נשל

נשל

אני חושב שהנחש שלי בנשל אבל העניים שלו כחולות... העור שלו דהוי והוא מיתחת לניר סופג כל הזמן... מישהו יודע למה העניים שלו כחולות?? זהו קינג קליפורניה בייבי עכשיו 45 ס"מ תודה

העיניים שלו כחולות בגלל שהוא...

בנשל, אל תשחק איתו ולא כלום עד שהוא יתנשל ותעשה הרבה לחות.

T0M3R

New member
הן בצבע כזה

מפני שהגוף של הנחשים מפריש חומר (שכחתי כרגע את שמו) בצבע כחלכל אפרפר שנכנס מתחת לשכבת העור הישן והמת (הנשל) בגלל זה אחרי שהנחש משיל הוא נראה יותר רזה.

כנסו שניה..

מזל שאמרת לי שהם מרזים כי באמת ראיתי שהוא הרזה ולא הבנתי למה העניים שלו היו ממש כחולות בלי שום זכר לאפור אבל עכשיו הכחול קצת פחות חזק ... אה ומה החומר הזה עושה??? תודה

T0M3R

New member
החומר הזה

נכנס מתחת לעור הישן הנשל ומפריד בינו לבין העור החדש.

T0M3R

New member
הפוך

אחרי שהוא השיל את עורו... גם זה הגיוני זה כמו שתמדוד את ההיקף של עם מעיל ובלי מעיל

תחשוב על זה רגע, אבל רק רגע

העובי של הנשל הוא אפילו לא מילמטר כשמדובר על נחשים מתחת לשני מטרים, אז אין הרבה סיכוי שתוכל לראות משהו. דבר שני אתה הרי מסביר לאנשים שהנחש מחליף את עורו בכדי לגדול, אז אתה סותר את עצמך כי לפי מה שאתה אומר מיד אחרי הנשל הנחש גדל ומתרחב. הנשל לחץ את גופו הוא השיל אותו ועכשיו הוא התרחב והתארך במקצת. תסביר לי איפה אני טועה.

T0M3R

New member
אני לא אומר שאתה טועה

אני רק אומר שזה נראה ככה. אני יצלם את מלאני בזמן הנשל ואחרי הנשל.

אתה מוזמן לשלוח תמונה, אבל איני

חושב שמשהו כמו שאתה מדבר עליו אפשר יהיה לראות בתמונות. נשמע שזה שינוי שרק מי שמכיר טוב טוב את הנחש יכול להבחין בו.

dinamic

New member
אפרופו נשל...

הנחש שלי (כרכן) היה בנשל לפני יומיים, אבל לא רציתי "לדפוק לו" את סבב האכילה והצעתי לו אוכל (אני אציג את זה ככה כדי לא להיות בוטה) והוא לקח אותו ברצון רב... השאלה היא... האם נחש אכילה של נחש בהתנשלות עלולה להזיק לו בכל דרך שהיא? או שהעובדה שהוא אכל מעידה על כך שהכל תקין... תודה (נ.ב: מידע שעשוי להיות רלוונטי, גילו של הנחש הוא כחצי שנה)

T0M3R

New member
המידע לא רלוונטי

הרבה נחשים אוכלים בזמן נשל אבל זה לא בריא להם. אני לא יודע למה, אבל מזיק להם להיות בתהליך עיכול בזמן השלה..

obb

New member
נכון אבל לא נכון..

בפעם האחרונה שהקינג השיל,הוא נראה שמן יותר בזמן הנשל ומיד אחריו הוא נראה רזה יותר,אבל הבנתי למה,פשוט אם הנשל הוא חירבן וזה הכל,זה קורה הרבה שנחש נראה שמן ומייד אחרי שהוא חירבן הוא שב להיות רגיל. ואכילה בזמן נשל לא הכי טוב כי בזמן החניקה של הטרף הנשל יכול להקרע וזה מסבך לנחש את ההשלה.

o r i 6 6 6

New member
אצלי

מעולם לא שמתי לב לתופעה כזאת אצלי...ד"א הגופר שלי השיל נשל שלם אפילו הראש לא נקרע...אז אני שומר אותו. והנקבה עכשיו בשלבים מתקדמים של נשל. אני אשים עין על העובי שלה ואגיד לכם אם אני שם לב למשהו

T0M3R

New member
לדעתי טוב לשמור את כל הנשלים

אני מבצע תיעוד במחשב של כל ארוחה נשל ומדידה ואת הנשלים אני שומר את הארוחות לא (מעניין למה..)

לא רצוי להאכיל נחש בנשל מכיוון

שהנשל זו תקופה של מנוחה לנחש. בזמן זה הוא בדרך כלל לא אוכל, לא מטייל, לא מתרבה ולא עושה שום דבר מלבד לרבוץ במחסה ולחכות להחלפת העור הישן. מחקרים הוכיחו שנחש שמעכל מוציא יותר אנרגיה בהפרש של עשרות אחוזים מנחש שלא מעכל באותו הרגע. לכן עדיף לתת לנחש את השבועיים מנוחה כי בשאר הזמן הוא כל הזמן מעכל (לפחות ככה זה אצל רוב המגדלים). כמובן שכמה שהנחש יוציא יותר אנרגיה במהלך חייו כך גם חייו יסתיימו מהר יותר ביחס לנחשים שאוכלים בתדירות נמוכה ופעילים פחות.

למעלה