נשק יום הדין?

נשק יום הדין?

בפעם הקודמת שאלתי אתכן על פסיכיאטרים, ובסוף אמרתי שאני אברר. להלן תוצאות הבירור:
1. אני תושב ירושלים, וחבר קופת חולים מאוחדת. שני הנתונים האלה לא ישתנו בקרוב.
2. המרפאה שקרובה אליי, בקריית יובל, מוגדרת באתר כמרפאה של בריאות הנפש, אבל בפועל יש שם רק פסיכיאטר אחד, שמגיע לשעתיים וחצי בשבוע. אני לא יודע איך לברר מי האיש, ובעיקר - אם תסלחו לי - בן כמה הוא. זה כי אני חושד שמקור הבעיה עם הפסיכיאטר הקודם הייתה שהוא היה קרוב מדי לפנסיה, ולא הייתה לו סבלנות למקרה מורכב כמו שלי.
3. יש פסיכיאטרים אחרים, במרפאה ברחוב שמאי במרכז העיר, אבל התור הקרוב ביותר למי מהם הוא במרץ.
4. הבעיה הכי גדולה היא שלימודי התכנות שיתחילו בקרוב לא יהיו בימים קבועים, לכן אני לא אוכל להתחייב לאף אחד על יום ושעה קבועים.
5. לאור כל זאת, חשבתי שאולי התחנה לבריאות הנפש ברחוב יאנוש קורצ'אק תעזור לי. הבעיה היא שאני זוכר מה קרה לפני כמה שנים, כשהאפשרות הזאת הועלתה ע"י הקואוצ'ר, ואימא אמרה שאני לא אהיה הבן שלהם יותר אם אני עושה דבר כזה. כמובן שלא תכננתי לספר להם בכלל שאני הולך לשם, אבל השאלה הגדולה היא האם התחנה יכולה בכלל לעזור.

אם כך, ספרו לי, יש לכן ניסיון עם תחנות לבריאות הנפש?

sls4

New member
מהניסיון שלי

אם המקרה שלך דחוף ומורכב אז יתנו לך תור קרוב. במה אובחנת אם אפשר לשאול?

רק אוסידי

הסיבה שאמרתי שאני מקרה מורכב היא בגלל שאני לא בטוח שמדובר רק באוסידי. קודם כל, הפסיכיאטר הקודם העלה את האפשרות שיש גם אוטיזם קל, מה שפעם קראו תסמונת אספרגר, אבל הוא לא הזיז אצבע לכיוון של אבחון רשמי. עוד דבר הוא שהאוסידי שלי, בגלל שהוא מהסוג המחשבתי בלבד, מתבטא בסימפטומים שדומים מאוד להפרעת קשב. אחד הסימפטמים הוא שכתיבה ביד כמעט בלתי אפשרית בשבילי, ולכן באוניברסיטה הקודמת הייתה לי הקלה לעשות את המבחנים בהקלדה. כשהגעתי לאוניברסיטה אחרת, האבחון הקודם כבר היה ישן מדי, ולא ידעתי איפה לקבל אבחון חדש כדי לקבל את אותה הקלה.
אבל אל תיטפל לנושא של האבחון, אני יודע שזה רחוק מלהיות דחוף. הדבר הנפשי שלי גולש להרבה מאוד תחומים של היום-יום, שאני לא יודע אם הם דחופים או לא. אחד מהם הוא שיש לי משהו נגד צחצוח שיניים. כרגע אני לא יודע אם חזרה להרגל צחצוח תתקן את הנזק, שמונע ממני לאכול כל דבר מתוק, אבל זו דוגמא למשהו שצריך לתקן.
עוד דבר לא ברור הוא שלא משנה כמה אני אוכל בבית, אני לא מרגיש סיפוק עד שאני אוכל משהו בחוץ. אכילה בחוץ מבזבזת כסף, שאימא שלי מזהירה שהוא עומד להיגמר. אני חושד שגם זה שלא ממש דחוף לי לעבוד זה חלק מהעניין.
אבל הבעיה הכי גדולה היא השתייה. כל יום שאחרי שתייה הוא יום שלפניו לא לקחתי את תרופת הלילה, ואז מופיעות מחשבות שאני מסכם במילים "גזעניות וסוטות". אחת הסיבות לכך שביום כזה אני לא יכול לכתוב בפורומים כמו הפורום הזה, היא שכל דבר נגרר לעניינים אישיים, בעיקר לזיכרונות מהמון תקופות אחרות בחיים.
אז שוב, תחנה לבריאות הנפש תוכל לעזור?

sls4

New member
מי אמר לך שיש לך אוטיזם?

נשמע לי מוזר..

מצטער על התגובה המאוחרת

אז אולי אני לא אוטיסט, אבל בטוח יש לי משהו. אדם נורמלי בגילי כבר יכול לתפקד בכוחות עצמו, ולא להזדקק להורים לכל דבר כמעט.

