נשנושי לילה

שושה100

New member
נשנושי לילה

רציתי לדעם האם גם אצלכם הילדים פולשים למקרר בלילה? הוא מקבל א. ערב מלאה וכל הזמן רוצה לאכול ובלילה לוקח דברים
לאכול במיטה. מה עושים?האם לנעול את המקרר? הוא בן 7.8

תודה שושה

דיוידל

New member
תיאבון לילי

שלום שושה,
איך הרגלי האכילה של בנך במשך היום? האם הוא אוכל גם ארוחת בוקר וצהריים באופן מסודר?
מבחינה בריאותית לא רצוי לאכול בשעות הלילה וזה גם מפריע למהלך שינה תקין. האם יש גבולות בבית לגבי אכילה בחדרים או שמא מותר רק בשולחן אוכל? רצוי לבדוק איתו מה מביא אותו לטייל למקרר בלילה. אולי יש לו חרדות שצפות ועולות בלילה ודרך האוכל הוא דוחה את הקץ.
לפני שנועלים את המקרר (אם בכלל) רצוי לשוחח איתו ולהבין מה קורה אצלו, לשוחח על הבעיה ולהציב גבולות. אולי תופתעי מהתשובות שלו.
בהצלחה,
דיויד

נושה2010

New member
הוא לא אוכל בקיטנה רק מעט אבל אוכל לפני שהולך

אני יודעת שלאכול בלילה זה לא בסדר אבל טוען שרעב. לפעמים כאשר בתי מכינה לו א.ערב לא תמיד מסיים.
אני אשתדל לעשות לו קצת שיחות עם הסברים. תודה

05 מיכל

New member
הילד מקבל רטלין?

אם כן - אולי הוא משלים בלילה את האוכל שהחסיר ביום?
וגם אם אין לו צורך אובייקטיבי להשלים - ייתכן שהירידה בתיאבון בשעות היום משבשת קצת את התחושה?

נושה2010

New member
הוא אוכל בבקר לפני שהולך לבי"ס ושם מקבל

ריטלין. בית מקבל חצי רספידל ואחד בערב. אץ בקר לא בדיוק אוכל בקיטנה ומחזיר. א. צהריים בבית ואז מתחיל המרוץ אחרי
האוכל. לא מרשים לו לאכול במיטה אבל זה לא עוזר. טוען שרעב בלילה לכן אוכל. מעניין שכארש ישן אצלי (סבתא) אין פלישות מקרר.

שושה

הרספרידל...

מגביר תיאבון.
כדאי שלא יהיה מירוץ אחרי האוכל מהצהריים, אלא לתת לו ארוחות גדולות ומשביעות מרגע שמתחיל להיות רעב. אולי להקדים את חצי הרספרידל בשעה ולתת לו ארוחה משביעה לפני שהוא הולך לישון. הייתי אפילו מתיעצת עם דיאטנית על התזונה שלו כדי שתהיה מספיק משביעה אבל לא משמינה.
דבר נוסף שכדאי לשים לב אליו- מה הוא אוכל כשהוא קם בלילה? כדאי להגביל את כמות הפחממות והסוכרים שהוא יכול להגיע אליהם- אולי הוא מכור. {קורה במשפחות הכי טובות, אצלינו כבר שנים שלא נכנס שוקולד הביתה בגלל התמכרות של כמה מאיתנו...} יכול להיות שאצלך הוא לא אוכל בלילה כי אין במקרר שלך מה שיש במקרר בביתו...

שושה100

New member
חצי רספרידל מקבל בבקר לפני שהולך להסעה

מקבל ריטלין בבי"ס ורסרידל נוסף שלם בערב. אוכל מעדן בלילה גם אצלי יש אבל לא לוקח. לפחות הצלחתי ללמד את הבת שלי לא להכניס מתוקים הביתה ולא קולה מקסימום תרכיז
בטעם תפוח לא ענבים או פטל. מדי פעם מקבל ביצת קינדר. אני באמת אקח אותו לדיטנית ילדים מקווה שיש כזאת במכבי. תודה

למעלה