נתינת אזרחות

סלוניק

New member
אתה טועה ומגזים.

לא רק שמדובר על כאלף בני נוער בלבד, אלא שהאזרחות שלהם מותנית בשירות צבאי.

iRoNBaLLz

New member
וזאת בניגוד לבני נוער אחרים שלא

מתגייסים ולא תמיד תורמים למדינה.. ובכל זאת אזרחים...

לא בדיוק....

החוק קובע כי כך אפשר לקבל אזרחות, אך לא אומר שרק כך אפשר. אולי, וכנראה שצריך להגביל את ההגירה, אך אל שכבר כאן באו לכאן באופן חוקי לחלוטין, ואת חלקם רוצים לגרש רק בגלל שנולדו להם ילדים, או שהם התלוננו שהם לא מקבלים את התנאי מינימום אשר מגיעים לכל אדם בישראל.

iRoNBaLLz

New member
אני אגיב בעיקר לחלק הראשון....

קשה לי לומר "גנבו".. העובדים הזרים עובדים בעבודות שהרבה ישראלים לא יעבדו בהם.. ממה שנובע, לדעתי לפחות, מהאופי הישראלי ( של חלק מהאנשים בארץ ) שרוצה לנהל ולהיות בוס ולא להיות הפועל השחור. אני קראתי לפני כמה חודשים ( או שזה אפילו היה בטלויזיה ) שחקלאיים וקבלנים התלוננו על מחסור בכוח אדם אצלם ושהם מבקשים מאנשים לבוא ולעבוד. וזה מוזר לי עם העובדה שיש כ9-10% אבטלה בארץ ( אני יודע שזה כולל גם ערבים-ישראלים ). מה שאני מנסה להגיד בעצם שזה שהעובדים הזרים מחזיקים חלק מהמשק על הכתפיים שלהם..

סלוניק

New member
../images/Emo45.gif

וחשוב עוד להוסיף - במקצועות כמו סיעוד לדוג', המכריח עוסקים לעבוד במשמרות של 24 שעות, אי אפשר שלא להתבסס על עובדים זרים. את זאת עוד ציין השר לשעבר אברהם פורז שהיה אחראי משמעותי על צמצום מס' העובדים הזרים בכ-50% בשנים האחרונות.

iRoNBaLLz

New member
בנוגע לעובדים זרים.. יש לי נגיעה

אישית בדבר... לסבתא שלי ( שתזכה לחיים ארוכים ) יש מטפלת צמודה.. אומנם לא בדיוק בצורה סיעודית ( סבתא שלי מסוגלת לתפקד לבד... אבל בקושי בקושי והיא דיי צריכה עזרה.. ) אבל עדיין מטפלת... עובדת זרה... מה שאני בא להגיד.. שאני אישית לא הייתי סומך כל כך מהר על ישראלי.. אולי רק אם הוא כבר מכיר את סבתא שלי והיא סומכת עליו.. היו לסבתא שלי 2 מטפלות, אחת בבוקר ואחת אחה"צ לפני שהבאנו לה מטפלת לכל היום... המטפלת בבוקר הייתה חפיפניקית ודיי מניאקית ובאה פשוט כדי לעבוד וללכת הבייתה.. השניה הרבה יותר נחמדה ונאמנה למקצוע.. וזה לדעתי נדיר אצל ישראלים במקצועות האלה... וזאת באמת סיבה שיש מקצועות שצריך להתבסס על עובדים זרים... לא הבנתי את מה שאמרת על פורז... מצד אחד הוא אמר שיש מקצועות שצריך להתבסס על עובדים זרים בהם ומצד שני צמצם את כמות העובדים הזרים בארץ ב50% בשנים האחרונות? זה סותר את עצמו...

iRoNBaLLz

New member
מקריאה שניה מאוחרת של ההודעה...

הכתיבה שלי לא מסודרת יותר מהרגיל.... אני מאשים את הבגרות בחיבור שהייתה היום בזה !!

סלוניק

New member
פורז עצמו היה תומך גדול בצמצום המס'

ואף גירש כמות אדירה של עובדים זרים בצעדים די שנויים במחלוקת, אבל גם הוא הדגיש והכיר בעובדה שעובדים זרים בתחום הסיעוד הינם עובדים שאי אפשר להחליפם בישראלים.

טוב אז ככה

נכון שזה לא הומני אבל אם אנחנו מעוניינים במדינה יהודית אין ברירה אלא לא לתת להם אזרחים. אם זה היה מקרה אחד או שניים או אפילו כמה עשרות הייתי אומרת ניחא שישארו, אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שנהפוך להיות מדינת מהגרים.

למעלה