נתניהו נגד החרדים

נתניהו נגד החרדים

כמה שדברים יכולים להשתנות והכי מצחיק שבמקום שמרצ יחזקו את נתניהו על דבריו אלו הם יורדים עליו הכתבה בקישור למטה שר האוצר, בנימין נתניהו יצא היום במתקפה חריפה על המשפחות מרובות הילדים הנסמכות על קצבאות המדינה. בראיון לגלי צה"ל אמר נתניהו: "קצבאות הילדים הרגילו אוכלוסיות שלמות, בציבור הערבי ובציבור החרדי בראש ובראשונה, להביא לכך שמה שבן אדם עושה, האב עושה, עבודתו היא בעצם ילדים. הוא עושה ילדים, ואחר כך הוא יגדל ילדים שתפקידם לעשות ילדים, ולכן יש פה תמריץ שפשוט יביא אותנו להתמוטטות. התמוטטות אגב גם כלכלית וגם דמוגרפית. פרסומת"אני רוצה שאנשים יעשו ילדים כשהם יכולים לפרנס אותם...לכלכל אותם ולדאוג לעתידם...", הוסיף שר האוצר. "אני לא חושב שמישהו שאין לו את האמצעים יכול לעשות 12 ילדים, 14 ילדים, בלי חשבון, או לפעמים 40 ילדים". נתניהו הוסיף: "(המצב שבו ניתן) ליצור משפחות בלתי מוגבלות ללא שום דאגה לרווחתם לחינוך הילדים, לגידולם, ולהטיל את הכל על המדינה - זה הליכה לקצה מאוד קיצוני, שאנחנו המדינה היחידה למעשה שהלכנו אליה". שר האוצר הציע: "לא ללכת לקיצוניות השניה, נמשיך לסייע, נמשיך לתת קצבאות ילדים, אבל לא כפי שהיה עד עכשיו". ח"כ פורוש: החרדים מגדלים משפחות מפוארות ללא סיוע ח"כ מאיר פורוש מיהדות התורה, הגיב על דברי נתניהו, ואמר כי שר האוצר חי על חשבון הקופה הציבורית ומקבל מיליוני שקלים, בעוד שהציבור החרדי מגדל משפחות מפוארות ללא סיוע כזה. בן סיעתו, ח"כ אברהם רביץ, אמר במליאת הכנסת, שהדאגה לחלשים תמיד היתה ממאפייניה של מדינת ישראל. רביץ הוסיף שללא הדאגה לחלשים, "נהפוך לבעלי חיים שחיים לבד". בסיעת מרצ אמרו, כי דבריו של נתניהו ממחישים עד לאן הרחיקה לכת מדיניותו הקפיטליסטית

angelica1

New member
לא הבנתי את פרוש. מה הקשר בין

העובדה שנתניהו עובד מדינה כשר האוצר ומטבע הדברים מקבל שכר מהמדינה לבין הטענה חסרת השחר והשקרית ש"הציבור החרדי מגדל משפחות מפוארות ללא סיוע"?? איך היה הציבור החרדי מגדל את משפחותיו המפוארות (נו נו..גם כן פאר והדר) בלי הכסף שלנו?? מר פורוש, לא תמיד חייבים לומר משהו במיוחד כשאין מה לומר ויוצא שאתה סתם פולט שטויות.

אבזץ

New member
לא לזלזל! את תוצרת חרדית. לא!?

אני ג"כ אבל הורידו ממני ת'הכשר... עכשיו אני אפי' לא רבנות. ומי אמר שחרדים לא מייצרים טרף!?

rigoletto111

New member
פרדוקסלי, אבל ככה זה

נתניהו והחשיבה הקפיטליסטית הרבה יותר פוגעים בחרדים מאשר שמעון פרס שעזר להם. אבל בכל זאת רוב החרדים ימניים ובכל זאת נתניהו צודק. אי אפשר שאנשים יעשו ילדים בלי חשבון ויצפו מהמדינה לכלכל אותם, בעוד זוהי חובת ההורים (גם ע"פ ההלכה, אגב!)

rigoletto111

New member
עד גיל שש , כי מגיל

זה הילד מסוגל להתפרנס בעצמו. אבל משום מה נדמה לי שילד בן 7 לא מסוגל היום לפרנס את עצמו. תקן אותי אם אני טועה.

isackris

New member
יכול להיות שאתה צודק... ../images/Emo45.gif

אין לי כח לפתוח גמ' (הרבה זמן לא פתחתי...) זה בבא בתרא אם אני לא טועה ...

