נשק גרעיני..

נשק גרעיני..

בעקבות ויכוח (בקומונה בה אני נמצאת) בנושא החזקה ושימוש בנשק גרעיני, מעניין אותי לדעת.. האם אתם בעד/נגד החזקת נשק גרעיני? ומדוע? (בבקשה נמקו).

Vrock

New member
בעד החזקה אבל לא לכולם.

יש מנהיגים שלא מתאימים להחזיק נשק גרעיני, ויש מנהיגים שכן. החזקת נשק גרעיני, בגדול, עוזרת בהתגוננות נגד מנהיגים מטורפים ואגרסורים באמצעות הפחדה. וזה טוב.

באופן כללי אתה צודק

אבל אני מקווה שאתה מודע לבעייתיות שבדבריך. אם קבעת שיש מנהיגים שמתאימים להחזיק נשק גרעיני ויש כאלו שלא, אזי עליך לקבוע גם קריטריונים עיקביים ואובייקטיבים שעל-פיהם ניתן יהיה לקבוע מי ראוי ומי לא. זאת כבר מלאכה קשה בהרבה.

Vrock

New member
כמובן, אבל אם כבר אז

דווקא בנושא מסויים זה האו"ם באמת יכול להבדיל.

mysterious V

New member
מנהיגים "מתאימים" יכולים הפוך ללא

מתאימים אחרי שיהיה להם כזה כוח בידיים.

Vrock

New member
נכון, אבל בספק

שמנהיג מטורף יהיה מטורף מספיק כדי להשתמש בנשק גרעיני, ואם כן-יפילו אותו.

בעד

בכללי אני בעד להחזיק ולא להשתמש-אני חושבת שנשק גרעיני יותר אפקטיבי לפני שמשתמשים בו,ואם מדינה כלשהי חשה מאוימת אז זה טוב שתחזיק בנשק הזה לצורך התרעה.

קחי גם את הסיכונים שבהחזקת נשק כזה

כגון: מחלות וסיכון של התפצצות האטום ח"ו.

natalicom1

New member
הכור האטומי

מהווה סיכון גדול לעובדים.. לדעתי זה ממש טוב שיש לנו פצצות גרעיניות אבל זה ממש מסוכן

gil levi

New member
תגובה

קודם כל, זה פסול להגיב ב "פנה ל...". צריך להעתיק את הקטעים הרלוונטים או לתת קישורים להודעות הרלוונטיות. את טענת את הטענה ולכן את צריכה להוכיח אותה, לא לשלוח אותי לחפש הוכחות במקום אחר. דבר שני, קראתי את שלושת העמודים הראשונים בקומונה ולא מצאתי שום ביסוס לטענה שלך שיש סיכוי לא קטן שהכור יתפוצץ. מצאתי כמה שרשורים שבהם נטען שיש סיכוי לא קטן שהכור יתפוצץ אבל ראיתי שום ביסוס לטענה.

זה מסוכן.

נכון שזה מסוכן להחזיק נשק גרעיני אם אתה לא יודע איך לשמור עליו שלא תקרה בעיה כלשהי והכל יתפוצץ,זה גם מסוכן לחטוף קרינות מכל מיני חומרים רדיו אקטיבים וכו',אבל כל זה רק במקרה של טעות אנושית.החומר הגרעני לא אמור לפגוע אם יודעים איך להשתמש בו ואיך להישמר מפניו תוך כדי עבודה בכור האטומי. החזקת נשק גרעיני לצורך התרעה בלבד ולא למלחמה נראית לי לגיטימית כיוון שזה לא פוגע באף אחד.

Vendetta

New member
אני בעד, כמובן

כל יתרון שאנחנו יכולים להשיג אנחנו צריכים להשיג, או במקרה הזה - לשמור. הנשק הגרעיני הוא אחד מהיתרונות המשמעותיים שלנו על מדינות ערב, והוא גם שם אותנו במקום מכובד מבחינה עולמית. כמו כן, באופן אישי זה נותן לי סיפוק לדעת שאם אי פעם נושמד נוכל לקחת כמה מדינות אחרות יחד איתנו.

למעלה