתקם ואת פשוט תיעלמי. כולך רעש וצלצולים. חג שמח לך, קומיסרית, מקווה שזה יהיה חגך האחרון בתפקיד, ואם את כבר לא משתמשת בשמלה המגוחכת שלך עם כיפת הסלע אני אשמח לרכוש אותה ממך, יום אחד זה יהיה שווה כסף רב".

https://e.walla.co.il/item/3145092

dory141

New member
פה רגב צודקת

שמיר מתנהג כגזען מתנשא וצריך להוקיע אותו על כך. הוא גרוע יותר מגרבוז. נ.ב- אני לא מעריץ של שרית חדד או של מוסיקה מקומית בכלל, ועדיין אסור לדבר בצורה מעליבה שכזו.

ruven7

Active member
בעניין שירתה של שרית חדד הוא צודק-ביצוע עלוב

היא לא מתקרבת בשום צורה לאיכות של כוורת.
והוא צודק בנוגע למירי רגב.

dory141

New member
רגב היא דמות נלעגת

עדיין, היחס של אפרים שמיר לחדד שטרחה וחידשה עלוב וראוי שיתנצל ביום כיפור, או קודם. אין מה משהו טוב להגיד, עדיף לשתוק וזהו.

RossieL

Active member
ענין של טעם

הביצוע יכול להיחשב כקליל וחינני באזני אחד, נלעג ומקומם באזני אחר.
זכותו של כל אחד לדעתו.
מה שמכעיס הוא ההתערבות הבוטה של השרה רגב והניסיון שלה לקבע איזה דעת קהל וסגנון, כלומר: כל מה שמזרחי - יפה הוא וחייב להיות כזה בעיני/ אזני כולם.

מנץ1

New member
את צודקת עניין של טעם ואין מקום לשרת התרבות להתערב

מותר לאנשים לא לאהוב סגנון מזרחי כמו שיש שלא אוהבים ג'אז , קונצרטים וכ'ו....

Hameln

New member
עד כאן

אנשים שלא אוהבים ג'אז, קונצרטים וכו' הם מתנשאים.

זה לא בדיוק שיר - יותר בדיחה, והמוסיקה שלו

(כלומר המלודיה, החלק ששרים) גרועה מלכתחילה. הביצוע שלה עוד יותר גרוע, כי הוא גם מוציא את ההומור - אבל לא כי הוא הרס שיר נהדר, כי גם השיר המקורי, כשיר, ומבחינה מוסיקלית, גרוע מלכתחילה. אף זמר בעולם, לא משנה כמה טוב הוא, לא יכול היה לשיר אותו ושייצא שיר יפה שנשמע טוב - כולל לא הזמרים המקוריים. החלק הטוב בשיר הוא המילים ההומוריסטיות, ואת זה הביצוע שלה, כאמור, איבד.

dory141

New member
אחלה, זה נותן לו זכות להשמיץ אותה?

אין לי כאמור, אהדה מוסיקלית לה או למזרחית בכלל, אבל אפשר להגיב גם בלי גזענות מגעילה. בלי קשר, רגב דוחפת את הראש שלה לכל מקום. כמו בואש, מריחה סירחון ומתפלשת בו. גם היא ראויה לגנאי. שניהם ראויים איש לרעהו.

בוודאי שאין לו זכות לאמירות גזעניות.

אני טוענת שמעבר לכך, בכלל אין לו מה להתלונן על כך שהיא הרסה את "יצירת המופת" המוסיקלית, כי השיר הזה רחוק מלהיות יצירת מופת מוסיקלית, ופשוט אין אפשרות לבצע אותו היטב, וזה כולל את הביצוע שלו עצמו. אולי הוא מתבאס כי הביצוע המחודש מדגיש עד כמה זה לא באמת שיר יפה.

