גם אני נתתי למורה וליועצתנתתי את האבחון למורה
והאמת... אני משקשקת... חוששת לעשות צעד לא נכון, לבקש את הבקשה הלא נכונה/מתאימה, מפחדת להזיק במקום להועיל... רוצה להרגיש שלמה עם הרצונות/בקשות/החלטות שלי, אבל אני כל כך חצויה...
בכיתה ב'גם אני נתתי למורה וליועצת
ואני כל כך לא יודעת מה הדרך הנכונה לבני. באיזה כיתה הבת שלך?
עשית נכון עד עכשיו, אז למה אתנתתי את האבחון למורה
והאמת... אני משקשקת... חוששת לעשות צעד לא נכון, לבקש את הבקשה הלא נכונה/מתאימה, מפחדת להזיק במקום להועיל... רוצה להרגיש שלמה עם הרצונות/בקשות/החלטות שלי, אבל אני כל כך חצויה...
אבל זו הבעיה...עשית נכון עד עכשיו, אז למה את
מרגישה חצוייה
קודם כל לפני שאת מבקשת משהו בשביל הילדה הכי חשוב זה שתדעי בדיוק מה את רוצה. לפעמים קשה להחלחיט במקום. לפעמים כשאנחנו מקבלים את האבחון אנחנו קצת ב"שוק" (גם אם ידעת בדיוק מה יהיו תוצאות האבחון) וצריך לתת לזה זמן לחלחל אצלך ולשקוע, ולהבין את כל המשמעויות. לא צריך ולא כדאי לקבל החלטות ספונטניות במקום. יש לך את הזמן לחשוב על זה.....בטח עד סוף חופש פסח, אפילו עד תחילת השנה הבאה, אחרי הכל השנה כבר מסתיימת בכל מקרה. אני חושבת שעשית נכון שנתת את האבחון למורה, אולי יהיו לה רעיונות טובים שיעזרו לך להחליט איך כדאי להתקדם עם הילדה?. אולי כדאי לשתף גם את הילדה - לילדים יש הרבה פעמים רעיונות טובים בקשר למה שהם רוצים ויכולים לעשות. מהשימוש במילה "חצוייה"נראה שיש לך כבר כיוונים שונים שחשבת עליהם עד עכשיו, רוצה לשתף? בכל מקרה את זו שמכירה אותה הכי טוב בעולם, תלכי עם מה שאת מרגישה בפנים ובטח תגיעי להחלטה הנכונה. בהצלחה! מיכל![]()
ומה בעצם האופציה האחרת ?אבל זו הבעיה...
אני ממש לא יודעת מה אני "בדיוק" רוצה... עד עכשיו כל הפעולות היו "מסביב" בשביל להכיר את הצרכים/הקשיים/היכולות... אבל, מעכשיו הפעולות הופכות להיות אופרטיביות ויכולות להשפיע מאוד על הילדה... את צודקת שקודם כל צריך להרגע, לתת לזה לשקוע ולהבין את המשמעויות (זה מה שאני מנסה לעשות לפחות) אני באמת שמחה שיש עכשיו את חופשת פסח... אני צריכה את הזמן הזה. בעיקרון כבר התחלתי לשתף את הילדה וברור לי שכל מה שנחליט בסוף יהיה תוך התיחסות מלאה לרצונות שלה. הסיבה שאני מרגישה חצויה היא בגלל שהמצב לא חד משמעי. כלומר, אם היה לה מאוד רע בכיתה היה לי הרבה יותר קל להחליט. אבל זה ממש לא המצב. מבחינה חברתית די טוב לה בכיתה. היא ילדה מאוד חברותית ובסך הכל יש לה הרבה חברות. מצד שני אני מרגישה בתוכי שאין לה באמת חברה ממש ממש טובה. קשה לי להסביר את זה... מבחינה לימודית שוב, המצב לא חד משמעי. היא לא "סובלת". למעשה היא פשוט לא ילדה ש"סובלת". היא ילדה שיכולה למצוא עיניין וכיף כמעט בכל סיטואציה. מצד שני כשאני שואלת אותה אם לא משעמם לה כשהמורה מסבירה שוב משהו שהיא כבר יודעת מזמן אז התשובה שלה "אבל אין מה לעשות..." אני לא רוצה שהסיבה שהיא לא תבקש שינוי תהיה בגלל שהיא חושבת ששינוי כזה לא ייתכן... בנוסף נכנס גם כל הקטע של ליקוי הראיה. מצד אחד גם ככה היא כבר די חריגה משאר הילדים (היא יוצאת מהכיתה פעמיים בשבוע שעה כל פעם