נשמת יהודי ומוסלמי

נשמת יהודי ומוסלמי

האם דין נשמת יהודי שונה מדין נשמת מוסלמי? מהאספקט של העולם הבא, שניהם מגיעים לאותו מקום? כלומר, אם מוסלמי ויהודי היו אנשים טובים ודומים.. גם המוסלמי יגיע לאותו מקום של היהודי? זו שאלה שמנקרת בי זה זמן מה..כלומר, גם המוסלמי מגיע לכף הקלע/גהנום/גן עדן? והאם נשמת מוסלמי מתערבבת עם נשמת יהודי? שכן אנחנו "העם הנבחר".. משהו כזה.. מקווה שהבהרתי את שאלתי.. (רצוני להדגיש כי מתעניינת בשאלה זו מנקודת מבטה של היהדות ולא מנקודת מבט של הקוראן ) נ.ב. אני עוקבת הרבה זמן וקוראת את ההודעות של הפורום המקסים הזה, יש בו בהחלט אנרגיות טובות שמעודדות התפתחות והארה.. זה בהחלט פורום מזמין ומואר.. אנשים טובים יש פה

מאיה113

New member
שלום לך../images/Emo39.gif

אני לפחות מאמינה שנולדנו לפי התנ"ך לאותו אב אברהם, כך שאנחנו בני דודים ומשפחה במובן מסויים. אני גם מאמינה שלא חשוב איזה נשמה יש יהודית מוסלמית או נוצרית. כולנו בני האלוהים. ודין אחד לכולם.

WOW שאלה בהחלט מעניינת ../images/Emo45.gif

ברוכה הבאה
לדעתי בעולם ההוא שם שמעבר בוחנים עפ"י ערכים אחרים לגמרי ממה שאנו בוחנים פה... פה אנחנו בוחנים עפ"י דת, צבע, גזע..... וכו' לדעתי יש לשפוט אדם על פי היותו אדם ותו לא. גם מוסלמי יכול להיות איש טוב. כמו שיש
יהודים יש באותה מידה אחלה מוסלמים...לא
הם לא בחרו את הדת שאליה יוולדו. הם פשוט נולדו. ואם תגיע נשמת יהודי לגיהנום - במילא הוא יתערבב שם עם מוסלמים לא
וזו דעתי הבלתי משוחדת והאישית בלבד

לפי

ההלכה בהחלט שונות הנשמות. כשמוסלמי הולך לעולמו הוא הולך וזהו, כשיהודי מת הוא נפטר-נפטר מעול מצוות. וכאחד שהוא בעל מצוות חזקה עליו שמקומו בעולם הבא יהיה שונה מאשר של אדם שאיננו בר מצוות. האמת שגם על הגוי חלים מצוות-מצוות בני נח. בעצם מה זה חשוב מה קורה אחרי שמניחים את הזרים

ברוך הבא פה אור ותכלת../images/Emo140.gif

יופי של ניק
ובהתייחס לדבריך, נדמה לי שחונכנו ולמדנו על אלוהים אחר לגמרי מזה שאני מאמינה בו היום, חוזרים וטורחים ללמד אותנו ש"יהודי הוא כזה וכזה" וכל מי שאינו יהודי הוא "כזה וכזה". אני חושבת שמבחינת האלוהים, כמו שאני מבינה אותו, כולנו שווים, (שווים אך לא דומים) בלי קשר לאיפה ולמי נולדנו, איזה צבע יש לנו או אם אנחנו זכרים או נקבות... "האלוהים שלי" הוא ישות אוהבת, מכילה ומקבלת, אם אפשר בכלל האניש תכונות למושג כל כך בלתי נתפס. לא חושבת שיש הבדלים בין בני אדם מבחינת אלוהים, את ההבדלים הללו יוצרים בני האדם עצמם, תחושת הנבדלות והנפרדות הזו, מבחינתי לפחות אין לה ולו שמץ עם "האמת".
שבת
לכולנו

מישהו בקיא בנושא מנקודת מבט קבלית?

אני כרגע מנסה ללמוד את הנושא מהפן הספציפי של היהדות ואפילו התלמודי והקבלי. תודה על כל ההתייחסויות השונות, כמגוון האנשים כך מגוון האמונות.

IBP1

New member
זה תלוי בזרם הקבלי שעליו אנו מדברים

אני נגד הגישה החרדית - הקבלית כי הנשמה היהודית היא עילאית והיא היחידה המסוגלת לחצות את כל השערים ואילו של הגויים הם נעצרים אחרי השער השלישי... אני רואה בכולנו את ילדיו של אברהם ועל כן אין הבדל . אני מביא לכאן את הסיכום של ויקיפדיה בנושא ,על הגישות השונות בנושא . http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8_%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA

אדם יכול להיות יהודי או מוסלמי

אבל נשמה לא. נשמה היא לא יהודיה ולא מוסלמית, לא הינדית, לא לבנה, לא שחורה ולא צהובה. נשמה היא נשמה, ודין נשמה כדין כל נשמה אחרת (או במילים אחרות, כל מקרה לגופו).

למעלה