נתונים מספריים...........?

נתונים מספריים...........?../images/Emo162.gif

האים יש למישהו נתונים מספריים\סטטיסטיים על מספר המגוייסים בכל שנתון (כלל תלמידי י"ב) בכלל- ועל השנתון הקרוב בפרט (מספר הי"בניקים הנוכחי). כמו כן מעניין אותי מספר המועמדים לעתודה מתוך כל מחזור ומתוכם גם מספר המתקבלים בפועל. עוד שאלה קטנה 1- בידיעון של אונ´ ת"א כתוב שמתקבלים 50 עתודיאים בכל מחזור, אבל המשפט הזה לא ברור כל כך, ולמען האמת גם לא נשמע הגיוני. אולי מישהו יודע כמה עתודאים יש באונ´ בכלל בכל מחזור וכמה מגיעים להנדסה בפרט? האים זהו מספר קבוע או שבכל שנה יש מספר שונה של עתודאים בהתאם לביקוש? האים העתודאים מתחרים על מקומות בינם לבין עצמם על מקומות(ואים כן האים כתוצאה מכך סף הקבלה שלהם נעשה גבוה\נמוך יותר מהסף לסטודנטים רגילים) או שזה יחסית לכל המועמדים הרגילים ללא קשר לעתודה (מבחינת האונ´ כמובן) זהו, מחכה לתשובותיכם, פסח שמייח.

לגבי מספר עתודאים בכלל

לפי כתבה שפורסמה במעריב על הפרוייקט במחזור האחרון גוייסו 800 עתודאים בערך לפרוייקט כאשר כמעט כל מי שביקש קיבל עתודה... אם עמד בתנאי האוניבסיטה. מדובר אבל על מחזור עצום כאשר המחזור הקודם היה בערך 400 עתודאים... יש בכתבה פירוט מלא על מקצועות הלימוד והחלוקה וכו´ וכו´... אם אתה רוצה לחפש בארכיון מעריב היא פורסמה במוסף "מעריב היום" לפני בערך 5 חודשים אם אני זוכר נכון.... אולי קצת יותר. תחפש מילים כמו "עתודה, עתידים" www.maariv.co.il

אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי ../images/Emo35.gif

החיפוש במעריב לא עובד. באיזה מוסף- "מעריב היום"? תנסה להיזכר או למצוא את הגליון בבקשה- בסביבות איזה תאריך זה היה. אם אתה לא מוצא אולי פשוט תכתוב כאן בערך מה שאתה זוכר. תודה לך על התגובה.

יוסי99

New member
מצאתי הכתבה

תחפש ב Google עתודאים, מעריב. זה בכלל על פרוייקט עתידים, אבל מוזכר שם 800 כמספר הגלובלי של העתודאים במחזור הבא או משהו כזה. זה לא נשמע לי בכלל הגיוני, וגם המאמר לא ברור, אבל שיהיה.

יוסי99

New member
הסבר

מבחינת האוניברסיטה אין הבדל לגבי העתודאים. הרף עשוי להיות גבוה יותר רק במקרה הבא: לצבא יש עודף בקשות (זה לא קורה בד"כ) לאותו מקצוע והוא מחליט לא לאפשר לכל מי שהתקבל ללימודים להתחיל באותו המקצוע. או שאותו אדם לא עמד מלכתחילה בדרישות של הצבא (ז"א יש טבלה במדור עתודה, שאומרת אם איזה פסכומטרי אתה יכול להרשם לאיזה מקצועות, שהיא לא קשורה קשר ישיר לתנאי הקבלה לאוניברסיטה).

אז לפי מה שאתה אומר......../images/Emo45.gif

מי שעומד בדרישות הצבא יכול להיות גם מתחת לדרישות האונ´? איפה אפשר לראות את רף הדרישות של הצבא למקצועות השונים (הטבלה הזאת שציינת)? אין לצבא כמות מוקצבת של מקומות (x עתודאים בכל מקצוע) שאותם היא יכולה למלא===> גם אם רמת המועמדים נמוכה מהמבוקש באונ´?

יוסי99

New member
בהחלט כן

דרישת הצבא היא לא כ"כ דרישה סופית אם כי דרישת סף. ז"א אם אין לך נאמר 700 בפסיכומטרי אתה לא יכול להירשם לרפואה ולמשפטים נניח. אז כידוע סביר להניח ש 700 יהיה מעל לדרוש למשפטים אבל מתחת לדרוש לרפואה. את הטבלה ניתן לבקש לראות במדור עתודה בבקו"מ, או להתקשר ולשאול אותם.

בהחלט לא!......

אין מצב שבעולם שאתה מתקבל לאוניברסיטה גם אם אתה מתחת לדרישות האוניברסיטה... מה שקורה הוא שיש לצבא רף מקסימום של מספר עתודאים שיכולים להתקבל לפקולטה. זה לא אומר אבל שהם יכולים למלא אותו ויהי מה... זה אומר שאם הם מצאו נאמר 20 עתודאים שעומדים (כמו כל אדם אחר) בדרישות של האוניברסיטה, אבל יש מקום רק ל 10 עתודאים בפקולטה אז יתקבלו רק 10 הכי טובים. אבל בשום פנים ואופן לא תוכל להתקבל אם לא עמדת בדרישות האוניברסיטה.... האוניברסיטה ממיינת אותך כמו כל סטודנט אחר, לאחר מכן הצבא בוחר (במקרה נדיר ובו יש יותר מדי סטודנטים, כמו שהיה השנה אצלי) את אלו שהוא רוצה מתוך אלו שהתקבלו אם יש יותר מדי או אם סתם לא בא לו להכניס את כולם.

יוסי99

New member
הבנת הנקרא

אנחנו לא מפגרים, מה שאתה אומר ברור. אבל יש תנאי מקדמי בכלל כדי שירשמו אותך למקוע מסויים. רוב העתודאים עומדים בו אז הם בכלל לא רואים את הטבלה שהזכרתי. אבל מי שנרשם למשל למשהו (הרשמה ראשונית בצבא, אני כבר לא זוכר איך זה עובד), ולא עמד בדרישת המינימום של הצבא לאותו מקצוע, פשוט אומרים לו שהוא לא יכול להרשם, ושאם הוא רוצה, הוא יכול להרשם למקצועות א,ב, וג´ בהתאם לפסיכומטרי שלו. מעולם לא דיברתי על קבלה סופית, אלא על דרישה מקדמית של הצבא.

לא הגבתי אליך אם לא שמת לב

הבחור שאל אם אפשר להתקבל גם אם אתה לא עומד בדרישות האוניברסיטה, זו הייתה השאלה שלו. אתה ענית "בהחלט כן".... אולי אתה חושב ככה. אני לא אז עניתי "בהחלט לא" מה הבעיה שלך תגיד?

יוסי99

New member
אני נאלץ להודות

שאתה כנראה צודק, אבל הניסוח היה קצת מסורבל ואני הבנתי את הדברים כפשוטם: האם אדם יכול לעמוד בתנאי המקדמי של הצבא ואז לגלות שהוא לא יכול להתקבל לאותה פקולטה באוניברסיטה. אין לי בעיה, סתם עלית לי על העצבים קצת בזמן האחרון, but i´m over it now, הגעתי למסקנה שכל הסיפור יצא לגמרי מכלל שליטה והגיון.

אחלה, צודק... מה לעשות ;)

ובגרות זה להודות בטעויות שלך ;) ככה היה כתוב בספר "פרפר נחמד 2" שלי לפחות......

למעלה