להיות עם מורה תומכת ראיה). הילדים מודעים לקשיים שלה ומתייחסים אליה מאוד יפה והיא מצידה מתמודדת בצורה מדהימה עם הקשיים שלה והבטחון העצמי שהיא מפגינה ממש שובה לב (סתם לדוגמא, בתחילת כיתה א' היא נעמדה מיוזמתה מול כל הכיתה וסיפרה על לקוי הראיה שלה וממה הוא נובע זאת למרות שהמורה התומכת הציעה לעשות את זה בשבילה). מצד שני, למעשה, בגלל ליקוי הראיה וההשפעה שלו על הביצועים שלה כל היכולות המופלאות שלה לא ממש באות לידי ביטוי... אז נכון שלא רע לה, ונכון שהיא לא סובלת... אבל חבל לי שבגלל קושי פיזי היא תהיה מקובעת לרמת הכיתה... בקיצור... חצויה כבר אמרתי?...![]()
זוהי בדיוק השאלה...ומה בעצם האופציה האחרת ?
להקפיץ אותה כיתה ? לא נראה לי שזה ממש "אופציה". כי אז היא פשוט תהיה "מקובעת" לרמת הכיתה האחרת. בכלל, הגישה האישית שלי - לא לתקן את מה שלא ממש שבור. זה מצויין שהילדה מוצאת את עצמה בבית ספר. אני הייתי מחפשת דרכים להעשיר אותה בנוסף, מחוץ למסגרת בית ספרית.
"אבל אין מה לעשות..."אבל זו הבעיה...
אני ממש לא יודעת מה אני "בדיוק" רוצה... עד עכשיו כל הפעולות היו "מסביב" בשביל להכיר את הצרכים/הקשיים/היכולות... אבל, מעכשיו הפעולות הופכות להיות אופרטיביות ויכולות להשפיע מאוד על הילדה... את צודקת שקודם כל צריך להרגע, לתת לזה לשקוע ולהבין את המשמעויות (זה מה שאני מנסה לעשות לפחות) אני באמת שמחה שיש עכשיו את חופשת פסח... אני צריכה את הזמן הזה. בעיקרון כבר התחלתי לשתף את הילדה וברור לי שכל מה שנחליט בסוף יהיה תוך התיחסות מלאה לרצונות שלה. הסיבה שאני מרגישה חצויה היא בגלל שהמצב לא חד משמעי. כלומר, אם היה לה מאוד רע בכיתה היה לי הרבה יותר קל להחליט. אבל זה ממש לא המצב. מבחינה חברתית די טוב לה בכיתה. היא ילדה מאוד חברותית ובסך הכל יש לה הרבה חברות. מצד שני אני מרגישה בתוכי שאין לה באמת חברה ממש ממש טובה. קשה לי להסביר את זה... מבחינה לימודית שוב, המצב לא חד משמעי. היא לא "סובלת". למעשה היא פשוט לא ילדה ש"סובלת". היא ילדה שיכולה למצוא עיניין וכיף כמעט בכל סיטואציה. מצד שני כשאני שואלת אותה אם לא משעמם לה כשהמורה מסבירה שוב משהו שהיא כבר יודעת מזמן אז התשובה שלה "אבל אין מה לעשות..." אני לא רוצה שהסיבה שהיא לא תבקש שינוי תהיה בגלל שהיא חושבת ששינוי כזה לא ייתכן... בנוסף נכנס גם כל הקטע של ליקוי הראיה. מצד אחד גם ככה היא כבר די חריגה משאר הילדים (היא יוצאת מהכיתה פעמיים בשבוע שעה כל פעם להיות עם מורה תומכת ראיה). הילדים מודעים לקשיים שלה ומתייחסים אליה מאוד יפה והיא מצידה מתמודדת בצורה מדהימה עם הקשיים שלה והבטחון העצמי שהיא מפגינה ממש שובה לב (סתם לדוגמא, בתחילת כיתה א' היא נעמדה מיוזמתה מול כל הכיתה וסיפרה על לקוי הראיה שלה וממה הוא נובע זאת למרות שהמורה התומכת הציעה לעשות את זה בשבילה). מצד שני, למעשה, בגלל ליקוי הראיה וההשפעה שלו על הביצועים שלה כל היכולות המופלאות שלה לא ממש באות לידי ביטוי... אז נכון שלא רע לה, ונכון שהיא לא סובלת... אבל חבל לי שבגלל קושי פיזי היא תהיה מקובעת לרמת הכיתה... בקיצור... חצויה כבר אמרתי?...![]()
את יודעת,"אבל אין מה לעשות..."
