נתינה

נתינה

היה המקור. חשוב מהו זה אשר חסר בחייך והיית רוצה לעצמך, ואז התחל לתת את זה אשר אין לך.. לאחר. ואז תדע ככל הנראה, שמאז ומתמיד היה לך את הדבר, ושאינך יותר צריך לחכות שזה יגיע מבחוץ, אלא אתה המקור היוצר של הדברים. אם זאת חמלה, בטא חמלה כלפי אחרים. אם זה כסף, תן כסף לזה אשר יש עוד פחות מלך. התנהג לאחרים איך שהיית רוצה שינהגו בך. אמור לאחר את מה שהיית רוצה שיאמר לך. מצא באחרים את מה שאתה רוצה שימצאו בך. נתינת זה אשר אין לך, יוצרת את תחושת השפע שיש לך את הדבר, את התפישה המתאימה שהדבר ברשותך, כיוון שאינך יכול לתת.. את אשר אינו ברשותך.

יפה. ואפשר ש...

ישנה גם זוית אחרת לראות את דבריך?- "התנהג לאחרים איך שהיית רוצה שינהגו בך. אמור לאחר את מה שהיית רוצה שיאמר לך." כלומר,בעצם בהתנהגותך או בהתיחסותך לאחר אתה מייחל "לקבל" אותו דבר. כאילו יש "מטרה" סמוייה בלתת. הנתינה כאילו לא טהורה אלא יש ציפיה לזכות בתמורה. אז,בעצם, אין הנתינה אלא המסווה האלטרואיסטי ביותר ללקיחה?!

מה בין נתינה לאהבה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

המיסטיקנים העיבריים ראו במילה אהבה עצמה ביטוי לנתינה,הכיצד?? שהרי בתוך השורש של המילה אהבה יש את הצירוף - הב -(תן), בעיברית המקורית אהבה ונתינה הן אותה המילה,ממש מופלא! האהבה תמיד כרוכה בנכונות להתעלות מעל לעצמי למען צמיחתו של האחר- ז'תומרת'- אין אהבה ללא נתינה. תארו לעצמיכם שהיינו יכולים להביא לכל תחום בחיים את אמת המידה הזו של נתינה... שכולנו היינו נכונים לוותר על הרווחה שלנו למען רווחתו של האחר.??? אין צורך לתת את הדעת על נתינה וקבלה,או למצא הסברים ופרשנויות ללמה? ומדוע? או מה יצא מזה - אלא פשוט עושים זאת! כאשר אנו נותנים באופן טיבעי אנו מרגישים טוב, מאושרים, בריאים, מצליחים. יוצרים ונהנים מן החיים.

מתוך הפרספקטיבה שלי

כל העניין הוא ממש לא להתעסק באחר. לא דיברתי על וויתור עצמי, בדיוק הפוך. להיות המקור משמעו, במקום לחכות שמה שאני רוצה יגיע יום אחד, פשוט להיות אני המקור המחולל. אם אני רוצה למשל יותר שמחת חיים בחיים שלי, איזה דרך טובה יותר תיהיה מאשר לבטא שמחת חיים? לחולל שמחת חיים? להיות שמח עם אחרים? לגרום למישהו שעוד פחות שמח ממני שמחה, לחלוק שמחה עם מישהו אחר. זה שבעקיפין זה תורם לאדם אחר.. זה נכון, אבל להיות המקור אין פרושו להתעסק באדם האחר ומתוך איזה ראיה אלטרואיסטית להתחיל לתת לאחרים. באמת שאני חשוב אך ורק על עצמי, האפקט לוואי הוא שזה מרים אחרים גם. זאת יצירת שפע אמיתית, תורמת לכל הנוגעים בדבר. אל לבלבל עם אגואיסטיות, אשר מקורה בפחד וחוסר בטחון, אשר שם האדם מנסה להוריד את האחר כדי ליצור אצלו אשליה שהוא עכשיו עלה יותר גבוה.

IC4

New member
איך אתן כסף כשאני חוסך למצלמת וידאו

? דרך חיים VS חלום ישן האם לדחות אחד על מנת לזכור שני?

rama69

New member
נתינה,

כאשר אנו מאושרים אנו גורמים (גם אם בלי לשים לב), לאחרים אושר, אם אנו אוהבים את עצמנו, קל לנו לאהוב אחרים, אם אנו מאמינים שמגיע לנו, קל לנו לתת לאחרים, אם אנו שמחים, אנו משמחים אחרים, וכך הלאה, ואהבת לרעך כמוך בעצם מסכם את בכל גם אם זה מתחיל קודם בנו ואחר כך באחר, שבוע טוב,

IC4

New member
מצוין! אם אנו מאמינים שמגיע לנו...

"אם אנו מאמינים שמגיע לנו, קל לנו לתת לאחרים" משפט המפתח בשבילי בהודעתך לא לוותר,>להוסיף out of confusion my light will shine

rama69

New member
אדם שאין לו אמונה זקוק

להרבה מאוד עבודה עצמית כי הכל אצלנו מתחיל באמונות, חשוב מאוד ליצור עבור עצמנו אמונות חיוביות ולא אמונות מגבילות שסוגרות לנו את החיים, אז כמו שאמרתי הכל עבודה, העבודה מגיעה ביחד עם המודעות,

תוכל להשיג כל מה שתרצה בחיים

אם תעזור למספיק אנשים להשיג את מה שהם רוצים. אנשים שדואגים לעצמם בלבד - נשארים בעסק קטן, בעולם קטן. נתינה מתחילה את תהליך הקבלה.עזור לאחר לעשות משהו היום.

אחד המענקים היפים ביותר....

אחד המענקים היפים ביותר של החיים, שאין אדם שיכול ברצינות לעזור לאחר, בלי לעזור לעצמו. (רלף וולדו אמרסון) רק כאשר אנו נותנים בחדווה, ללא היסוס או מחשבה על רווח, אנו באמת מבינים את משמעות האהבה. (ליאו בוסקגליה) חיי כשלמות בלתי ניתנת לחלוקה וכל היחסים שלי מתערבבים זה בזה, וכולם זורחים באהבתי לאנושות שאינה יודעת שובע. (מהאטמה גנדי)

למעלה