נתקנאתי בשרה

וינונה

New member
נתקנאתי בשרה../images/Emo140.gif

זוהי תמונה שצולמה בסביבות שנת 1908-1909 ה"שבר" בתמונה הסרוקה, תוקן בעזרת תוכנה גרפית - לכם השארתי את המקור. זוהי סבתי פפי לוי (לבית הרשקוביץ) ילידת 1884 שנספתה באושביץ בשנת 1944 חובק את צווארה, דודי, משה(מוריץ, מאוריציו) יליד 1906, ששרד ומת בשיבה טובה בבואנוס איירס (לאחר שעלה לישראל, ירד לארגנטינה, חזר לישראל ושוב ירד לארגנטינה -"היהודי הנודד") בעזרת תמונה זו, ניסיתי באחד הערבים - להסביר לאבי, בן ה-88, את נפלאות ההמחשב והאינטרנט. על ערב הזוי וקסום כאחד - אספר לכם במועד אחר.

שני עניינים בעקבות התמונה

היי, וינונה! אכן, תמונה מתוקה. אשמח לראות גם את תוצאת השיפוץ הממוחשב. מהו מקור ההרשקוביץ שלך
ארנון

וינונה

New member
ידיעה חלקית בלבד - רומניה/הונגריה

טרנסילבניה - באיה מארה; דומברוביצה; שומקוט(?)

ornan

New member
גם אני נתמלאתי קנאה ואצתי רצתי לחפש

בין תמונות הצד הייקי שלי ומצאתי. לצערי התמונה נסרקה לקובץ שגדול מדי להעברה בפורום. אולי מחר?

וינונה

New member
קנאת סופרים תרבה חכמה ../images/Emo6.gif

האם אינך יכולה להקטין? נסי להוריד את הרזולוציה ל-72 ואז בקלות תוכלי להכניס לכאן

הנה התמונה של אורנה ../images/Emo127.gif

אמנם קיבלתי בדוא"ל גם את ההסברים לתמונה, אך נראה לי ראוי יותר שאורנה תכתוב אותם. קצת סבלנות לא תזיק...
ארנון

ornan

New member
הסבר לתמונה../images/Emo51.gifלארנון

התמונה צולמה בגמינגן שבגרמניה בשנת 1887~. בתמונה רואים את סבתא קרולינה ושלשת נכדיה: מימין- הבן הוגו (בשמלה?) על הברכים- הבת הקטנה אירמה, שלימים נשאה וגרה בשטרסבורג הגרמנית. וקיצונית שמאלית- סבתי האהובה - אם אמי - סבתא לני (הלנה), שזכיתי לגדול על ברכיה, היא התגוררה איתנו כ-30 שנה עד שנפטרה בגיל 96.

למעלה