הילד שהכי הרבה מתלונן ועושה הכי הרבה רעש הוא לאו דווקא הילד שסובל הכי הרבה, ואם אותו הרעש לא נופל על אוזניים ערלות הוא כנראה יהיה זה שיזכה לעבור את התקופה הזו ללא מטענים שיעיקו על נפשו בהמשך. יהיו אחרים שלא יעשו רעש, בין אם משום שיחששו מכך ובין אם כי זה פשוט לא תואם את אופיים או כי זה שהם חושבים שעליהם לעשות (הייתה לי שנה אחת כזו, והיא הייתה האיומה ביותר בכל שנותיי בבי"ס), וככה שומרים הרבה בבטן. הילדה שלך מתמודדת עם ליקוי לא פשוט, וההתמודדות הזאת גורמת לה לראות דברים מסויימים אחרים מילדים בני גילה כמו להיות מסוגלת לקבל את הבלתי ניתן לשינוי ולהפיק מכך את המיטב - משימה לא הכי פשוטה ללא מעט בוגרים יותר, אך הדבר אינו מפתיע בהתחשב במה שהיא עוברת. אל תביני אותי לא נכון - מדברייך אני בכלל לא מתארת לי אותה כילדה מסכנה ש"כואב הלב" ושצריכה רחמים! ההפך הגמור - בעיני רוחי מצטיירת ילדה חזקה ובטוחה בעצמה אשר כל זה משתלב ולא גורע מחייה כילדה שמחה ומשחקת ונהנית כמו כולם. בכלל, נראה לי שילדים מתמודדים בטבעיות וכך טוב יותר עם ליקויים מולדים, ואמנם איני מבינה דבר וחציו בעניין ובטח לא אגיד דבר לגבי סיכוי לרפא את הליקוי עצמו, אבל אני מאמינה שמבחינת התפקוד העתידי - השמיים הם הגבול אם לא גבוה מהם. אני מכירה היטב מישהו שמכיר היטב אחד שלמד בזמן התיכון מתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה אשר היה עיוור בעין אחת וממה שסופר לי הוא דרך קבע לפני התחלת הסמסטר כבר היה מסיים חלק ניכר מחומר הלימוד (ולשם ההשוואה, אותו אחד שסיפר לי זאת הוא עצמו כזה - והוא תיאר וכינה אותו "עילוי"). דברי עם הילדה. לא סתם לשאול אותה מה היא רוצה שיהיה אלא הציעי לה רעיונות שכרגע אינם חלק מהמציאות הבית ספרית שלה (ואולי אף רחוקים מכך) על מנת שכאשר היא עונה לא יהיה זה מתוך האמונה שאין מה לעשות (או לפחות לא הרבה ולא משהו משמעותי). חשוב שלימודים יהיו עבורה כיף, ולא תתקיים המשוואה לימודים=בית ספר=ייאוש, ורק ממנה ניתן יהיה לדעת מה הכי מתאים לה. יודעת מה? לא רק לגבי השהות בבי"ס, אלא גם לגבי הקריאה. בהצלחה בכל אשר תחליטי לעשות, והמשיכי לעדכן אותנו בנעשה![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.