נשירת שיער

• פותח הנושא n456
  • פורסם בתאריך

n456

New member
נשירת שיער

היי,

אני טבעוני, בן 22. בזמן האחרון התחילה לי נשירת שיער. פעם אחרונה שעשיתי בדיקת דם הכל היה בנורמה (לפני חצי שנה, קבעתי תור בשביל לעשות שוב).
מה זה יכול להיות? מחסור בויטמינים? אפשר לשנות משהו בתזונה שיעזור?

נשירת שיער

הי,
נשירת שיער אצל זכר בן 22 טבעוני יכולה לנבוע ממספר סיבות, אשר כולן ככולן, אינן קשורות לטבעונות:
1) מה הגנטיקה שלך? האם ניתן לראות תופעה דומה אצל הזכרים במשפחתך 2 דורות אחורה, או שזו תופעה ייחודית רק לך? רוב הסיכויים, שכאן טמונה התשובה.
2) היה וגנטית המצב לא אמור להיות כך, אכן הדבר הנבון הוא לגשת לבדיקות דם. בד"כ מחסור בברזל ואבץ מובילים גם לנשירת שיער. ויש את המעגל השניוני של הויטמינים והמינרלים כמו מגנזיום, ויטמינים ממשפחת ה- B. ברגע שתעשה בדיקת דם יהיה אפשר בקלות לאבחן מה המחסור ואותו להשלים.

בינתיים, יש דבר אחד שיכול לעזור בהינתן ופסלנו את סעיף 1 ועוד לפני תוצאות בדיקת הדם
והוא צריכה של מיץ עשב חיטה/שעורה או לחילופין שייקים עתירי ירקות ירוקים/עשבי תיבול - פטרוזיליה למשל, מצויינת לכך.

משרשור זה נמחקו הודעות

הודעות בגנות התזונה הצמחונית/טבעונית
וכאלו המהללות תזונה מן החי
תימחקנה.

ימים יפים

Yamaha24

New member
עצוב שככה אתם מתנהלים

אמרתי זאת על פי הבנתי (נטורופת) וניסיוני, זה שאתם ישר מוחקים הודעה זה כבר מראה שאתם לא מקבלים דעות שונות.
ומוצרי חלב אתם כן מקבלים???

ברוך הבא לפורום תזונה צמחונית וטבעונית

כולנו פה קרניבורים לשעבר
כולנו אכלנו חיות
וכיום בחרנו שלא ולכן אנו כאן.
אין מקום להטיף לנו לחזור לאכול חיות.
been there done that
don't want it anymore
אני מקווה שבתור נטורופת אתה מתבסס על בדיקות יותר מעמיקות אצל המטופלים שלך מאשר קביעה חד משמעית כפי שהתנסחה בהודעה: "יש לך נשירת שיער? תאכל חלבון מן החי. תקשיב לגוף שלך. אל תעשה שטויות".
אם זו נקראת אי קבלת דעות שונות מצידנו, אז כן אנו כאלו.
תודה.

Gidi - זוכר את הדיון מלפני כמה ימים לגבי הכתבה של המזונות המזינים ביותר למח? הנה לך נטורופת שממליץ ומטיף לאכול מן החי כאורח חיים בריא. הם לא כולם צמחונים או טבעוניים. אני מבינה שזה נותן משנה תוקף לכתבה?

Yamaha24

New member
תשובה

דבר ראשון, למדו איתי כמה חבר'ה שהפכו טבעוניים והם נראו הרבה פחות בריאים חיצונית (שיער דליל, עור מקומט, אנמיים).
אני לא ממליץ על כל תזונה מהחי.
אני נגד אכילת דגים גדולים, מוצרי חלב, בשר בקר וצאן שהם מאוד לא בריאים לאדם.
עם בשר הודו ועוף אין בעיה (כמובן שרצוי אורגני), הודו מכיל מלא רכיבים שקשה להשיג רק מתזונה טבעונית, מה לעשות זאת עובדה.
נטורופתים לא נגד אכילה גורפת מהחי !
כמובן שיש פתולוגיות מסויימות שכדאי להוריד את רוב המוצרים מהחי.
גם עם ביצים אין לרוב בעיה, מכילות את כל המרכיבים שגוף האדם צריך ודרך אגב, ביצה היא מזון מאוד נקי, כי מה שעובר במערכת המין נחשב לנקי ביותר (חומרים רעילים כמעט ולא נכנסים למערכת המין)
יום טוב

Gidi Shemer

New member
מה זה קשור לפורום תזונה צמחונית וטבעונית?

