נתניהו בחוץ.

Bassman

New member
נתניהו בחוץ.

בינינו? אני מכבד אותו על זה. סוף סוף שר שמוכן לותר על הכסא שלו בשביל האידיאולוגיה שלו. מצד שני- בהתחשב בכך שלשר הזה יש כסף לחיות טוב גם בלי הכסא...

konda

New member
אחרי שהוא הרס את הרווחה

ברוך שפטרנו מחזיר קפיטליסט כמוהו שמשתין על כל בעלי המצוקה בישראל. כתם שחור נוסף הסתיים במדינת ישראל. עכשיו שליבנת וכ"ץ יעופו הביתה ונוכל להתחיל לשקם את המדינה שהימין כל נהנה להרוס.

יש לי בקשה

אתה טוען ש"הימין מנסה להרוס את הכלכלה". אוקיי. בהנחה שהטענה ההזויה הזאת נכונה (ולהזכירך, גם הימין חי במדינה הזאת ונפגע מפעולות כלכליות בדיוק כמו השמאל) אתה יכול לתת דוגמאות לפעילויות כלכליות של ביבי שהרסו את הכלכלה?

zift1

New member
מאיפה להתחיל?

בתחום הכלכלי הטהור-ההפרטה של החברות הממשלתיות:ביבי ה"יקר" דאג למכור (להפריט) את החברות הרווחיות של המדינה(רשות הנמלים למשל) אבל איזה חברות אף אחד לא רצה לקנות? חברות לא רווחיות ואז מה קרה?המדינה נשארה בלי חברות מכניסות אבל עם חברות שנמצאות בהפסדים ואף אחד לא רוצה לקנות... בתחום הכלכלי חברתי-קיצוץ הקיצבאות לאלו שלא יכולים לעבוד או שעובדים אבל לא מצליחים לסגור את החודש הביא לגידול עצום במימדי העוני במדינת ישראל ולחיסול מדינת הרווחה שפעם הייתה כאן. מעבר לזה ביבי מתפאר בירידה שביעורי האבטלה אבל זאת אחיזת עיניים משום שרבים התיאשו והפסיקו לחפש ולא מגיעים ללשכות התעסוקה להרשם או עובדים בשכר מינימום שלא עוזר להם לעלות מעל קו העוני!

snea

New member
אז בוא נענה

רשות הנמלים זאת גם רשות שמנוהלת ע"י ועדים מושחתים, שיודעים שברגע שמורידים להם מהשכר הם יכולים להשבית את הנמלים ובעצם להשבית למדינה ולעלות מיליארדי שקלים ביום. קיצוץ הקצבאות הוא אחד המהלכים החיוניים ביותר, במיוחד לקצבאות הילדים. נכון שהרבה אנשים שבאמת צריכים את הקצבאות האלה סובלים, אבל פי שלוש פרזיטים רוכבים על הקצבאות האלה מדי חודש ולא יוצאים לעבוד כי הן גבוהות ביחס לקצבה. מיותר לציין את החרדים והערבים שמתקיימים מקצבאות ילדים מרובות ולא יוצאים לעבוד, ובכך עולים למשק מיליוני שקלים ולא תורמים שקל אחד בחזרה. בזכות בנימין נתניהו הבורסה והמשקיעים חזרו להאמין במדינת ישראל כמדינה ששווה השקעה. בנימין נתניהו קיבל לידיו כלכלה על סף קריסה תהומית, והצליח באורח פלא לשקם אותה באופן יוצא דופן, רק שאנשים מטבעם אינם סבלנים. כמובן שהכי פשוט לתת לכולם קצבאות בגובה של אלפי שקלים, אבל אז נראה תוך כמה שנים מאיפה יהיה כסף להכל... לפי דעתי בנימין נתניהו פרש בהחלט מאוחר מדי, אבל אני יכול להבין אותו על רקע הרפורמות במס שהוא מנהל, שהובאו לאישור בימים האחרונים. חבל ששאר שרי הליכוד האמיתיים לא לוקחים יוזמה כמוהו ומתפטרים מהממשלה הארורה הזאת.

zift1

New member
רק מה לעשות ש...

