נשק ופציפיזם...

aureliano1

New member
הממ.. בוא נראה.

במהלך לילה חביב בזמן נסיעתנו חזרה בבסיס על גבי "ספארי" (מעין רכב ממוגן) יצא לי לשהות בחלק האחורי שלו אשר אינו מוגן. באחת הפניות יצא עלינו בחור כבן 18 עם בקבוק תבערה ביד וזרק אותו. הגורל הנחה את ידו והבקבוק התפוצץ עשרים סנטימטר משמאל לראש שלי. כולי התמלאתי בנזין וזכוכית שבורה. למזלי, הצמר גפן נכבה בזמן המעוף והתערובת לא נדלקה. לא כעסתי עליו אף פעם. סביר להניח שבמקומו לא הייתי מתנהג שונה. אבל חודש לאחר מכן, שהינו בבית בטול כרם ותקפו אותנו בירי ובק"תבים במשך כארבע שעות. בשלב מסויים הזדמן לשדה הראייה שלי בחור עם בקט"ב. יריתי בו. הוא נפל ועד כמה שאני יודע - מת. אין לי בעיה גם עם המקרה הזה. חבל לי שהוא הביא למצב הזה, אבל אין לי ספק שהוא היה מודע לסיכון. את אומרת שאולי גם המחבלים מבקשים רק להרתיע? את אומרת שהם כמונו, כתבו לעצמם הוראות פתיחה באש ולא חורגים מהם במאום? מוזר, אני לא שמעתי ערבי צועק לי "עצור" לפני ירי. וגם ירי באוויר כמדומני, לא היה. קסאמים בשדרות. זה הרתעה? הפיגוע האחרון בחדרה? רצח גברים,נשים,ילדים,קשישים...? כשקופצים מסמטה אפלה וזורקים בקבוק תבערה על חייל שלא שם לב אליך בכלל לא מנסים להשיג הרתעה. מנסים להרוג.

aureliano1

New member
תיקון טעות

מצטער, מיהרתי ולכן כתבתי עם שגיאות כתיב. הכוונה ב"נסענו בבסיס" היא, כמובן - נסיעתנו חזרה לבסיס דרך אחד הכפרים.

הלוואי ו...

כל החיילים היו חושבים המינימום כמוך... ירי רק במקרה ואין ברירה, אבל ממש אין ברירה... למרות שהמצב האופטימלי הוא לנסות לפגוע כמה שפחות (כשרק התגייסתי אמרו לנו לירות רק במקרה והבנאדם מסכן את חיינו, וגם אז קודם לרגליים) התדרוכים מאז השתנו במקצת... זה הפך ל"מזהים אדם מסוכן ב100 אחוז? ירי לעבר מסת גוף על מנת להרוג..." והיה גם מגבנ"יק אחד שפעם הוסיף משפט משל עצמו "ואני אשמח אם כשאני אגיע הבן זונה יהיה מחורר כמו מסננת..."
חסויה

adi majere

New member
אז נכון

שיש גם יוצאים מהכלל.. כי כמו שהערבי ההוא זרק עליך את הבקבוק תבערה גם היהודי ההוא (אביתר? איתמר מה היה השם שלו?) קם ורצח פלסטיני בלי סיבה בסה"כ אתה עשית דבר שנראה לך לנכון. אני לא הייתי מסוגלת לירות בו זה יכל להשפיע עליי במשך כל החיים שלי אבל אתה דיי הוגן... אני מכירה מג"בניקים שסתם מרביצים לפלסטינים.. כאילו בלי סיבה בכלל.. :/ בכל מקרה.. אני סומכת עליך שתהיה מספיק אחראי ותדע לעשות שימוש נכון בנשק (או משהו כזה) אז אני בהחלט אשאיר את העבודה הזאת לך ואלך לעשות שירות לאומי :)

adi majere

New member
אופס סליחה

יהושע אליצור, זה האיש, זה השם. איתמר זה המקום ממנו הוא בא.

hornk

New member
לידיעה כללית

"נשק חם" עזר הרבה לכמות ההרוגים העצומה במאה העשרים. הרבה יותר קשה לאדם להרוג אדם אחר כשהוא רואה את פניו מקרוב מאשר להרוג אותו ב"הפעלה מרחוק" כמו שמתבצע בנשק חם. יש מנגנונים טבעיים שעוזרים למנוע, לא תמיד כמובן, פגיעה קשה באדם שאתה מזהה באופן ברור את פניו. חשבת פעם למה במכוניות רבות הפגיעות, ה"חיתוכים" והסכסוכים - סתם שני נהגים שמקללים אחד את השני, אפילו בתוך האוטו לעצמם, אבל בתנועת הולכי רגל אין כמעט דברים כאלה? התשובה היא שהולכי רגל מזהים פרצופים ומנגנון זה מנטרל במידת מה עוינות ואלימות. נהגים לא רואים פנים ולכן מפלס העצבים והאלימות עולה. כך גם בנשק - עצם הימצאותו של נשק חם מעלה את הסיכוי לרצח, ותבדוק סטטיסטיקות שאתה נהנה לצטט, על מספר ההרוגים מאז המצאתו אל מול מספר ההרוגים לפני זה. ברור שגם במלחמות הכי נוראיות שלפני הנשק החם נהרגו הרבה פחות אנשים מאשר בכל סכסוך "זוטר" אחריו. רק במאה העשרים מדובר במאות מיליונים. אגב - אני לא פציפיסט.

גם אם אני מסכים...

עדיין לפי הלוגיקה הזו, עלינו להפסיק את השימוש במכונות-ההרג (קרי: מכוניות) לאלתר. העובדה שמכוניות הורגות אינה עילה להפסק השימוש בהן, אלא סיבה טובה לקחת אחריות ושימוש בהן ביתר זהירות. כנ"ל לגבי נשק. הטיעונים שהועלו כאן על-ידי משתתפי הפורום הם ילדותיים וחסרי-ביסוס. פצצות-אטום הרגו יותר מאשר כל רובה, מטען או טנק. אז? נפסיק להשתמש באטומים?

hornk

New member
אוריארד יקר, אם אתה לא מתלוצץ

באמת הרי שתגובתך לעיל היא בדיחה. ממש לא שווה להתייחס. כנראה לא הבנת מה שכתבתי ולפי הקטע על האטומים גם אין לך את היכולת.

הבנתי גם הבנתי...../images/Emo26.gif

ואכן - כמו הטיעון, גם התגובה שלי אליו לא רצינית. אולי לא עקבת על מה הדיון. אני שאלתי שאלה: איזו סיבה יש מלהמנע בלגעת באופן גורף בנשק חם. אתה ענית: "נשק חם" עזר הרבה לכמות ההרוגים העצומה במאה העשרים. אם נאמץ את הלוגיקה שלך, נמנע מיד מנסיעה ברכב. אתה בא ואומר, שהלוגיקה הזו (שאתה הצעת) היא מגוחכת ולא רצינית. ואני מסכים עם זה ב-100 אחוז.

למעלה