נשמה

twigy

New member
נשמה

מה דעתכם, האם הנשמה קיימת ? מרחפת בתוכינו ויוצרת את הדמות שאנו מכירים כ-"אני" או שמא אשליית היא הנשמה היא רק כמה תערובות כימיות נורא מתוחכמות בתוך המוח שלנו שיוצרת לנו תחושה של "חיים".

vizini

New member
האם לדעתך נשמה מסבירה משהו שאי

אפשר להסביר בלעדיה? ואם כן, איך היא מסבירה זאת?

arifell

New member
זאת לא שאלה טובה

האם מסה, תנע, או אנרגיה מסבירה משהו שאין אפשר להסביר בלעדיהן?

arifell

New member
לדעתי הנשמה בהחלט מסבירה

משהו שאי-אפשר להבין בלעדיה. אחרת איך אתה מסביר את הצורך שלבני אדם בטקסים למיניהם (טקסים דתיים- למשל בר/בת מצווה, נישואין, הלוויה... טקסים אקדמים- טקסים לקבלת התארים השונים למיניהם... ואפשר לחשוב על הרבה דוגמות נוספות) הצורך בחברה, אפשר להסביר את זה במונחים אבולוציונים, אבל מי אמר שנשמה היא גורם שאינו תלוי במונחים שכאלה. אני מאמין שיש כזה דבר נשמה, ואני מאמין שהנשמה היא מה שהופכת דברים חיים ליותר מסכ´ חלקיהם.

twigy

New member
מה ההבדל בין אדם לבין פרח ?

האם ניתן להגיד שאדם הוא חי ופרח לא ? לאדם יש נשמה ולפרח אין ? למה ? כי בן אדם יכול לזוז ע"פ החלטתו ממקום למקום ? ואם אני אגיד לך שגם פרחים זזים בדרכם השונה ?

Henryf

New member
הידועים לך הרבה מקרים שבהם

תודעה או רצון יכולים להחיל להזיז מסה?

vizini

New member
בטח. אני עושה את זה כל הזמן.

אני רוצה להזיז מסה, ואז שולח את היד ומזיז אותה.

Henryf

New member
זו בדיוק הנשמה.

האם אתה מכיר זאת בעוד מקרים, חוץ מאשר בבעלי נשמה?

vizini

New member
כן, כמובן.

קודם כל, כמובן שכל בעלי החיים הם בעלי יכולת כזאת. ישנם עוד דוגמאות לא של בעלי חיים. הדוגמא הראשונה היא הטלפון שלי,שהוא בעל יכולת חיוג קולי. הדוגמא השניה היא מזג האויר.

Henryf

New member
נשמה, יש לך טלפון.

אינני יודע איך זה אצלך, אך אצלי הטלפון מתחיל לצלצל רק אחרי שהוא מקבל אות חשמלי (טריגר פיסיקלי). ברגע שהטלפון שלך יתחיל לצלצל רק בגלל שהוא רוצה בזה, תוכל להגיע למסקנה שיש לטלפון שלך נשמה.

vizini

New member
אצלי זה ככה:

יש לי טלפון עם חיוג קולי. אני אומר לו: חייג למשה, והוא מחייג למשה. אבל מה, לפעמים אני אומר לו: חייג למשה, והוא מחייג דווקא לחיים...

Henryf

New member
טלפון עם נשמה רעה.

תחנך אותו כשהוא עוד צעיר, אח"כ כבר לא תוכל להשתלט עליו.

הוכחות לנשמע________________!

קודם כל כל מה שמצויין לעיל הוא עניין של "תודעה" ולא נשמע. חוקרים שחקרו הרבה זמן מצאו כמה דברים: א) אחרי שאדם מת הוא שוקל 19 גרם פחות! ב) יש אור מיוחד הנוצר ע"י נגיעת משהוא חיי בלוח טעון יונים (או משהוא כזה...) בצילום רואים מין הילה, המקיפה את היצור או האיבר הנוגעה בלוח. וזה קורה רק כשחומר ביאולוגי המוגדר כ-חי נוגע. ג) אני מניח שעם נפרק רובות לחתיחות ונחבר אותו שוב, הוא יפעל. אבל עם נחטוך אדם ונחבר אותו שוב, אין סיכוי שהוא יפעל. אפילו עם במכונה שתבנה גוף של אדם אטום אחר אטום, הגוף לא יחיה!

למעלה