נתקעתי בבעיה.

נתקעתי בבעיה.

בעיקבות הפורום, התאהבתי בעבודות מעיסת נייר, אז הכנתי. לקחתי גליל נייר טוולט השארתי במים חמימים, בקיצור לפי ההוראות. ציפיתי קופסאת תה. הרעיון היה טוב, אבל יצא קופסא מצופת עם גושים! וזה נראה לא אסתתי, ונהרסה לי כל העבודה.
אפשר לומר שזה קופסא מעניינת , אבל אפשר גם לומר שזו קופסא של מישהי חסרת נסיון בכלל. מה לעשות? איך מכינים? והאם כדאי פעם הבאה לעבוד עם רצועות של עיתון, אולי זה יצא במרקם חלק? תודה מראש, גמדה...

אורפזית

New member
גושים בעיסה...

האם פוררת את נייר הטואלט הסחוט??? עיסת נייר הטואלט שאני מכינה, אמורה להיות חלקה חלקה! צריך להקפיד לפורר את נייר הטואלט הסחוט לחתיכות דקות (עובי החתיכות חשוב יותר מהגודל שלהן!!!) אחרי פירוק הכדורים הסחוטים, יתכן שלא הוספת מספיק דבק פלסטי, זו יכולה להיות סיבה נוספת להישארות גושים בעיסה. את צריכה להוסיף דבק עד שהעיסה משחתית ונוחה לעבודה. (בשלב זה הוסיפי דבק טפטים)

mor322

New member
תאמיני לי אחרי מכונת כביסה

בתוכני ת ארוכה לא צריך בלנדר יוצא אחללה רק להוסיף דבקים ויאללה לרבוטה.

אורפזית

New member
לא עובדת עם בלנדר או מכונת כביסה..

מלבד מקרים בהם אני מכינה מילקשייק או מכבסת...
(לעיתים די נדירות בימים אלה...) אני מפוררת ביד. האמת, זה די מייגע, אבל אני מצליחה להגיע כך לאיכות של עיסה חלקה מאוד כי אני מפוררת לחתיכות דקות. אם יש דרך אחרת להגיע לעיסה חלקה ביותר, אני תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים!!!

lilachh

New member
יש אפשרות להשתמש בבלנדר סטיק או

במערבל צבע.....עוד אופציה היא המכונת כביסה אבל קחי בחשבון שיש גם סכנה שהמכונה תפסיק לעבוד במידה והעיסה בורחת (בעיקרון צריך לשים את הנייר גרוס בתוך ציפה סגורה היטב היטב היטב) ונוצרת סתימה ככה שאני מעדיפה ללכת על הדרך הבטוחה יותר, בלנדר סטיק.....ככה אני טוחנת נייר גרוס שהשרתי במים ונייר טואלט זה עוד טוחן טוב יותר ובמהירות רבה יותר.

mor322

New member
לעשות ביד ? ../images/Emo45.gif

למה? מה קרה? שאני אשפשף? יש סיליט!!!!! סתתתתתתם!!! אני עצלנית לפוררר בייד את נייר טואלט באמת נו אני מכניסה למכונה את נייר גרוס ואחרי שעה יש לי עיסה ג'דידה ומוכנה לרבוטה. אבל בהחלט לא שוללת את הגירסה שלך.

3תיתי

New member
לא מכניסה נייר למכונה

מכונתי האהובה ז"ל, שבקה חיים בגיל 37 (!) ויש לי עכשיו אחת חדשה, בוהקת ומריחה טוב, ישר מהניילון.

mor322

New member
למה? מה עשיתי? איפה טעיתי?

סליחה ומחילה סליחה ומחילה. לא יגיד עוד מילות תועבה מבטיחה!!!!!!!

קודם כל - תודה על התגובות המהירות.

פוררתי? כן. אבל כנראה לא הוספתי מספיק דבק פלסטי, חשבתי שאם אוסיף יותר מדי, אז העיסה תתקשה מאוד, ובקשר לדבק טפטים ...
... מיהרתי להכין כבר, ולא הלכתי לקנות את הדבק טפטים... אז... אתן כבר מבינות למה יצא לי עבודה כזו... פעם הבאה אני אשקיע יותר, והעבודה תראה מושקעת. לפעמים אני כל כך רוצה משהו, שאני חייבת לעשות אותו מייד.

shiraz1004

New member
אורפזית,שאלה למומחית!!

עד שסיימתי לפורר לחתיכות קטנות הנייר די התייבש ,לא נורא? כנראה שלא הוספתי מספיק דבק כי גם לי יצאו גושים,לפי המתכון שלך את מוסיפה גם דבק טפטים אבל האם להוסיף את שתי הכפות דבק טפטים שהם מדוללים במים או פשוט כך עם הדבק? או שפשוט תקפצי אלי לאילת כדי להכין פעם 1 כפי שצריך? תודה על תשובותיך!!!! שירז

אורפזית

New member
הי שירז!!!

קודם כל, אני ממליצה על חופשה קצרה בעיר הגדולה, תל אביב. תוך כדי החופשה הזו, אשמח לפורר איתך ניירות... ובנוגע לגושים ולדבק - אם פוררת את הנייר כמו שצריך והוספת מספיק דבק פלסטי, אין כל סיבה לגושים. את דבק הטפטים, את מוסיפה לעיסה כשהוא כבר ג'ל. את ג'ל דבק הטפטים את מכינה מכף אבקת דבק טפטים בתוך כוס מיים מהברז. ועד שתבואי לתל אביב, מקווה שעזרתי קצת!!!

למעלה