נתקע

נתקע

בני היום כמעט בן 13 בתקופה האחרונה,בני נתקע בפתח הכניסה לדלת חדרו וממש כאילו משהו תופס אותו,זה קורה גם בכניסה לדלת הבית הראשיתובכללפיתאום הוא נתקע בנוסף פיתח איזה שהוא תיק של נישוק מזוזה בכול דלת עם מזוזהרציתי לשאול האם למישהו מוכרת תופעה זו? אשמח לתגובות.

נישוק מזוזה טיק מוכר מזה כמה שנים

יש לי מן"טקס" לנשק כמה וכמה פעמים את המזוזה בכניסה לחדר ולפעמים זה לא יוצא לי "טוב". אז אני חוזרת על הפעולה אפילו עשרים פעמים עד שזה יוצא טוב זה אצלי בכל אופן

הלנה

New member
שלום יום טוב

לבן שלי היתה תקופה שהוא היה נכנס ויוצא מפתח הבית כמה פעמים עד שהוא היה נכנס סופית. גם היום הוא עושה את זה אבל הרבה פחות. זה חלק מהטורדנות כפייתית (OCD). קראתי בספר " הילד שלא הצליח להפסיק להתרחץ" של ג'ודית רפופורט על נער שנהג לעשות זאת. יש פרק שנקרא" "תקוע בפתחי הדלת". זה כמובן מקרה חמור של OCD. הנה קטע מהפרק: "כמעט בכל שעה אפשר היה למצא אותו על מפתנה של דלת, מתנדנד קדינמה ואחרוה כשעיניו נעוצות בפינה העליונה של המשקוף. "מה אתה עושה?" נהגו האחים לשאול אותו. "אני תקוע!" ענה פול בלחישה בלי לנוע. "אני חייב לעשות את זה שוב כדי שזה יהיה מושלם. אני חייב לעשות את זה בדרך מיוחדת". "לעשות מה?" שאל האח. "לעבור בדלת כמו שצריך" נהג פול לענות לו. והנה משהו מעניין שפול מספר (10 שנים אחרי).."למעשה, הצעקות קצת עזרו לי. כשהייתי תקוע בשער הכניסה לחצר, אימי צעקה לי שאכנס הביתה ולפעמים זה עזר."

הלנה

New member
ספר מרתק

קניתי אותו בימינו הראשונים בתחום הטוראט. מדובר שם במקרים קשים של OCD...לא עלינו.

למעלה