תגובה
בקשר לתקיפות שלי, צודק. המילה חלאה לא הייתה במקום, ולימור לבנת בהחלט לא קשורה להודעה, למרות שגם עם דרכה אני מאוד לא מסכים. בכל זאת, אין לי ספק, ועכשיו אני יותר אשקול מילים, שנתניהו עשה הרבה מאוד טעויות בזמן כהונתו, ואני שמח שהוא כבר לא שר האוצר במדינה שבה אני חי. בקשר למה שאמרת על כך ששרון דואג שלא יוכלו להזיק לו מתוך הממשלה - אני אסביר את עצמי טוב יותר. הדרך הטובה ביותר מבחינת מתנגדי ההתנתקות שיושבים בממשלה הייתה להצביע, כולם ביחד, כנגד תוכנית התתנתקות, וככה בעצם התוכנית הייתה נופלת. כתגובה, שרון היה חייב לפטר כמובן את כל השרים, ולהעביר שוב את השלב שאותו היו יכולים השרים להצליח להפיל. לפי דעתי (מבלי לתת רעיונות לאףאחד) זאת הייתה דרך הפעולה ההגיונית של מתנגדי ההתנתקות בתוך הממשלה. למרות זאת, גם דרך זו סיכוייה קלושים, בגלל שקשה לי להאמין שהם היו מצליחים לגייס רוב מתנגד להתנתקות בתוך הממשלה. ובקשר לכנסת - קשה לי להאמין אפילו שיותר שמתנגדי ההתנתקות יצליחו לגייס רוב מתנגד להתנתקות בכנסת, או רוב שיצביע אי אמון. אני משער שעד אחרי ההתנתקות תהיה לשרון תמיכה רחבה של העבודה, שינוי ותומכי ההתנתקות בליכוד, ובנוסף מפלגות נוספות מהשמאל שנמצאות מחוץ לקואוליציה. קשה לי לספור 61 חכי"ם שיתנגדו להתנתקות ולממשלה בהצבעת אי אמון.