נשמח לעזרה...

• פותח הנושא etza
  • פורסם בתאריך

etza

New member
נשמח לעזרה...

מישמיש כבר בת 4 חודשים. היא עדיין בשלבי חינוך לצרכים- מתקדם יפה. היא אוכל יוקנובה לגורים, מדיום. ואנחנו נותנים לה כמות לפי מה שכתוב על האריזה בהתאם לגיל ולמשקל. בשבועיים האחרונים משהו השתנה באכילה שלה. לפני שבוע נפלה שן אז הבנו שאולי זה השפיע על כך שלא אכלה כרגיל אבל השבוע אין סיבה נראית לעיין. ביום ראשון היינו אצל וטרינר (זריקה נגד דמודקס) ושאלתי אותו, הוא צחק עלי ואמר שאני כמו האמא הפולניה שאומרת שהילד לא אוכל, והילד בעצם במןמן. מישמיש אוכלת אחרת מלפני שבועיים- משהו השתנה, לדעתי אוכלת פחות, מצד שני נראית "בריאה" הבטן נפוחה. מעבר לעלבון הקל שחשבתי מהביטול שלו את דברי, מבלי שבכלל הקשיב עד הסוף או בדק לעומקם של דברים אני באמת חושבת שמשהו לא שגרתי.. ונראה לי שהבטן פשוט נפוחה. לדעתי אין סיבה לתולעים כי היא עברה תילוע בסוף יולי. ואמרו לנו שהתילוע הבא תריך להות באוקטובר. בנוסף, היא שותה המון!! משהו כמו כל 10 דקות- כמה וכמה "שלוקים" טובים... גם זה בשונה ממה שהיה לפני שבועיים.. סליחה שיצא ארוך, אנחנו פשוט רוצים לקבל מושג אם יש סיבה לחפש חוו"ד נוספת אצל וטרינר אחר, או שאין סיבה והכל רק ה"פולניות" שלי...

תשובה

מה שאת מתארת יכול להיות באמת תמים מאד אבל יכול גם להיות סימן של בעיה. זה לא פשוט להבין את זה באינטרנט, וחשוב לראות את הכלבה בשביל להבין לגמרי. חשוב לנסות להבין איך המצב רוח וההתנהגות הכללית. חוץ מזה כדאי לבצע מעקב של שקילות שיכול לתת מגמה של גדילה או אם יש בעיה זה יכול לעזור. הנקודה הכי מדאיגה ממה שתארת היא דווקא השתיה המרובה. האם היא גם משתינה הרבה? או שזה נראה נורמלי? אפשר למדוד את כמות השתיה - פשוט לשים כל פעם כמות מדודה ולעשות ממוצע של מספר ימים. כמות השתיה הנורמלית ליום יכולה לעלות קצת כשחם אבל לא אמורה להיות הרבה יותר גדולה מהנורמלי. בכל מקרה לקבל דעה נוספת זה יכול להיות רעיון טוב, אבל חשוב שזה יהיה ממישהו שאת יכולה לסמוך עליו.

etza

New member
זו בדיוק הנקודה שהדאיגה אותי

ראשית תודה על התגובה המהירה. הדבר הראשון שעלה לי לראש, שהיא נראית כמו מישהו סכרתי- כל הזמן שותה... את זה לא העזתי לכתוב
התנהגותית היא לגמרי רגיל, מלאת שמחת חיים, רצה וקופצת, משחקת ומריצה אותי ביוזמתה כשאנחנו למטה. מבחינת שקילה: בסוף יולי שקלה 4.900, אחרי שבועיים שקלה 5.200, והשבוע-כעבור שבוע מהשקילה הקודמת, לא הצלחנו לשקול כי זזה אבל נראה כי שקלה 5.900 איך נראה לך על פניו? בכל מקרה- אם כבר, אשמח לקבל המלצה על וטרינר בחולון, כי מתברר שזה שאנחנו הולכות אליו, לא ממש קשוב לי ולחששות שלי (כפי שתארתי), ואתה כן ממליץ לראות וט. אחר. תודה רבה שוב. עצה ומישמיש

etza

New member
אה לגבי השתנה

נראה לי שהיא משתינה בכמות סבירה- בערך 5-7 פעמים ביום

נשמע לי די סביר

הכמות הנורמלית היא עד 50 מ"ל לקילו ליום ז"א 300 מ"ל ליממה בשבילה לגבי המשקל - נראה לי בסדר. לגבי סכרת - לא סביר כמו שאמרתי - בימים חמים קצת יותר מזה זה לא הסטרי

etza

New member
תודה../images/Emo13.gif הרגעת אותנו קצת.נמשיך לעקוב

למעלה