אני לא דיברתי על הצד הזה שבהפרטת רשות הנמלים כדוגמה למרות שמה שכתבת זה עוד דוגמה למשהו נורא שביבי עשה-הוא שובר את העבודה המאורגנת ככה שזה כבר לא הפועלים מול העמביד אלא כל פעול לעצמו.לא ענית על הטענה שנוצרו אומנם משרות אבל אי אפשר לחיות מהן. ואני שואל אותך האם נכון בשם כמה פרזיטים שאפשר לטפל בהם באופן פרטני לפגוע בצורה כ"כ קשה בזקנים במובטלים ובשאר חסרי המזל של החברה שלנו?

snea

New member
זאת הסיבה שהנמלים הופרטו

הקטע שזאת ממש לא עבודה מאורגנת - זה ארגון פועלים שמשתמש בכח שלו כדי לבטל מדינה שלמה שלא בצדק... מה שנקרא - לעשות "עמיר פרץ". את הטענה על המשרות לא ראיתי... אני לא מבין כל כך על סמך מה האמירה הזאת - אשמח להסבר. אם זה היה כמה פרזיטים - זה בהחלט לא היה נכון. אבל זה לא כמה - זה אנשים שכמותם שווה ואף עולה על כמות האנשים הנזקקים. הבעיה כאן שהיא אף אחד לא מוכן לעשות את העבודות המלוכלכות, ולכן מביאים עובדים זרים בין השאר... כל עבודה מכבדת את בעליה, רק חבל שהבעלים לא מכבדים את העבודה.

meitush123

New member
../images/Emo45.gif

רוב המשרות הן חלקיות. מרגע שבן אדם עובד שעתיים בשבוע הוא לא נחשב מובטל.

meitush123

New member
הפרטה- מתנות לעשירים

"כשמוכרים" את אל על במחיר של שני מטוסים- זו לא הפרטה, זאת מתנה לעשירי ישראל "כשמוכרים" חברות במחירים שהם בערך אחוז מהשווי שלהם- זאת מתנה "כשמוכרים" חברות שהמזומנים בקופתן שווים יותר מהמחיר בו מכרו- זאת פשוט מתנה לחברים של.... ועוד משהו: ביבי הוא טקטיקן מבריק: בזכות ההתפטרות שלו דו"ח העוני הגיעה לעמוד שלישי בידיעה פצפונת, אז את מי מעניין שמספר העניים גדל רק בשנה האחרונה ב5%? (הרבה יותר כייף הרי לבכות על הכלכלה ש"תהרס לנו" בגלל עזיבת שר האוצר "המצוין" שלנו.

meitush123

New member
המלצה על ספר

"כוח השוויון בכלכלה" של אסתר אלכסנדר יסביר לך בדיוק (וזאת למרות שהוא נכתב בסוף שנות השמונים)

לפי דעתי,

נתניהו עשה את זה בעיקר בשביל להירשם בספרי ההיסטוריה כשר האוצר האמיץ שעזב את מקום מושבו בממשלה. אבל בשני דברים אני דווקא מאוד מודה לשר נתניהו: 1. היום, למי שלא שמע, אושר בממשלה השלב הראשון בביצוע ההתנתקות בורב של 17 נגד 5. כמובן שבכך שנתניהו עזב את הממשלה הוא רק הגדיל את הסיכויים של תוכנית ההתנתקות לצאת לפועל (סיכויים שגם ככה , שאפו ל100%), בגלל שבמקומו סביר להניח שימונה שר אוצר חדש שסביר להניח ששרון ידאג טוב טוב לכך שיצביע בעד השלבים הבאים של תוכנית ההתנתקות. בעצם, אני חושב שהסיכוי האחרון של מתנגדי ההתנתקות למנוע את התוכנית הייתה דרך הצבעה נגד של כל חברי הממשלה המתנגדים לתוכנית ושכנוע המתנדנדים, סיכוי שכמובן אבד להם ברגע שחברי הממשלה המתנגדים מתחילים לפרוש מהממשלה. 2. מר נתניהו, תודה רבה ואמיתית לך, מעומק הלב, שהלכת סוף סוף הביתה. היית חלאה אמיתית. אני מקווה שבזה שהלכת ימנעו גם הקיצוצים "הבאים עלינו לטובה" בתקציב 2006. חבל רק שלא שיכנעת גם את חברתך למדינות ההפרטה והקיצוצים, הגבת לימור לבנת, להתפטר איתך. הדאגה היחידה שלי זה שנתניהו באמת יסתמן כגיבור עקב הפרישה "ההירואית" שלו. ככה הוא עוד עלול, חס וחלילה, להיבחר לראשות הממשלה בבחירות הבאות. נתניהו - היה שלום, ותודה על הזרגים (שתקעת לנו ולכל הלא-עשירים במדינה).

Dudidud

New member
הוא אמר

שהוא עשה את זהכדי להירשם בספרי ההיסטוריה כמי שלא היה שותף לתוכנית הזו. 1. מכיון ששרון דואג שמתוך הממשלה שלו לא יוכלו להזיק לו.. ע"ע מקרים קודמים... הדרך היחידה לפעול נגדו היא מבחוץ- כנסת.. אי אמון וכדו'. ככה שלהזיק זה בטוח לא. 2.שטויות. חלאה הוא אדם שרוצה לפגוע. הוא פשוט מאמין בדברים ההפוכים מאלה בהם אתה מאמין, זוהי זכותו והוא פועל ע"פ. או כמו שכתב ארבל- הוא לפחות ניסה... בכל מקרה, שרון כבר אמר שהמדיניות תישאר כשהיתה וישיבה בממשלה על התקציב ל2006 תהיה ביום שלישי- לפני שההתפטרות תיכנס לתוקף (48 שעות). התקיפה שלך את לימור לבנת גם איננה קשורה לשום דבר. איני מאמין שמדיניות כלכלית כזו או אחרת בתור שר תשפיע על הקריירה הפוליטית של מישהו.

