נשלטת עם אגו

נשלטת עם אגו

מה עושים אם אני נשלטת, אבל האגו שלי לא מאפשר לי להתמסר ולהיכנע למישהו, והמנגנוני הגנה מתעוררים בכל פעם שאני חוששת שיש סכנה ולא מאפשרים לי לוותר, ופשוט להתמסר.

היי נסחפת

בעידן של היום של אין ספור נשים סוררות, זה שאת רוצה את זה ויודעת את שזה מקומך ורצונך רק גורמים לך לרצות שזה יהיה חזק, בלי פשרות בלי יכולת שיוותרו לך. שזה יקרה זה יבוא מרצון אמיתי ולא כאקט של משחק, כנראה שאת צריכה מישהו שתוכלי שיראה בך יותר מנשלטת שיראה בך בת זוג

אופפ אני חייב ללמוד לעבור על הטקסט לפני השלח

איפה כפתור המחיקה או עריכה? בעידן של היום יש אין ספור נשים סוררות, זה שאת רוצה את זה, ויודעת שזה מקומך ורצונך רק גורמים לך לרצות שזה יהיה חזק, בלי פשרות בלי יכולת שיוותרו לך. שזה יקרה זה יבוא מרצון אמיתי ולא כאקט של משחק, כנראה שאת צריכה מישהו שיראה בך יותר מנשלטת, שיראה בך בת זוג שבת שלום נסחפת עשית לי חשק ללכת למסיבה!!!

התמסרות

אני מאמין שיבוא יום ותרשי לעצמך להתמסר זה יהיה לאדם הנכון שיכבד אותך כאדם הרבה לפני שאת נשלטת זה שיגרום לך להרגיש מלכת העולם גם שתהיי על 4 מולו

זה נשמע נחמד ורומנטי כשזה על הנייר

אבל מלכה על 4 לא נראה לי אפשרי. אולי אם הוא ישים לאותה אחת כתר ויזרוק עצם... מה שכן... אם הקשר יהיה אמיתי ואוהב, אותה נשלטת תרגיש גאה שהיא שלו.

נחמד רומנטי

בזה אני מאמין וגם מצליח לפחות לפי הפידבקים שני מקבל לפעמים אני רואה קודם כל את האדם ורק אחר כך את כל השאר אני בטוח מאד במקום שלי לכן אני יכול לגרום להרגיש מלכת העולם בלי שזה יהיה איום עלי

amy3373

New member
את בטוחה שזה אגו?

או שאולי לא מרגיש לך בטוח עם מי שפגשת עד כה?

אממ כן זה אגו

ומין התגוננות כזאת, כנראה כי גם לא סמכתי מספיק ולא נתתי אמון. השאלה אם זה פונקציה של זמן אם אפשר בכלל להתגבר על זה.

amy3373

New member
אני חושבת שקודם כל

את צריכה להרגיש בטוחה עם הבן אדם, לפני שאת מתמסרת. זה דורש היכרות והתאמה. אל תמהרי להאשים את עצמך. אני יכולה לומר לך שיש מעט אנשים שהרגשתי בטוחה להתמסר להם, וגם אז ההתמסרות לא הייתה באותה רמה עם כל אחד מהם.

נשמע הגיוני, תודה

seelinewoman

New member
מחזקת את דבריה של איימי ומוסיפה:

לפעמים האגו מתעורר כדי להגן עלינו מפני אנשים שלא עושים לנו טוב. כשאנחנו לא נתקלים ביחס שמגיע לנו, האגו אומר לנו שמגיע לנו משהו אחר, טוב יותר, ראוי יותר. במקרה כזה הייתי מקשיבה דווקא לאגו, אלא אם כן בא לך להתנסות בכל מקרה, כדי להכיר את עצמך ומנגנוני ההגנה וההתמסרות שלך טוב יותר.

את צודקת סיליין

אבל לפעמים מנגנוני ההגנה האלה, שהם חיוניים להישרדותנו הנפשית, קצת מתעוותים עקב ניסיונות חיים קשים, ואז יוצא שהם קופצים גם במצבים שלא תמיד בהכרח מסוכנים.

לאט לאט יש זמן

אמון לא נבנה ביום אחד וגם לא בשבוע קחי את הזמן שולט שירצה מיד לבדוק איתך גבולות זה שולט אינסטנט שזה אולי לא רק לפודינג אבל לא למערכת יחסים

A לוןA

New member
מנגנוני הגנה

ביחוד כאלו ששמרו עלינו שנים, הם דבר קשה מאוד להשתחרר ממנו. וזה לאו דווקא אגו. זה יכול להיות פחד מאינטימיות, ציניות, חומות כאלו ואחרות- כולם נועדו להגן עלינו מפגיעה. אם באמת תרצי את זה, ותמצאי אחד שיהיה מוכן ללכת איתך בדרך, ולפרק יחד איתך לבנה-לבנה מהחומות הללו- לרכוש את אמונך ואת הביטחון שלך בו- לא יהיה לך יותר צורך באגו ובמגננות. במערכות יחסים בכלל, יש מקום לשניים. צריך רק להחליט מי יהיו השניים האלו- את והוא, או את והאגו.

A לוןA

New member
זו כבר בעיה שרבים וטובים מתחבטים בה

איך יודעים שמישהו ראוי לאמון, ואיך יודעים שאחרי שתתני בו אמון- הוא לא ימעל בו. התשובה? ללכת לאט לאט, לשחרר כל פעם מעט מן השליטה, לבנות אמון צעד אחרי צעד ולאורך זמן- בדיוק כמו בזוגיות רגילה. בדיוק כמו שאת לא פוגשת מישהו ונילי ולמחרת מציעה לו לעבור לגור איתך- ככה את צריכה להתייחס גם לשיוך ולמסירת שליטה. ולמי שאין את הזמן והסבלנות, אלא רוצה מיד הכל כאן ועכשיו- כנראה שהוא לא המתאים, לא?

למעלה