נשק לאזרחים

Geller

New member
נשק לאזרחים

מה דעתכם על הנושא? אני חושב שכמה שיותר יותר טוב, בתנאי שיעברו הדרכה מלאה וכוללת. המדינה חושבת אחרת - למרות ההקלות המסויימות שיצאו החודש לפועל, לא יכול אזרח ישראלי ממוצע להגן על עצמו, אלא בשפה גסה, במקרה של תקיפה או פיגוע. קללות זה טוב, אך הייתי מעדיף אקדח כאשר רוצח חמוש סכין רץ עלי. מישהו לא מסכים? אני מאמין שלא חסר אנשים בעלי קור רוח ומיומנות, מה שכן - מיומנות אפשר ללמוד, אנשים אלה יכלו לשמש מגן אחרון על מול הטרור או הפשע, שגם משתולל בארצנו. למה מונעים ממני את הזכות להגן על עצמי? לגבי הסיכוי לפגוע באדם חף מפשע - מיומנות תמנע תאונות, פשוט צריך לחייב אנשים להתאמן. אני חבר מועדון ספורט, מיומן בקליעה מגיל 14, גם בצבא הייתי לא רע בכלל. אבל עדיין אסור לי להחזיק אקדח להגנה עצמית. מצחיק, יש לי 3 כלי נשק אחרים - לאימונים בקליעה, מותר במידת הצורך להשתמש בהם, אבל למה? אני לא פושע, לא חסר אחריות, לא קיצוני רצחני, עברתי צבא, שילמתי מיסים, עברתי הדרכות בשפע. נראה שהמדינה מפחדת שאזרחים רגילים שומרי חוק יחזיקו בנשק, אך מפזרת רובי סער חינם אין כסף וללא אימון רציני לידי קיצוניים ימניים בשטחים. משהו כאן רקוב לעומק. עכשיו לנשק שכן נמצא בידי הציבור - אני מבלה זמן רב במתווחים, המצב לא מרגיע כלל - רוב האנשים לא מסוגלים להשתמש בנשק, חוסר מיומנות ונסיון, כאן טמונה הסכנה. מדיניות של הממשלה - פחות נשק פחות תאונות, אני אומר - יותר לימוד והדרכה, זו הדרך הנכונה.

nirdagan

New member
יש על ויכוחיים עקרוניים בארה"ב

תומכי המגבלות על נשק טוענים שנשק ללא מגבלות לציבור מגביר את הפשיעה האלימה, והתומכים בהסרת המגבלות טוענים שזו חירות בסיסית של הפרט להחזיק נשק. אני אישית נגד מגבלות על אחזקת נשק ע"י אזרחים. המצב בן רק לממשלה (צהל משטרה וכו´) יש נשק מסכן את יציבות הדמוקרטיה ולעם צריכה להיות האפשרות להגן על עצמו בצורה ישירה. בענין ההדרכה אני בעד לעודד מחזיקי נשק לעבור אימונים והדרכה. וניתן גם לערוך מבחנים בדומה למבחנים לרשיון נהיגה. ניר

כחלחל

New member
"כל העם צבא"

מתן רשיונות נשק להגנה עצמית לאזרחים בוגרי צבא , ללא עבר פלילי, בריאים בנפשם לא יגביר את הפשיעה, לפושעים דרכים משלהם להשיג נשק. לא כל נושא נשק צריך להיות "רמבו" או לוחם ימ"מ..... אם הוא יכול לשאת נשק במסגרת המילואים למה לא יוכל לשאת אקדח באזרחות (בתנאי שיקבל הדרכה ואימון חובה) ולמנוע פיגוע, או אפילו רק לצמצם את נזקיו או "להקפיא מצב" עד הגעת כוחות יעודיים. ובאשר לתאונות, כמו בכל תחום, זה ענין של חינוך והסברה, ואינו מהווה שיקול למתן נשק. (כי אם כן אז צריך למנוע מהציבור גם רשיון נהיגה)

אשרת

New member
אני לא מסכימה איתכם.

אמנם זה שפתח את השרשר נשמע כמו אחלה של בן אדם , אבל לא כולם כאלו אני חושבת שיהיו כמה שימהרו ללחוץ על ההדק בכל מיני מצבים ופה אין קשר לחינוך. אדם יכול להתחזות לאדם אחראי ולבריא בנפשו כדי לקבל רשיון לנשק אבל זה לא אומר שהוא באמת כזה.. ולגבי המתנחלים- לא כל אח דמהם שמבקש נשק מקבל... לא מעט נענים בשלילה ואני יודעת זאת ממקור ראשון.

