נתחו לי את השיר...

kite

New member
נתחו לי את השיר...

תלבלובמ הרענ ינא ....ריש יתבתכו ותוא חתנל םיסנמ םירחא ךיא תוארל יתיצר דואמ ..?.תורפיס רועישב םתדמלש םירכוז ריש הנבמ ,םילמס ,םיביטומ . ...-הלב הלב הלב ...ןמצע םילימה חותינ ...םכינפל רישה ,השקבב זא םש אלל רבח .חרבו ,הנתמב ץח יל ןתנ ירפ ףוטקל ןתינ ותיאש ץח .םייח תחקל לוכיש ץח הריכמ אל הביבסה םש אלל רבחה תא ץח ותוא לע תעדוי אלו ןיעה דצמ הטיבמ ךא םרוגה תא תוהזל תוסנל תוכרואמה םינפל ,יונישל .תולפשומה םייניעל םייניע המירמ ינאו קפואב אל םג םש אלל רבחהו תלבלבמ ץחה תרטמ וב יתעגנ יתמרה הרטמ יתשפיח ץחה תא ונוויכו יבילמ וצפק תושגרה קפואה לא ``!חא`` עמשנ ופוסבו .ךויח .העמד

לנערה המבולבלת :)

ברוכה הבאה לפורום :) אני אתחיל עם ניתוח פשוט של משמעויות המילים... ונראה לאן תפליג מחשבתי ;-) נתחיל מ``חבר ללא שם`` - האמירה היא כללית, הכוונה היא כנראה שהחבר שבחרת לתאר יכול להיות כל אדם היות ואין לו זהות. אפילו לא מתחייב המין לעיניין - כלומר יכול להיות הוא ממין נקבה - היות ושם הוא זהות ! החץ - אכן משמעותו אצלך ברורה... היית יכולה לכתוב זאת בצורה מיסתורית... וזאת מעט ביקורת... כי אם לא היית כ``כ ברורה, השיר היה מקבל עומק מיוחד. אז בעיניין החץ אין מה לכתוב - רע וטוב :) חץ שאיתו ניתן לקטוף פרי - דווקא באסוציאציה העלה לי את סיפור ויליאם טל שירה חץ בתפוח מעל ראש בנו - הסיכון העצום וההקרבה שכמעט והיתה... ראייה נוספת היא כי פרי מסמל התחדשות, צבעוניות - שמחה כך ששוב הבילבול - פחד מול אושר כעת שוב הינך מכניסה לשיר היבט חדש - החץ יכול גם להמית... עצמת הפחד מהתמודדות באהבה כנראה קשה לך כי נפגעת בעבר בהמשך החבר ללא שם מקבל תפנית יפה מסתבר כי לא קיים הוא במציאות אלא בתוכך כיישות לפי התאוריה שלי יצאת נפגעת מקשר מסויים ויצרת בתוכך כאב שקיבל חזות אדם והאדם הזה גורם לך לחשוב לטוב או לרע, לרע או לטוב - חיים או מוות... התחדשות או תום... אהבה או אולי שנאה או אולי התכחשות השינוי שבא בעקבות האדם הוא תהליך התבגרות ואולי איפה שהוא גם השלמה של המצב ובאשר לסיומו של השיר... ובכן לא אגלה הכל... אשאיר משהו גם לאחרים :) מקווה כי נהנית לקרוא את הניתוח שהצגתי אגב, בקשה לי אליך, תקראי בבקשה את הודעת מנהל הפורום, למען לא יהיו אי הבנות בהמשך תודה לך על השיר הנפלא... למרות היותו הפוך... שברנו קצת את הראש והצלחנו במשימה :) ענבל

למעלה