נתפסתי======

אטיוד5

Active member
כתבתי בעברית, לא באידית.

כי כשאתה כותב ראמונט, אני מבין שהריש פתוחה. ונכון, אובראול זה למכונית. וגם, באנגלית לפחות, בגד לבעלי מלאכה שהוא גם המכנסיים וגם החולצה במכה אחת. ומדוע ועל מה אני צריך לסלוח???? על זה עצם העובדה שאתה מעיר? תעיר כמה שאתה רוצה, ידידי. אין לי שום בעיה עם זה. להיפך, מכל מלמדי אשכילה.

טרה10

New member
צ´חונה..ונוסטלגיה תימנית..עם סחוג..

רציתי להעלות כאן ענין ששנוי במחלוקת..ונוסטלגי נורא..נורא.. העדה הכי נוסטלגית זה הרי התימנים[וראה בערך עפרה חזה ז"ל.]ואלה שהיו בכנרת..שחלו וקדחו שם..ומתו ובכלל גרו בבית המוטור, ולא בנו לעצמם בתים אחרים. הם עבדו גם בקיבוצים ובמושבת כנרת..עד שמישהו החליט שהמקום הראוי להם להתיישב זה בכפא מקמורק. בעיקר בגללמצבם שהיה ממש על הפנים. כך ספרו לנו בני כנרת..חברים שלנו. עכשיו מכים על חטא ועל חזותיהם של המרכז החקלאי..שהעביר אותם לשם. בגלל שהם פשוט מתו מחוסר רופא..ובכלל, חוסר ארגון, כמו הקיבוצים והמושבות. והיו שם גם סג´רה, כפר תבור, יבנאל,בית וגן,ומנחמיה. אמת שהיתה להם אדמה, אבל הקשי והחום ועוד כמו קשיי תחבורה, גרמו שלא היה סיוכי להמשך התיישבותם שם. עצם המגורים בשנות ה-30 בבית המוטור, במקופ בצריפים שנבנו בכנרת ובדגניה ובמושבה כנרת, וגם החלו אז לבנות כבר בתים.! עכשיו הכי קל זה להאשים את המוסדות.. ממש כמו היום. ואילו רק הקברים מאז..כבר מדברים בעד עצמם..! האמת מכיון שלא היינו שם, אנחנו רק יכולים לשמוע מאלה שחיים עוש היום כי זה היה לפני שבעים ושתיים שנה..לכן קשה לשפוט, אבל להגיד שלטשו עיניים לאדמות שלהם.. ובגלל זה העבירו אותם..זה קל מדי..אם כי ייתכן שזה גם נכון. ושוב אני חוזר על הטענה שמצבם היה ממש קשה.בחום של עמק הירדן..אז. [נבדק]

נתפסתי וחטפתי, עיניים

הכייף שלנו, הילדים, היה לבדוק, מייד אחרי הסיוד, את עמידותו, של הסיד, במגע עם הקיר. היינו מחליקים ´כאפה´ עם הקיר ומסיידים אחד את השני. חוטפים כמה ´כאפות´ מההורים, על התעלול. אבל למי היה אכפת? פעם הורי, הזמינו סיוד מיוחד, בצבע בז, הסייד הוסיף עם , שבלונה, פרחי שושן נפלאים. הוסיף צבע אדום במברשת קטנה. קיטש, על הכיפאק קיטש. אז מה? בז´ז´ינה הקוזינה והדודה גולדה, מתו מקינאה. אגב, הסולם המטייל. ספק, אם הצבעים של היום יעזו ל "טייל" על אריחי הקרמיקה. אצלנו בבית היו מרצפות עם "דוגמא". שטיח של מדרגות מצויירות. בצבעים שחור ואדום. נוסטלגיה לשמה.

למעלה