נתניה ועוד 15-יש כאן מישהו , מישהי מנתניה?

יויו13

New member
לקרדה אמיתית ויקרה אש הייתה אצל רפאל

אאל"ט הם הפסיקו להביא מסיבות פיננסיות.

בקיצר בכדי לטעום לקרדה צריך להרוג טורקי

ולנוח.
ממש מוזר שהדבר הזה עד כדי כך קשה להשגה,
מה שעוד יותר מוזר שדייג חיפאי (במקרה הוא גם ממוצא טורקי) סיפר לי כשהוא היה נער בגיל 15 הוא היה מבצע עבטור כל הדייגים בלב ים את כל העבודות המלוכלכות כולל צלילות ללא אביזרים לעומקים עמוקים בכדי לשחרר רשתות שהתסתבכו או להוציא משקולות עופרת קטנה מרשת ישנה וכו,
אז לדבריו בשנים ההם שאני מעריך שהוא התכוון לתחילת שנות השבעים או סוף השישים היו כאן סמוך למפרץ חיפה ובאיזור חוף שמן לקרדות למכביר,
כיצד ייתכן שזה נהפך לזן נדיר יותר מנמר טיגריס?
הבאת הקבלה מעולה לעולם הכדורגל,
גד אמנם קרוב מאוד לאחיו עודד התאום אולם יש הבדל ניכר באיכות המשחק של השניים הללו

ortolan

New member
באזור ישראל

חלה לאורך שנים ירידה בכמות הדגים מכל מיני סיבות - דיג יתר, הפחתה הדרגתית בכמות החומרים המזינים הנשפכים לים ועוד כל מיני. כדי לסבר את האוזן, בשנות ה 80 המאוחרות היינו חוזרים מסיבוב בסלעים מול נתניה (בעומק של עם רובה תת ימי עם 5-6 דגים (סרגוסים, פרידות, מעת לעת לוקוס קטן) ומבוקר מוקדם של רשת הקפה לפעמים גם עם 20 קילו דגים (בורים ברובם, לצערי). רק לאחרונה יש התאוששות מסויימת, לא יודע אם היא תימשך לאורך זמן.

בטורקיה, לעומת זאת, מספר הטוריק משתנה מאד משנה לשנה וכך גם המחיר, כך שמחיר קילו לקרדה יכול להיות גבוה פי 3 או 4 בשנה אחת לעומת שנה אחרת. כמובן שיש עלויות אחרות - דלק, טיפול, קירור, הובלה וכו' שרק עולות בשנים האחרונות.

http://www.undercurrentnews.com/2012/10/18/turkey-enjoys-bonito-bonanza/#.UUOnbxy0J8F

הייתי מציע שאם אתה מזדמן לנתניה תבוא חמוש במידע הזה ואז אולי לפתע פתאום תעלה ותבוא לקרדה לשדרות בנימין.

נ.ב. לא מומלץ לאכול מזה יותר מדי בכל מקרה, אלא אם אתה רוצה להפוך למדחום של פעם.

שרוצקי

New member
חייבת להגיב על אחד המשפטים הדוחים!

"על פי הכתבה הקשיש בן 76 ואני מקווה חלילה שהוא לא יתפגר עד הבקר"

משפט נוראי!!!!!

אבא שלי, שיחיה, בן 75.
רחוק אלפי קילומטרים מלהיות "קשיש" ובטח מ"להתפגר" ועדיין עובד 10 שעות ביום...

בן 76 לא נחשב קשיש ובטח שלא עומד להתפגר בכל רגע...

סליחה על ההתפרצות, אבל הייתי חייבת להגיב.

למעלה