נשפך לי

bonyjack7

New member
נשפך לי

שאלה לחברים.
קניתי אתמול שני בקבוקי קברנה רזרב של ברקן (צנוע- היה מבצע- 50 ש"ח כל אחד).
שכחתי אותם בלילה באוטו. היום בצהרים בדיוק ב 12 כשנכנסתי לאוטו ראיתי שנשפך יין על המושב (הבקבוקים שכבו עליו ). בדקתי וראיתי שייש זליגה מהפתח של שני הבקבוקים. אציין ששניהם היו חמים למגע. מה דעתכם המקצועית? אשמתי או שיש פגם בפקק? האם אני יכול לבוא בטענות אל המוכר ולבקש את כספי בחזרה?

kinks

New member
אתה אשם

השארת בקבוקי יין באוטו בחוץ והם התחממו ולכן קרתה הזליגה. במקרה הזה תפתח את הבקבוקים כמה שיותר מהר וזהו. אתה לא יכול לבוא בטענות לאף אחד למעט עצמך.

Desert Seagull

New member
עדיף מיד. יש סיכוי שהם התקלקלו

יין זה אלכוהול 'חי' ומאוד רגיש לחום ולאור שמש.

אשמתך.

בדיוק כמו שהיית קונה סטייקים ושוכח אותם באוטו

knappertsbusch

New member
הסיבה מאוד פשוטה - זה בקבוק זכוכית עם פקק שעם

קוקה-קולה ושאר מוצרים שנמצאים בבקבוקי פלסטיק גמישים
יתנפחו עד להתפקע אבל צריך ממש להתאמץ כדי לגרום להם להתפוצץ,
בגלל החומר הגמיש שממנו עשוי הבקבוק ובגלל ממברנה קטנה אך חשובה בפקק.
יינות נמצאים בבקבוק זכוכית לא-גמיש-בעליל ולכן היין פילס את דרכו בשעם,
שהוא חומר נקבובי ולא אטום אשר לא נועד לעמוד בלחצים כאלה.

ייתכן שההלם היה מספיק קצר בשביל לא להרוג את הבקבוקים, עם קצת מזל הכול יהיה בסדר.

down under

New member
א-פרופו שיכחת בשר באוטו, נזכרתי

בזה שאמו של חבר טוב, לפני כ-30 שנה, שכחה חבילת כבד בשקית ניילון (החבילה הסטנדרטית של חצי קילו או קילו שבאה קפוא בסופרמרקט)
למשך יממה במכונית שלהם (מיני מיינור חמודה ויחסית חדשה, אז).

הריח, אוי הריח. יומיים אחרי זה אי אפשר היה להכנס למכונית. ולא, הם לא רק הוציאו את החבילה המסריחה
אלא שפכו כמויות של אפטר שייב ושל ספריי שירותים והשאירו את הדלתות פתוחות לכמה שעות (היתה להם חניה בחצר של הוילה שלהם).
יומיים אחרי כל הפעולות שהם עשו על מנת לנטרל את הריח היה עוד די מסריח באוטו. לקח כמעט חודש עד ששאריות הריח הרע הסתלקו להן.

איל g

New member
אז מה אם זו אשמתך - פיתרון

אז מה אם אשמתך.
הם יכולים לקבל את זה לחזרות שלהם -מקבלים על זה זיכוי מהספק. תלוי מי אלה.
תנסה להיות אדיב ונחמד, אם זו חנות יין אין סיבה שיסרבו לך אם הם נחמדים ובעלי תודעה שירותית.
אם זה סופר - שא ברכה.

איל g

New member
איפה אתם חיים

אויש נו באמת, מקשקשים כמו ילדות.
הכי קל לכם להגיד הישראלי המכוער.
אם היין היה חשוב לאדם והמקום שממנו הוא קנה את היין אכפת לו מהלקוחות שלו זה מה שהוא צריך לעשות.
תתביישו שניכם עם צורת ההתבטאות המגעילה , דרך החשיבה המעוותת, צרות העין והקטנות.
לחיים לשניכם.

kinks

New member
תגיד אתה שפוי?