תגובה

בקשר לתקיפות שלי, צודק. המילה חלאה לא הייתה במקום, ולימור לבנת בהחלט לא קשורה להודעה, למרות שגם עם דרכה אני מאוד לא מסכים. בכל זאת, אין לי ספק, ועכשיו אני יותר אשקול מילים, שנתניהו עשה הרבה מאוד טעויות בזמן כהונתו, ואני שמח שהוא כבר לא שר האוצר במדינה שבה אני חי. בקשר למה שאמרת על כך ששרון דואג שלא יוכלו להזיק לו מתוך הממשלה - אני אסביר את עצמי טוב יותר. הדרך הטובה ביותר מבחינת מתנגדי ההתנתקות שיושבים בממשלה הייתה להצביע, כולם ביחד, כנגד תוכנית התתנתקות, וככה בעצם התוכנית הייתה נופלת. כתגובה, שרון היה חייב לפטר כמובן את כל השרים, ולהעביר שוב את השלב שאותו היו יכולים השרים להצליח להפיל. לפי דעתי (מבלי לתת רעיונות לאףאחד) זאת הייתה דרך הפעולה ההגיונית של מתנגדי ההתנתקות בתוך הממשלה. למרות זאת, גם דרך זו סיכוייה קלושים, בגלל שקשה לי להאמין שהם היו מצליחים לגייס רוב מתנגד להתנתקות בתוך הממשלה. ובקשר לכנסת - קשה לי להאמין אפילו שיותר שמתנגדי ההתנתקות יצליחו לגייס רוב מתנגד להתנתקות בכנסת, או רוב שיצביע אי אמון. אני משער שעד אחרי ההתנתקות תהיה לשרון תמיכה רחבה של העבודה, שינוי ותומכי ההתנתקות בליכוד, ובנוסף מפלגות נוספות מהשמאל שנמצאות מחוץ לקואוליציה. קשה לי לספור 61 חכי"ם שיתנגדו להתנתקות ולממשלה בהצבעת אי אמון.

Dudidud

New member
../images/Emo13.gif

בניגוד לממשלה הכנסת הרבה יותר גמישה.. לכן לי לפחות נראה הרבה יותר הגיוני לנסות דרכה.

MsUnderstood

New member
בינינו..

לדעתי הוא עשה את זה כדי שאח"כ הוא יוכל לרכב על זה לקראת מקום יותר גבוה בממשלה.. הוא הרס את הרווחה וטוב שהוא הלך

kineret5

New member
לגבי זה שהוא עשה זאת בשביל

לרכב על זה לקראת מקום גבוה יותר בממשלה-מסכימה איתך. אבל לגבי זה שהוא הרס את הרווחה זה לא ממש, מכוון שהמשק היה במצב גרוע מאוד, גם כיום הוא לא במצב מי יודע מה אבל המשק מתחיל להתאושש מין המיתון הוא פשוט הלך לפי גישה הפוזיטיבית שמתחשבת רק בשיקולים כלכלים בלבד שהיא הגישה הטובה למשק ובאיזו שהיא שלב תיהיה טובה לרווחה.

אמרתם את כל מה שרציתי להגיד

אני מקווה שזה באמת לא יעזור לו לעלות על דרך המלך לתפקיד יותר כוחני בממשלה בעתיד. וכמו שנאמר פה כבר 3 פעמים, וייאמר עוד הרבה- שלימור לבנת תיקח ממנו דוגמה.

Bassman

New member
לידע כללי,

אולי התוכנית שלו לא משהו אבל הוא לפחות ניסה....

סוף סוף

נתניהו הוא בין היחידים שנשארה לי אליהם איזושהי סימפטיה אליהם. אני שמחה שהוא התפטר כי אם הוא לא היה עושה זאת גם הסימפטיה אליו היתה נעלמת. עם כל הטענות שיש אליו על התוכנית הכלכלית-אתם מודעים לעובדה שמהפך לא קורה ביום אחד אבל משום מה אתם מעדיפים להתעלם-כי נוח לכם...נתניהו ניסה ויכול להיות שאם היה ממשיך הוא אפילו היה מצליח-עכשיו לעולם לא נדע. לבוא בטענות תמיד קל-לפרגן זה קצת יותר קשה

למעלה