הי מיזנטרופ

מנסיוני הכול תלוי בבני אדם. באינדבידואל.
פעם במקום ציבורי ומגעיל הייתה לי מטפלת נפלאה.
ובמקום פרטי ששילמתי המון כסף - גוש טמטום ונוקשות.
לגבי הגיל -
יכול להיות שדווקא מי שעומד לצאת לפנסיה ירצה לעשות את הפינאלה הכי טובה שהוא יכול. שוב, זה הכול תלוי בבנאדם.
אני במקומך הייתי קודם כל קובעת לפסיכיאטר. הרי אם הוא לא ימצא חן בעינייי אני תמיד יכולה לצאת אחרי פגישה אחת ולא לחזור יותר ולחפש מישהו אחר.
והייתי מנסה ללכת לבריאות הנפש.
מה יש לך להפסיד?
יש לך רק להרויח.
אם לא יתאים, תסמן על זה וי ותחפש הלאה.
אני מסכימה אתך שאדם בגיל 40 שזקוק להוריו זקוק לטיפול. בטח אם זה או סי די. אתה יודע שיש בתפוז פורום של או סי די?....
הרבה הצלחה

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אני דווקא כן ממליצה על תחנה לבריאות הנפש, שם אני מטופלת וטופלתי בעבר ובהצלחה גדולה.
כל מקרה של אוסידי מורכב אפשר לטפל בו גם בתחנה ציבורית כביכול.
ומרץ דווקא מתקרב מהר.
בקשר ללוח הזמנים המשתנה, אתה פשוט קובע ימים בשבוע לבוא לפסיכיאטר/פסיכולוג ואם צץ משהו של הלימודים אתה מתקשר כמה ימים או יום לפני להודיע שיש לך לימודים. פשוט תידע את המטפל שלך לפני כי יש לך לוח שעות לא צפוי ושאתה עלול לבטל יום לפני מפגש.
בנוסף ממליצה להמנע משתיה חריפה כי היא מגבירה את החרדות ואני חוששת (אומרת רק ממחשבה לא מנסיון בכלל) שהיא מגבירה את האוסידי על ידי זה שהיא מגבירה את רמת החרדות, ואם אתה לוקח כדורים אז בכלל.
זכור שבין שתיה לבין נטילת כדור צריך לעבור לפחות 8 שעות.

אופירA

New member
מנהל
לא צריך בכלל לברר מי האדם ומה גילו

צריך לקבוע פגישה ולהגיע לבן אדם ולהרגיש אותו. זהו.
ואם זה לא מתאים, אז לקבוע פגישה לפסיכיאטר אחר, מהמבחר שציינת.
מה הקשר לפסיכיאטר הקודם, שהיה קרוב מידי לפנסיה? יש איזה כלל שכל הפסיכיאטרים הקרובים לפנסיה פועלים באותו אופן? שטויות.

הלימודים לא בעיה, כי אתה מסביר למטפל את הנתון הזה, ואתם מוצאים פיתרון גמיש. זהו.

אם אתה צריך פסיכיאטר, אז התחנה לבריאות הנפש היא הכתובת שלך בהחלט. מה הקשר למה שאמא אמרה לפני כמה שנים? אולי גם מה שהיא אכלה לפני כמה שנים קשור? אז אמרה. האמירות שלך קובעות לגביך איזה עובדות? אתה הולך לפסיכיאטר ולא נותן דין וחשבון לאף אחד. נקודה.
אם התחנה לא תעזור לך, תלך למישהו אחר. לא תוכל לדעת מראש אם התחנה תעזור או לא תעזור, עד שתלך לשם ותנסה.
בדיוק כמו שלא תוכל לדעת מה אמא תגיד מחר. זה לא מסתמך על מה שהיא אמרה לפני כמה שנים...

תגובה מרוכזת

היי!
1. אני מכיר את פורום אוסידי, משם הגעתי הנה. אבל שם יש הרבה פחות משתמשים רשומים של תפוז, אם לומר בעדינות.
2. כמובן שכאשר אני שותה, התרופה הראשונה תילקח רק למחרת בבוקר, אחרי הרבה יותר משמונה שעות.
3. מצטער על ההערה בעניין הגיל. פשוט מישהי פה הגדירה את הפסיכיאטר הקודם שלי כחלטוריסט, וניסיתי להסביר לעצמי שהוא לא היה כזה, אלא שהייתה בעיה אחרת.
4. אחרי חשיבה, הבנתי שאולי דווקא פסיכיאטר אני לא צריך. חשבתי שאני צריך אחד בשביל לשנות את הטיפול התרופתי, אבל הוא דווקא עוזר. מה שאני צריך כדי לשנות את אורח החיים הוא טיפול בבעיות הרגשיות, ואת זה אפשר לקבל מקופ"ח מאוחדת אונליין, ובחינם. התקשרתי אליהם אתמול, השארתי את הפרטים, ויחזרו אליי כנראה מחר. אמנם הייתה בעיה טכנית קטנה, שלשום מכשיר שלי אין מצלמת רשת, אבל אז נזכרתי שללפטופ יש, ורק צריך להביא אותו מהבית של ההורים.

בכל מקרה, תודה רבה לכולן!

למעלה