נשקים חדשים

ס מ ד י

New member
נשקים חדשים

האם מישהו יודע מתי ואם יחליפו את הקרבין בנשק אחר? האם מישהו יודע אם מותר לי ללהוסיף כוונת אלביט לקרביו?

BoSco

New member
ענו על זה לפני כמה זמן....

גם רפ"ק יודית ענתה על זה והם באמת לא יוחלפו בזמן הקרוב... וכוונת אלביט? או שלא! דבר ראשון זה ציוד משטרתי אז אסור לך להוסיף משהו באופן פרטי... דבר שני: למה אתה צריך???? אתה מתנדב בגנין???

שלום30

New member
לא מחליפים ולא מכוונים ../images/Emo160.gif

ככל הידוע לא מחליפים בקרוב נשקים למשא"ז. ככל הידוע גם לא ניתן לשים כוונות על הקרבין. בכל מקרה תתעניין בנושא הכוונות אצל המב"ס שלך, אם תתקבל לכיתת צלפים במידה ויש אפשרות כזו, אז תוכל להעלות בפניהם את בקשתך.

sabal1

New member
רק שצלפים לא משתמשים בקרבין...

ניתן לשים כוונת על קרבין, ישנן כוונות קלעים (X4) שמסתובבות בשוק או בידיים של מתנדבים, תעשה בירור קצת יותר מעמיק. בכל מקרה אני מקווה שאתה בכיתת כוננות או במשהו בסגנון שהקרבין הוא אישי שלך ולא נשאר בבסיס כי אז הכוונת "תעלם" לך מהר מאוד...

sabal1

New member
לא ממש...

אם אתה מדבר על ה-מאוזר אז שניהם (קרבין) פחות או יותר בני אותו גיל. בכל מקרה, מאוזר הוא הנשק הסטנדרטי אשר ניתן ללוחמי היחידה אחרי מעבר בוחן צלף סופי. רוב הצלפים שיש להם מעט וותק רוכשים להם רובי צלפים פרטיים, חלקם אפילו מחזיקים בכלים ברמה יותר גבוהה מזו של צלפי הימ"מ או יחידת הצלפים הצבאית.

dz108

New member
לגבי אק"מ - צלפים

אם השאלה שלך רצינית - אז התשובה היא ...כן. לאחר כשלוש שנים ביחידת הצלפים (יח"מ) - ניתן לרכוש ציוד פרטי (מחו"ל), רכישה ממוצעת עולה בין 2000-3000 דולאר.

ס מ ד י

New member
רובי צלפים

האם אני יכול לעשות רישיון על כל רובה צלפים אולי על ה-barret m82 a1

sabal1

New member
כן

ייתכן ותתקל בהתנגדות ´קלה´ מצד משרד הפנים אבל אם תתעקש קצת אתה תצליח. בכל מקרה אני מכיר צלף מתנדב שרכש בארט קוטר 0.5

sabal1

New member
לא זה ולא זה...

אני מניח שבאומרך נ"מ אתה מתייחס לוולקן, לא משנה... בכל מקרה, כדורי 0.5 שבארט יורה אלו כדורים יעודים לרובי צלפים בקוטר הזה. זה אותו דבר כמו 7.62 של מא"ג ושל רובי צלפים בקוטר הזה, זה אותו קוטר קליע אבל לא אותו תחמיש ולא אותו מינון אבש"ש ולא אותו משקל קליע. בוא נגיד שאם תנסה לירות 0.5 של וולקן בבארט, על ערבי במרחק של 600-800 מטר, רוב הסיכויים שתוריד את המסתערב לידו

aandree

New member
אתה יודע אולי כמה זה עלה לו?

אני מדבר על הנשק עצמו בסביבות כמה זהעלה לו אני מדבר על הbarret m82

dz108

New member
כמה עולה בארט 82 בקוטר 0.5?

ע"פ האינטרנט (אתרי מכירות נשק פרטי בארה"ב) אתה יכול להשיג אחד בסביבות 8000 דולאר, כוונת עולה עוד כ-2000 דולאר.

sabal1

New member
אז ככה...

מכיוון שכנראה לא הבינו אותי אז הנה הסיפור המלא של לוחם יחידת הצלפים (מתנדב) של מג"ב, חטמ"ר אייל. הנ"ל צבר וותק של 3-4 שנים ביחידה, רכש בארט 0.5 מחו"ל (לא יודע מחיר) ופנה למשרד הפנים בבקשה להוציא רישיון בהתאם לכל המסמכים המצויים בידו. כעבור מספר שבועות קיבל תשובה ממשרד הפנים כי אושר לו רישיון לרובה צלפים אך לא לרובה מסוג זה. כאשר פנה למשרד בשאלה "למה לא רובה מסוג זה" נאמר לו כי קוטר רובה זה אינו מוגדר ע"י מערכת הבטחון כקוטר לצרכים ביטחוניים, ומכיוון שרובה זה אמור לשמשו למטרות ביטחוניות משטרתיות לא ניתן לאשר לו רובה זה. פנה המתנדב למפקד יחידת הצלפים הצה"לית (באמצעות גורמים שאינם זכורים לי) וביקש ממנו אישור לכך שצה"ל אכן משתמש ברובה מסוג זה לצרכים ביטחוניים. מפקד היחידה סיפק לו אישור זה והמתנדב הגיש ערער על החלטת משרד הפנים בצרוף האישור מצה"ל. ואכן, לאחר מספר שבועות קיבל הנ"ל מכתב כי בקשתו אושרה ועליו לגשת למשרד לקחת את הרישיון. מסקנה: אם יש לכם אפשרות להוציא רישיון לרובה צלפים ואתם כל כך רוצים דווקא בארט אז תלחמו על זה ובסוף תנצחו! "משרד הפנים, עם הפנים לאזרח"(?)

sabal1

New member
יש

צלפים (של מג"ב או כחולה) לא משתייכים למתמי"ד, זאת יחידה בפני עצמה. במג"ב לכל חטמ"ר יש יחידה משלה, כאשר היחידה החטיבתית מספקת שירותים לכלל זרועות החטיבה. הגעה ליחידה דרך רכז יח"מ של החטיבה, כמובן אחרי צבא, קבלה ליחידה אחרי בוחן צלף סופי. * אציין לטובה את העבודה שעשו ועושים בגזרת שכם, הצלפים של ח´ אייל.

למעלה