נתי.....

drz400e

New member
המפלים לא קפאו.

במקרה הייתי שם בימים של הקור הגדול (הילדים בחופשת חורף ולקחנו אותם לטארק מים סגור שמשקיף על המפלים במקום לגלוש כי היה כל כך קר).

קודם כל , התמונה שמסתובבת ברשת היא של המפלים האמריקאים . זה סט של מפלים קטנים וחלשים משמעותית ע״י המפלים הגדולים. שנית , זו תמונה לא מהשנה. שלישית, הם נראים ככה כל שנה..... הם פשוט נראים קפואים. המפלים אכן קפאו פעם , בתחילת המאה אם אני לא טועה. הנה תמונה של איך הם באמת נראים קפואים (עדיין , מדובר במפלים האמריקאים , הקטנים).
יש ברשת עוד כמה כאלה. לא בטוח בשנה. או 1911 , או 1932

marceloros

Member
מנהל
מדהים !

קפאו מסביב כזה לפי מה שראיתי, בין מפל למפל.
שמע המפלים האמריקאים יחסית לעין גדי...נו טוב, אני זוכר שירדתי לסיור למרגלות המפל, ולקחו אותי למעבר שעובר צמוד למפל הימיני של האמריקאי, ההכי קטן, וגם סיפרו לנו כמה גלון בשנייה עוברים שם, כך שרציתי לחבר מששם צינור ישירות לכינרת כך שטבריה (ובמיוחד הטבריינים חח) תהפוך לאטלנטיס.

alonaski

New member
וואוו!!!!

drz400e

New member
התמונות זה מה שעושה לך את זה?

כי קנדה יש לה כמעט קבוע שלוש ערים לפחות הרשימת הערים הכי טובות לחיים בעולם. הנופים הם רק בונוס....

natyh

New member
לא נכון ...

בעונה הזו הם ישנים , הבעיות איתם מתחילות בקייץ כשהם נלחמים על טריטוריה להשתזף ...

drz400e

New member
אני אישית חושב שאכן תענוג לגור כאן

אחד הדברים הכי גדולים הוא כמה קל להשתלב כאן כמהגר ולהרגיש בבית.

מה שכן , להגר זה לא לכל אחד. אנחנו פוגשים המון אנשים שלא מצליחים להשתלב , כאלה שהגעגועים גומרים עליהם , וכאלה שפשוט לא מסתדרים עם מזג האויר.

marceloros

Member
מנהל
אישית אני בעד לרדת קצת דרומה

ואמנם התאהבתי בני-אינגלנד בתור המקום שגרתי בו מספר חודשים, אבל החוף המערבי, למרות הפחד שהאדמה תרעד או ישרף הבית, חשוף יותר לאתרי סקי שווים.
מאוחר מדי בשבילי כנראה בכל אופן.

drz400e

New member
איכות החיים גבוהה משמעותית בקנדה

ואין שום בעיה לעבור את הגבול ולסוע דרומה לבקר באתרי הסקי....

marceloros

Member
מנהל
לא אמרתי שלא ובטח לא יכול לחלוק עליך

זו הערה להעדפותי האישיות ולהתמודדות עם קור רצחני, כל שנה?

אגב בקצרה מה יותר טוב בקנדה?
אוכלוסיה? פשע? שטחים וטבע? זיהום אוויר? עלויות מחייה?

drz400e

New member
כן - דיי כל הדברים האלה...

נתחיל בזה שביטוח בריאות היא ממשלתי (פרובינציאלי) , וחינמי , למעט תרופות מרשם . שנית , אפילו משכורת המינימום גבוהה בעשרים אחוז לפחות ממשכורת המינימום הכי גבוהה בארה״ב. הפשע נמוך משמעותית , ויש תרבות של נימוס הדדי ועזרה לזולת קיצונית שונה מזו האמריקאית.
מוצרי צריכה יקרים יותר במעטץ משהו כמו 10-20% , זה בערך הדבר היחיד שיש בו יתרון לשכנים מדרום , אבל כמו שאמרתי , אין שום בעיה לעשות נסיעות שופינג מעבר לגבול

למעלה