RossieL

Active member
שיר השירים

תראי, בעיניו מדובר ביצירת מופת.
עכשיו, לכי תתווכחי על ההרגשה.
לאזניו, שרית חירבה את השיר,
לכי תתווכחי גם עם זה.
אז הוא אמר מה שאמר, נו שוין.
הענין הוא- לשם מה היתה צריכה גברת תרבות להתערב?
למה היה צורך להפוך איזה אייטם שולי לדיון כזה פומפוזי?
מה התועלת בהעמקת הקרע והשסע בחברה הישראלית?

נדמה לי שזה בסיס ההתרעמות.

בסיס ההתרעמות הוא ששמיר גזען רציני.

לדעתי סביר ביותר ואף רצוי ששרים בממשלה ייצאו נגד הדברים שהוא אומר. לא שבדרך כלל אני בעד מירי רגב, אבל להילחם בגזענות זה דבר טוב, לא רע, והגזענות היא הבעייה. אני לא חושבת שצריך לעבור בשתיקה על דבריו, כאילו הם בסדר.

RossieL

Active member
גזענות?

מה גזעני בתגובה של שמיר?
"איזה גועל, דאעש עם שיר" והוסיף "כשיהרסו את השירים שלך תגיב איך שאתה רוצה"
כאמור, זה מה הוא חושב, וזכותו לחשוב וזכותו להגיד.
מכאן ועד ההשתלחות של השרה, וגם שלו, המרחק עצום.
נדמה לי שיצא מכל פרופורציה.

אממ... מה נראה לך אומר "דאעש" פה?

ואם לא היה לך ברור, פנינים אחרות שהפיק בעבר יבהירו בדיוק למה הכוונה: "הערבים היהודים הם ערבים כמו החמאס, חיות פרא נבערים אבל מאוד רוצים את אחדות העם או במילים אחרות: שכולם יהפכו לבהמות כמוהם".

לי ממש לא נראה. אני לא מעדות המזרח,

ולי ברור שזו אמירה גזענית, וכזאת שמחייבת תגובה. לא נראה לי שמישהו "חיפש" פה משהו.

RossieL

Active member
גזענות?

צר לי, אבל אנחנו חלוקות.
לא מוצאת בתגובה של שמיר גזענות.
כן יש בה חוסר טעם וחוסר טאקט, חוצפה ועוד כל מיני [ויש שיטענו שגם זה לא, כי "חופש הביטוי" את יודעת], אבל גזענות? ממש לא.
גזענות יש בדבריה של שרת התרבות שמסיתה את העם זה בזה ומנציחה בכל רגע את העבר, שמסיתה נגד כל מי שדעתו אינו כדעתה, מתנה תקציבים, מכנה "סרטן" והיד נטויה.

ושמיר? היו לו התבטאויות גזעניות בעבר? יכול להיות, אני לא שמעתי מהן, מניחה שרבים מאיתנו לא שמעו, כי אפ'חד לא נתן להם במה והם נמוגו כלעומת שנאמרו.

ואפרופו דאעש, הנה פוסט שהבת שלי העלתה הלילה.
אז את חושבת שהיא גזענית?

dory141

New member
דאע"ש עם שיר זו גזענות

שמיר מקביל את שרית חדד לפעילה בארגון טרור ערבי, בכל מקרה תסכימי שמדובר בביקורת שאינה לגיטימית?

RossieL

Active member
פרשנות אישית

אתה מפרש את האמירה כאילו נאמרה נגד שרית חדד,
אני טוענת שלא.
בעיני, התגובה שלו מיותרת ולא ראויה, יש לו פה גדול והוא בטח חושב שה
זורחת לו מהתחת,
שיחשוב.

הגירסא של שרית חביבה, כמו כל שיר ים תיכוני אחר,
ועיני, בזה תם ונשלם.

אבל רגב מצאה שלל והזדמנות לעורר שוב את השד העדתי/ גזעני ויש מי שנופל לתוך המלכודת שלה כפרי בשל.

מיותר

למעלה