nirdagan

New member
גם ראש הממשלה מתחזה לבריא בנפשו

ובכל זאת נותנים לו נשק. זה בלתי נמנע. ניר

Geller

New member
בעניין ראש הממשלה

אחד הקודמים נהרג ע"י קיצוני עם אקדח, מה שגרם להפסקה במתן רשיונות נשק, נוהלים היום קובעים שכל אדם בעל עבר נפשי לא בריא או שהיה בצרות עם החוק - לא יקבל רשיון. עכשין לראש הממשלה דהיום - בנו נעצר בעבר על נשיאת אקדח ללא רשיון. כל אדם בישראל יכול לקנות אקדח, רובה סער,רימון או אך טיל נ"ט, רק אם ירצה בכך. המחירים שווים לכל נפש, הזמינות קיימת, תחת עינה הפקוחה של המשטרה נעשות המון עסקאות נשק לא חוקיות. ללא בדיקה וללא מעקב. אז אנשים רעים ישיגו נשק אם ירצו בכך - ללא ספק. לעשרת - תודה על המחמאה, בקשר למהירי השליפה - אזרח פרטי אחרי כל ירי צריך לעבור חקירה של קצין משטרה, ולעמוד למשפט אם פעולותיו לא היו מוצדקות. זה די מרתיע, אפילו בהתחשב שיש לו חובה להגן על עצמו והסובבים אותו, לפי חוק. את הרי סומכת על שוטרים וחיילים, למרות שגם הם לא ממש מיומנים ברובם. ושוב חזרנו לחיילים - הרי במילואים יחתימו אותנו על מקלעים ורובי סער, אז למה בחיים האזרחיים לא יתנו נשק? האם אני אדם שונה כאשר אני במדים? האם חיי אזרח שווים פחות מחיי חייל ואסור לי להגן על עצמי? מעניין לדעת מה חושבים נציגי שינוי בכנסת על עניין נשיאת הנשק.

Err0r

New member
mmm

אז איך נערים עם עבר פלילי מקבלים נשק בצבא?

אשרת

New member
א. אשרת , לא נורא הרבה טועים ../images/Emo13.gif

ואתה יודע מה אני עוד אוסיף שגם חיילים בסדיר לא תמיד מיומנים בשימוש בנשק לצערי הרבה, אבל הרבה יותר קל לי לסמוך על שוטר או חייל מאשר על אדם מהשורה (אולי עניין של חינוך) אי אפשר להיות כל הזמן עסוקים בלהעמיד לדין כל אחד שהשתמש בנשק. אני שנאתי כל רגע בטירונית שנסחבתי עם העוזי שלי על הגב. אדם שמחזיק בנשק צריך להיות כשיר בצורה מלאה הן מחבינה פיזית והן מבחינה נפשית. ומי יודע אולי לא ירחק היום שגם פה יתחרשו מעשי זוועה בבתי ספר כמו בארצות הברית (לא עלינו) אבל לך תדע.

Geller

New member
אשרת, אשרת, אשרת...

כותב מאה פעמים על הלוח... סליחה. האשמים בפשלה הנוראה נענשו בחומרה, נשלחו לסיביר ואולצו לשמוע ארבע שעות הרצאה של עובדיה.

אשרת

New member
../images/Emo13.gif ודרך אגב, לאוייבים הכי גדולים

שלי לא הייתי נותנת כזה עונש

אנדרי ז

New member
לדעתי

כל אדם שהצבא מוצא אותו כשיר לנשיאת נשק יכול לקבל גם אישור אזרחי, לפחות בתקופה מתוחה כמו היום. אשמח לשמוע גם טיעונים נגד העמדה הזאת.

all

New member
פוליטיקאים ובעיקר פמניסטיות נלחמות

בזה מלחמת חרמה. ולדעתי זו טעות איומה. הטענה העלובה שלהן היא שגברים ירצחו את נשותיהם בנשק הזה. והטעות שלהן מחרידה כי דווקא הגבר לא חייב נשק על מנת להרוג את האישה, הוא יכול לעשות את זה עם סכין, אבן ואפילו בידיו ללא שום כלי נשק. ומן הצד השני האישה תתקשה להתגונן מבעל מכה בידיה ודווקא היא זו שזקוקה לאקדח ע"מ להגן על עצמה!!!!!!!!!!!!!!!!! מה לעשות אפילו הפמניזם אצלינו בימי הביניים. ולכל החושבים שריבוי נשקים מסוכן, הרי רק השבוע שוטר מגב מיומן, בדוק ע"י פסיכיאטר, אחד שקיבל מכות, קללות, השפלות ולא השתמש בנשקו, ריסס חבורת ילדים והתעבד. ולמה כל זה? בגלל משחק כדורגל של ליגה ג´!!!!!! ועכשיו ע"פ העקרון הפמניסטי צריך לקחת מכל השוטרים והחיילים את הנשק!!! אז די עם ההתחסדות העלובה, לכו למטווחים, תלמדו לירות ותקנו נשק! אבל אל תמנעו אותו מאיתנו בגלל הסיכוי שאולי ביום מן הימים אישתי תכין לי קפה לא טעים ואני ארצח אותה בשל כך.

למעלה