נשמה

Papito

New member
נשמה

איך תגדירו אותה?? ואל תגיבו לפי דקארט כי כבר הסכמנו שהוא היה מומחה רק בטענות מעגליות

femme_fatal

New member
ובכן

אני לא הייתי פה כשדיברתם על דקארט. מאוד אשמח אם תעדכנו אותי. בכל אופן , דעתי בנושא היא שנשמה זו הגדרה חסרת שחר שבני האדם נתנו לסוג אינדיבידואליות. אם ניבחן את התחומים בהם הזהות של הנשמה מוגדרת נגלה עד מהרבה שהם מאוד חמקמקים. נוצרות בעיות סמנטיות בנושא.

אליקים

New member
תשובה באמצעות שאלות

כאשר מחשב משמיע קולות, האם הוא מודע להם, האם הוא מבין שהוא משמיע קולות? כאשר מחשב כותב, האם הוא מודע לכך, האם הוא מבין שהוא שלח הדפסה? כאשר אדם קורא, האם הוא מודע לכך, האם הוא מבין שהוא קורא? כל טוב אליקים

twigy

New member
כל טוב גם לך

האם חשבת על האפשרות שהמוח האנושי הוא כל כך חכם עד כדי כך שהוא יכול לחוש מודעות לעצם קיומו של עצמו ? טויגי.

אליקים

New member
אל תאמין

הדבר בלתי אפשרי. זהו תעלול של ה"מוח", שגורם לך לאמר זאת. זאת התחכמות. כל טוב אליקים

femme_fatal

New member
הבה נדון בסמנטיקה של העניין

מהי הבנה? לכל סוג של תודעה יש מודעות. לאדם יש ידע בנוגע לאופן הדיבור, הכתיבה , ההיבט החיצוני ואפילו בנוגע לאופן החשיבה שלו. אבל הידע של האדם בנוגע לעצמו הוא מוגבל ושטחי. ישנן פעולות שהאדם עושה בצורה אוטומטית. פעולות אלה ,חיוניות עד כמה שיהיו, הן מודעות בצורה שיטחית. למשל , אני יודעת שאני מדברת אבל אין לי מושג איזה תהליך צריך להתבצע במוחי על מנת שהמילים והמשפטים יצאו בצורה המוגמרת שהם יוצאים. אני גם יודעת שהלב שלי פועם , הקיבה שלי מתפקדת , השרירים זזים. אבל אין לי מושג בנוגע לאיך למה ובאילו נסיבות המערכות האלו פועלות. יש לי ידע לגבי הפונקציות שעושה המחשב. אני יודעת איך המחשב נראה מבחינה חיצונית, אני אפילו יכולה לדעת איך המחשב מתוכנת. אבל אין לי ידע לגביי המערכת הפנימית (הידע הטכני) של המחשב או לגביי תהליך העברת המיידע החשמלי שמתבצע בתוך המחשב. באותה מידה , המחשב עצמו לא מודע לעובדה שהוא עוזר לי. הוא גם לא מודע לעובדה שהוא מחשב. אבל כל חלקיק במחשב מסייע ופועל לפי חוקי פיסיקה מאוד מסויימים ולפי חוק שימור (שהוא כאמור , כל חלקיק שואף להמשיך להתקיים.) אנחנו לא אחרת מאשר מכונה רבגונית. אנחנו פועלים על בסיס בינארי בדיוק כשם שהמחשב פועל... נשמה היא פשוט סוג אחר של אינדיבידואל שבין היתר מרכיב את מכלול האדם. נשמה היא היבט מסויים שלו.

אליקים

New member
היום מכונה מחר אדם

אם מכונה היתה יכולה להגיב, זה בדיוק מה שהיתה אומרת. בני אדם מסוגלים ליותר מזה, בתנאי שיפסיקו להיות מכונות. אלה דברים, שניתן לדון בהם עד אינסוף. כל אחד רואה את הדברים בצורה שונה. בכל זאת אמת יש רק אחת. בפורום אחר, קיבלת תגובה לתגובתך. היו שם שני דברים שכדאי אולי להתעמק בהם. יש להם קשר לנושא הנ"ל. 1. האם באר ומעיין הם אותו הדבר? 2. גם אם תסתכלי מאה שנים במראה, לא תראי שם את עצמך! כל טוב אליקים

femme_fatal

New member
../images/Emo70.gif

אכן אפשר להתווכח על הנושא שעות אינספור (בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות). הייתי רוצה שתתן לי טענות לגביי הדעה שהאדם לא מכונה. אתה מסכים איתי ,שהעולם מונחה על בסיס דואלי (או בינארי , איך שתרצה לקרא לזה). רק העובדה הזאת מצביעה על סוג של סדירות בפעולות האדם.

אליקים

New member
בצלמו ובדמותו

האדם הנו מכונה! זה גם מה שהיה כתוב. לאדם, בניגוד לבעלי חיים אחרים, למכונות, לצומח וכו´, יש אפשרות להתפתח. הוא מסוגל להתפתח ולהשתנות. הוא מסוגל להפוך, ליצור מודע. הוא מסוגל להפסיק להיות מכונה ולהיות אדם. "בצלמו בצלם אלוהים ברא אותו זכר ונקבה ברא אותם". כאשר אדם וחוה היו בגן עדן הם לא היו מכונות. הדבר ניתן להם בחסד. ברגע שגורשו, הפכו לכאלה. בכדי לחזור ולהיות מה שנועדו להיות, עליהם להשתנות בכוחות עצמם, עליהם להרויח זאת. עליהם להפסיק להיות מכונות, בזכות ולא בחסד. כל טוב אליקים

conatus

New member
נשמה שלי !

נשמה היא החלק הלא מושג של הנפש. משהו מופלא שאליו מנקזים את כל אי הידיעה שלנו. עמוד השדרה של הנפש אם תרצה. נשמה היא המטען היחיד במהותנו לו משוייכת המשכיות לאחר מות הגוף. ביי

למעלה