יין זה מוצר עדין וצריך להתייחס אליו בהתאם.
זה לא רק לקוחות זה גם האיכות אם כל לקוח שעשה שטויות בהחזקתה יין שלו יבוא ויתלונן אז תזכה אתכ כולם ולא תרוויח?
לרוב אנשים שקונים יין כי זה כתוב בכל מקום יודעים שיין צריך להימנע מחום ואור שמש. מוכר חכם ומנוסה ידע מיד אם נקנה הבקבוק והנוזל זלג כי רואים את זה שהיין שהה במקום חם. אם זה באוטו שהתחמם או ארון ליד התנור או ארון שפונה לשמש וכו'. במקרה זה זאת לא בעיה שלו, זאת בעיה של הלקוח שקנה מוצר עדין והתייחס אליו לא בהתאם.

איכפת מהלקוחות זה שונה. פעם קנינו בקבוק של יקב ששי שהיה פעם באחת מחנויות חינוואי, כל בקבוק ובקבוק התברר שהוא לא טוב והוא נוזל. החליפו לנו פעם אחר פעם לא באשמתנו בשל העובדה שככה הגיע היינות והם הבינו את זה.

אין להם מה להתבייש, דווקא בשל צורת החשיבה שלך רוב הלקוחות משלמים יותר. אם הלקוחות היו הוגנים אז גם הסחר היה הוגן. מניסיון של לא מעט שנים חנויות יין מחזירות בשמחה וכן הן מזדכות על זה בסופו של דבר ולא הן שמשלמות את מחיר ההפסד. זה היקב משלם ובסופו של דבר אתה במחיר הסופי של היין שיש עליו בחישוב עלות בלאי שהיא גבוהה ממה שצריך להיות בשל לקוחות שהרסו בעצמם את המשקה.

איל g

New member
שפוי? כן. דעתי בפנים.

לא הייתי משתמש במילה "שפוי" בתגובה, בכל זאת אני מגיע לפורום ולא מעוניין לשמוע שפה לא יפה, אבל בהחלט אני מעריך את תגובתך.

הנה נקודת המבט שלי - יין זה לא גבינה לבנה 5%.
אם הייתי שוכח בחוץ את הגבינה ולא מכניס אותה למקרר לא הייתי הולך לסופר ומבקש גבינה חדשה או החזר כספי. ממש ממש לא - זאת אשמתי האישית והמלאה.
באופן אישי, אם המקרה היה קורה לי, לא הייתי מבקש בקבוק יין חדש מהחנות כי אני יודע שזאת אשמתי ולא התייחסתי כמו שצריך ליין שקניתי.

התגובה שכתבתי נכתבה מתוך החשיבה הבאה :
1. נושא התגובה כלל את המילה "פיתרון" מתוך הרצון לעורר חשק אצל חברי הפורום שיקראו את תגובתי (ולדעתי היא האחראית הבלעדית על 2 התגובות התוקפניות והמזלזלות שהוציאו לי את החשק).
2. האיש שאל האם יש משהו שהוא יכול לעשות - ואכן, אם הוא קנה את היין בחנות אינטימית שבה יש לו קשר טוב עם המוכר אפשר בהחלט לעשות זאת.

אם הוא יעשה זאת ויפעל לפי מה שאמרתי יקרה הדבר הבא - או שהחנות תיקח על עצמה את הנזק או שהיא תחזיר את המוצר כפגום. אבל, אין לי ספק שאף חנות לא היתה מחזירה את המוצר ככזה שהגיע פגום מהיקב ולכן האפשרות שלדעתי היתה יוצאת לפועל היתה שהחנות היתה מציעה לאדם לקנות את אותו היין בהנחה מסוימת (ללא זיכוי או החזר כלשהו על הבקבוק שניזוק) וכן - נתקלתי במקרים כאלה.

וזהו אכן פיתרון.

לבוא להגיד שמכאן עלות הבלאי עולה ואני אשלם יותר על היין - דעה מעניינת, אך זו דעתך והיא לטעמי טיפה מופרכת.

