נתקלתי במשהו שאוגוסטינוס אמר

ד ר א ל

New member
נתקלתי במשהו שאוגוסטינוס אמר

הכוונה לאוגוסטינוס מהיפו, נולד ב354 לספירה ונפטר ב430 לספירה. "דבק בערכים ואינו מרפה, גם אם לא נטבל, יוושע". מה דעתכם? ודבר נוסף משלו: "אהוב - ועשה כרצונך" - נראה לי דרך האמת לאלוהים! ללא פולחנים, ללא מסורות, ללא הלכות, ללא מצוות - משפט נפלא...

ד ר א ל

New member
ועוד דבר מאיגרת יעקב

נתקלתי בזמנו ביהודים משיחיים שדיברו על האמונה בישוע, כמה הדבר הזה נשגב. לימים שקראתי בעיון יותר את הברית החדשה נתקלתי בפרק ב' באיגרת יעקב בפסוק 14: "אחי מה יועיל לאיש אם יאמר כי יש לו אמונה ומעשים אין בו התוכל האמונה להושיעו" העץ ניכר בפירותיו.. והאדם ניכר במעשיו.. הרי ישנם אנשים שלא מכירים את ישוע המשיח, אבל בליבם בפנימה - אור זורח! כי מעשיהם מאירים.

salt of earth

New member
אני חושבת שהכוונה...

שלא מספיק שאני רק אאמין בישוע, אלא גם אבטא את האמונה שלי במעשים. במרקוס מדבר על כך שאסור להסתיר את האור שיש בידינו אלא לבטא את האמונה שלנו במעשים. הקדוש יוחנן פי הזהב אומר (הוא כמו אוגוסטינוס אצל המזרחיים
) يقول القديس يوحنا ذهبي الفم: [هل تعليمنا ضعيف؟ إن كنت مسيحيًا آمن بالمسيح، وإن كنت تؤمن به أرني إيمانك بأعمالك؟] אם אתה אכן מאמין בישוע אז תראה לי את האמונה שלך דרך המעשים שלך. כי המעשים הם העדות של האמונה החיה בתוך כל אחד מאיתנו. והקדוש אוגוסטינוס אומר: هذا هو المثال الثاني للإيمان الميت وهو التشبّه بالشياطين. يعلق القديس أغسطينوس قائلاً: [إنك تمدح نفسك لأجل إيمانك هذا... حسنًا تفعل! والشياطين يؤمنون ويقشعرون فهل يعاينون الله؟ إن أنقياء القلب وحدهم هم الذين يعاينونه (مت ٥: 8)، فمن يقدر أن يقول أن الشياطين نقيّة القلب؟ ومع هذا فإنهم يؤمنون ويقشعرون! لذلك ينبغي أن يوجد فارق بين إيماننا وإيمان الشياطين، فإيماننا ينقي القلب، وأما إيمانهم فيجعلهم مذنبين. هم يفعلون الشر، ومع ذلك يقولون: "نحن نعرفك، مَنْ أنت قدوس الله" (لو ٤: ٣٤). وهو ما قاله أيضًا بطرس "أنت هو ابن الله" فمدحه الرب بينما وبخ الشياطين... فأي إيمان هو هذا الذي ينقي القلب إلاَّ الذي عرّفه الرسول بأنه "الإيمان العامل بالمحبة"؟] ويقول أيضًا: [هكذا أيضًا عندما تسمع من "من آمن واعتمد وخلص" (مر ١٦: ١٦). فبالطبع لا نفهمها على أنه يقصد كل من آمن أيًا كان إيمانه "فالشياطين يؤمنون ويقشعرون". وكما لا نفهمها على جميع من اعتمدوا، فسِيمُون (الساحر) رغم قبوله المعموديّة إلاَّ أنه لم يكن من السهل أن يخلص.] אתה חושב שאמונה מספיקה... יפה אבל גם השטן וצבאו מאמינים אבל האם הם מאמינים באלוהים ועם לב טהור? בחזון יוחנן מוזכר כי אלוהים יתגמל אותנו על המעשים הטובים שנבעו מהאמונה שלנו בישוע

LEATHER REBEL

New member
אני אישית חושב ש...

כשם שברית מילה בלבד אינה הופכת אדם ליהודי, כך אין די בטבילה בלבד בכדי להיות נוצרי. יתר על כן, מי שאמונתו בישוע המשיח חזקה דיה, אז אפילו אם לא נטבל, יוושע.

yaponchik

New member
זוכרים מה ישוע עשה לעץ התאנה שלא

עשה פירות?! הצדקה, שזה חסד ואהבתו של אלוהים אלינו אנחנו מקבלים באמונה, אנחנו מקבלים בחסד..ולא מרוויחים את זה... כי החסד שלו כמו שכתוב בישעיה, גדול כל כך בעבורנו כמו שהמזרח רחוק ממערב... אלוהים אוהב אותך למרות החטא, ולאחר שקיבלת את הסליחה וחזר בתשובה באהבתו הוא ילמד אותך לעשות, ולא כדי להרוויח אהבה...

למעלה