מוטלה1

New member
הנושא נידון בכתובות

ושם גם כתוב שאם האב לא מעוניין לפרנס אחר גיל 6 מביישים אותו בבית הכנסת וכדומה. (זה לא משנה אם האב מפרנס ע"י עבודה או קבצנות)

מוטלה1

New member
הנושא נידון בכתובות

ושם גם כתוב שאם האב לא מעוניין לפרנס אחר גיל 6 מביישים אותו בבית הכנסת וכדומה. (זה לא משנה אם האב מפרנס ע"י עבודה או קבצנות)

אבזץ

New member
פרדוקס כמו הדת -אלוהים בוודאות

איננו בנמצא ובכל זאת הם מאמינים בו. או הפוך, אלוהים שבוודאות נמצא ובכ"ז הם(החרדים) אינם מאמינים בו(כל קשר בין דת החרדים לאלוהים, קרי: לדת היהודית, הוא מקרי לחלוטין.)

isackris

New member
מרצ היא בראש ובראשונה ...

מפלגה שמואלנית סוציליסטית הם לא בעד ריבוי הילודה כמו שהם בעד התמיכה בחברות החלשות באשר הן שם ועל כך הערכתי אליהם... אבל בכל זאת אני חושב שהמצב מוגזם ושקצת רפורמה לא תזיק... "הקפיטאליזם הינו ניצול של מגזר חברתי על ידי מגזר חברתי אחר... הסוציאליזם זה בדיוק ההיפך......

angelica1

New member
סבבה. אבל החרדים הם לא אוכלוסיה

חלשה. פרזיט הוא פרזיט. לא חלש ולא נעליים.

isackris

New member
ילדים הינם אוכלוסיה חלשה לכל הדעות.

<isackris
זועם... למה לא מתיחסים למשפט האחרון שהוא כתב בהודעה האחרונה עד שיש לו משפט חכם שהוא גם נכון אף אחד לא טורח להגיב>

angelica1

New member
לא לדעתי. ילדים שיש להם הורים

בריאים המסוגלים לעבוד אינם אוכלוסיה חלשה. ולגבי המשפט החכם והנכון-היית צריך להבדיל אותו מ"לא כל מה שחכם נכון" ואז אולי היינו מתייחסים..

isackris

New member
אבות יאכלו בוסר ושיני בנים תכהינה?

אולי את מתכוונת שאלמלא העזרה ההורים היו יוצאים לעבוד ואז הילדים לא היו סובלים אבל א. הציבור החרדי יסבול חרפת רעב ולא יצא לעבוד ב. בישראל כשמקצצים בתמיכות אנשים יוצאים להפגין לא לעבוד...

angelica1

New member
זה לא נכון.

אני לא מאמינה שמי שסובל חרפת רעב-הוא וילדיו -לא יצא לעבוד בידיעה שזה מה שיביא לו אוכל. ואם כן,אז הם לא בני אדם ובתור שכאלה-אני בודאות לא רוצה לתמוך בהם. ובתור אחד שרואה (בנתיים, לפחות) את ישראל מפריז, אז לא כל הטררם בתקשורת נכון. אני מכירה הרבה אנשים שיצאו לעבוד גם בדברים שלא היו כל כך לרמתם. את זה לא מראים בטלויזיה כי אין שם צעקות ועשן ואש.

isackris

New member
הם אולי לא בני אדם ...

כי ההורים שלהם חיות בלתי איכפתיים אבל הם עצמם "אדמים" קטנים... ואגב את צודקת שאני לא כל כך מעודכן באקטואליה הישראלית אבל אני מכיר די טוב את הטיפוס הישראלי - משלושת שנות שהותי בארץ (גילאי 14-17) - שכל עוד יש לחם, גבינה לבנה, ומרלברו, הוא לא ילכלך את ידיו בעבודה...

למעלה