בשורה התחתונה - אין ספק שיש לנהוג ביין כמוצר עדין, ואם לא עשינו כך - חבל על היין וחבל על הכסף.
עוד חבל על תגובות פוגעות ומזלזלות ללא תוכן אלא לשם ההשמצה בלבד.

kinks

New member
בלאי הוא לא מופרך

בלאי הוא מהות הייצור.
אם יש ארגון יצרני שלא מחשב את עלות הבלאי הוא לא ישרוד. עלות הבלאי תמיד נשמעת מושג מופרך אך הוא המושג החשוב ביותר לארגון יצרני. בבקבוק יין אחד מחושב לך - עלות הבלאי של הענבים כאלה שלא הגיעו מספיק טוב ליקב או שכאלה שלא הבשילו או כאלה שהמתינו זמן ארוך מדי לתסיסה לאיבדו חלק מערכם. עלות הבלאי של הציוד, המיכלים, הבוצרות, הצינורות, הברגים, הפקקים, החביות (ברט ובלאי לאחר 4-5 שנות שימוש), הבקבוקים, הביגוד, פקקי השעם, המכוניות, הכסאות, המחשבים המנורות וכן בקבוקים פגומים שנהרסו בשל הובלה או אי אחסון מתאים של הקמעונאי. הכול אמור להיות מחושב וזה לא כזה קשה למען האמת. לרוב הדברים יש מספרים פחות או יותר קבועים וכלכלנים מטפלים בזה ללא בעיה.

מוצר שלא מוסיפים לו את ערך הבלאי למחיר המכירה הוא לא מוצר שיכול לשרוד בשוק .

התגובות נובעות מכך שהצעת משהו שהוא אפשרי אך לא בהכרח ישר. אם קניתי בקבוק יין מחנות ששומרת על מוניטין ומחר בבוקר או מחרתיים אני אחזיר אותו ככה הם יידעו שאני אשם. לא מבין את הרעיון ותדע שאתה משלם על הבלאי תמיד.

איל g

New member
עלות הבלאי אכן הכרחית

בתור סטודנט להנדסת תעשייה וניהול אני מכיר את מושג הבלאי גם במובן היצרני וגם במובן הכלכלי.

אם אכן היתה גישה רווחת אצל מרבית האוכלוסייה שיש להחזיר מוצר כאשר לא היה בו שימוש נכון (גישה שמבוטלת עקב מדיניות קניה והסבר על אופן השימוש - "יש לאחסן את היין במקום מוצל", למרות שלא מרבית תוויות היין מכילות את המושג), אז היה צריך להתווסף אכן מחיר ליין.

אני לא בא לחנך למשהו שהוא לא ישר והסברתי זאת היטב עם הפיתרון של מה שהיה קורה בשורה התחתונה.
לא אמרתי פעם אחת את המילה "לשקר" או "לרמות" אדם כזה או אחר.

בנוסף משהו שחשבתי עליו עכשיו - עלות הבלאי גלומה במחיר היין.
הסתכלתי על תוויות של 2 בקבוקי ברקן שבהן לא מופיעה ההוראה "יש לאחסן את היין במקום חשוך וקריר", או "יש להימנע מחשיפת הבקבוק לשמש ולטמפרטורה גבוהה" וכו' וכו'.
אם אכן היתה הוראה מפורשת על כל בקבוקי היין המיוצרים, אני מאמין שיש מקום לבדוק את ההשפעה על הצרכן ועל כך שיש מעין "הוראות שימוש" ליין, על עלות הבלאי הגלומה במחיר ואולי אפילו להוזילו בצורה כלשהי.
שווה להתעניין בנושא הזה.

knappertsbusch

New member
מה שהמלצת הוא שקר ורמאות בתחפושת כזו או אחרת

ושום מלל לא יכפר על כך. תפסיק להיתמם.
עכשיו בטח תבוא עם הטענה "אז כולם משקרים ומרמים". אז מה.
סטודנט שמודנט, הלכה לנו המדינה.

Desert Seagull

New member
בתור סטודנט להנדסה תעשייה וניהול

אתה אמור לדעת שהאחריות להעברת המסר היא על המעביר ולא על הנמען. לכן אם ציינת שהמסר הוא גם עבור אנשי הפורום, וכך ציינת באמת, והמסר שלקלט ממך הוא שאפשר פשוט לשקר ולגלגל את האשמה והאחריות על מישהו אחר - הבעיה היא אצלך. לא אצלנו. ואם אתה רוצה להתחכם, תקפנו את האמירה שלך, לא אותך. אתה בסדר אתה.

למעלה