נתק בהתנעה

נתק בהתנעה

היום סיבוב המפתח לא הביא לאות מהסטרטר. למזלי הייתי מול חשמלאי רכב. הוא בדק ומצא שיש מפל מתח בכבל ממפתח ההתנעה לסטרטר, והאשם הוא ב"סוויץ" ולא בכבל. הוא הוסיף מגבר מתח והבעיה נפתרה. להבנתי ה"סוויץ" לא סוגר ישירות מעגל, כי הזרם הוא עצום (כמה אמפרים), אלא מעגל משני שסוגר את מעגל ההתנעה הראשי (ואולי אינני מבין). בזמנו היתה לי בעיה עם חיפושית ישנה והחשמלאי החליף חלק פנימי קטן שנמצא ביחידת הסוויץ. האם מגבר מתח הוא פתרון יציב או אלתור? מה שם החלק המקורי שיש להחליף? החשמלאי אמר שקשה להשיגו. לפני כעשר שנים לא היתה כל בעיה להשיגו. שבת שלום לכולנו

eazrieli

New member
פרט "מגבר מתח"

בדר"כ שמים ממסר שקומת הפיקוד מופעלת מהסויץ והמתח לסטרטר מגיע מהמצבר דרך המגעים הנשלטים ערן

ממסר

הממסר שעליו מדבר עזריאלי נקרא סולונואיד התפקיד שלו זה למתג מעבר זרם גבוה ע"י פיקוד בזרם נמוך (אין שום קשר למתחים זה תמיד 12V ) בסולונואיד 4 הדקים כאשר אחד מהם הוא מינוס קבוע (חיבור לגוף הרכב) השני הוא חיבור פלוס דרך הסוויץ' השלישי מחובר לסטרטר והרביעי מחובר ישירות למצבר אין לך צורך בשום מגבר זרם במידה והמצבר שלך לא פגום אם אתה מהצפון ואתה צריך עזרה תפנה אליי בהודעה פרטית ואני אשמח לעזור לך (ובניגוד לחשמלאי שלך אני אעזור לך בחינם ולא אנסה למכור לך מגברי זרם וכל מני שטויות ) מקווה שעזרתי

ps9999

New member
בעניין "החלק הקטן"

כתבת: "בזמנו היתה לי בעיה עם חיפושית ישנה והחשמלאי החליף חלק פנימי קטן שנמצא ביחידת הסוויץ." לי יצא להחליף אותו (בסיועו של לטינו) הוא עלה בזמנו 70 ש"ח אצל לינקר

למעלה