נשירת שיער

נשירת שיער

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ! שמי אלה ואני טבעונית מזה 7 חודשים, לאחרונה אני סובלת מנשירת שיער מאוד חזקה .. גם ככה לא בורכתי בשפע רב, אבל עכשיו זה בלתי נסבל ! יש לכם המלצות מה לעשות ? אשמח לשמוע.. תודה !

שלום לך אלה

אני מבינה שנעשית טבעונית לפני 7 חודשים, ולפני כן היית צמחונית/ בשרית/ ג'אנק...? חשוב לדעת איך הייתה התזונה שלך לפני היותך טבעונית וגם היום האם את טבעונית בהנחייה של מישהו או שאת אוכלת דברים טבעוניים כראות עינייך ולפי מה שאת חושבת שצריך... נשירת שיער מאוד חזקה יכולה להעיד על כמה אפשרויות: * החלפת השיער ה"חולה" וחידושו- צמיחת שיער בריא ונקי בעקבות השינוי התזונתי לבריא יותר * חסרים תזונתיים, שבעקבות השינוי התזונתי נוצרו (חסרים בויטמינים, מינרלים, אבות מזון חיוניים) * טראומה שהגוף או הנפש עוברים, הן בעקבות השינוי התזונתי והון בעקבות דברים אחרים (שאת עשויה לדעת...) * דיכאון, מתח נפשי, סטרס בחיי היומיום * כל הסיבות ביחד * ועוד... הדבר הראשון שהייתי בודקת הוא את התזונה שלך, האם היא מכילה את כל מה שצריך בהמשך גם את כל הפן הנפשי- רגשי, מתחים ולחצים פיזיים ונפשיים בהחלט יכולים לגרום לנשירת שיער מאסיבית בהתאם לתשאול עמוק וחקירה של הנסיבות לנשירת השיער, צריך להתאים לך טיפול. בהחלט קיים כזה טיפול, אך הוא מורכב משינוי תזונתי, שינוי אורח החיים, צמחי מרפא, שמנים ארומאטיים ועוד... ולכן המלצתי היא לפנות למטפל רב תחומי, כגון נטורופט או הרבליסט- או תזונאי טבעי ונראה לי שלמצבך הכי יתאים נטורופט טבעוני או תזונאי טבעוני, שידע להדריך אותך הכי נכון בדרכך החדשה... חשוב מאוד בטבעונות לעשות זאת בידע ובחכמה, על מנת שלא יחסרו אבות מזון חיוניים. אם תרצי המלצות למטפלים באיזור מגורייך, נשמח לנסות למצוא לך כאן בפורום קיימים לפחות שניים שאני יודעת עליהם: האל ונעמי, הם בטח ישמחו לתת לך עצות טובות. בהצלחה ובריאות, תמי

למעלה