זה שאתה נטורופת ואין לך בעיות עם אכילת בשר הודו ועוף זה אחלה בשבילך. לא אכנס פה לדיון אם קשה או לא קשה להשיג רכיבים כאלו מתזונה טבעונית.

מדובר פה בדבר פשוט. זה פורום שמבקש לכבד את חוקי הפורום.

n456

New member
רק בשביל להבהיר

אני טבעוני כבר כמעט 7 שנים. אין שום סיכוי בעולם שאני אחזור לאכול גופות, גם אם זה אומר שאני אהיה קירח עם עור מקומט על כיסא גלגלים.

תודה לכל מי שעזר :)

וזה כמובן לא צריך לקרות

יש בעולם מיליוני טבעונים שנהנים מבריאות טובה אף יותר מקרניבורים. כששומרים על תזונה נכונה ומאוזנת אין סיבה שתגיע למצב שתהיה קירח עם עור מקומט על כיסא גלגלים

קורין65

New member
המאמר דווקא ממליץ לצמצם מזונות

בעלי אחוזים גבוהים של שומן רווי:
"עודף כולסטרול: הכולסטרול אחראי על בניית הורמוני מין בגוף, עודף בהורמונים אנדרוגנים (הורמוני מין גבריים) גורם לנשירת שיער. לכן חשוב להוריד את רמת הכולסטרול והשומנים בדם ע"י צמצום צריכת מזונות בעלי אחוזים גבוהים של שומן רווי, למשל: המבורגרים, כבד עוף, בורקסים, חמאה, שמנת, מזון מהיר, חטיפים, מרגרינה, סוכרים וכדומה."

לא צריך להיסחף...

אבל בהחלט מומלץ לבחון
האם זו נשירה הדרגתית שכעת באה לידי ביטוי מצטבר לעין
או נשירה שלפתע החמירה.
אם זה המקרה השני, צריך לבחון את כל מה שהשתנה בחיים.
כפי שציינתי יש מספר מצבי סטרס ידועים בחיים אשר מקדמים נשירה, ויתכן והיא תופעה חולפת.

שווה לזרז את בדיקות הדם.
כמו כן, אפשר ללכת לרופא שיביט בזקיק העור בקרקרפת ויבחן את מצבם.

כך או כך, אני מאחלת לך רעמת שיער שופעת!!

n456

New member
:)

לא כל כך יודע... לא רואים שינוי על הראש, אבל אני שם לב נניח כשאני בעבודה על שערות שמצטברות על השולחן...
אני לא כל כך בלחץ, וגם לא נראה לי שזה גנטי.

אבל אני לא כל כך מקפיד על התזונה שלי, ככה שמאוד יכול להיות שזאת הסיבה ובגלל זה שאלתי פה :)

בכל מקרה תודה

ladybug6

New member
כל זה טוב ויפה, אבל אתה בפורום של תזונה

צמחו/טבעונית כתנאי מקדים, לכן הדיונים והמלצות צריכים לכבד את המסגרת בה אתה נמצא.
אתה לא תיכנס לפורום של חרדים ותמליץ להם לאכול שרימפס כי זה בריא, נכון?

marx04

New member
כדאי להתייעץ עם רופא

שלום לך,

כפי שנעלמה לי כתבה, יכול להיות שמדובר בעניין גנטי, ואם כך הדבר, כנראה אין הרבה מה לעשות.
בכל מקרה, אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא ולא להסתפק בפורומים.

בברכה,

אורי.

בתור צמחונית עם נשירה

זה יכול לנבוע גם מבעיה בבלוטת התריס. אומנם זה נפוץ הרבה יותר אצל נשים, בעיקר תת פעילות, אבל זה יכול לקרות גם אצל גברים, במיוחד אם יש לך במשפחה או אצלך מחלות אוטואימוניות כמו סכרת, למשל.

תבקש בדיקת דם כללית ושיבדקו לך גם את בלוטת התריס על הדרך.

ועוד מצבים בכלל יכולים להסביר זאת

ידוע שסטרס גדול שהאדם מצוי בו
כמו אחד השינויים הגדולים בחיים
יכול להוביל לנשירת שיער
מתח מלימודים/מות של קרוב/מעבר דירה/פיטורין
בכוונה נתתי דוגמאות עצובות ושמחות
כי סטרס ברמה כזו בלימודים גם יכול להוביל לנשירת שיער.

* אני רושמת את זה כללית, לאו דווקא כתגובה להודעה זו.

צריך לבחון מה השתנה בחיים שפתאום החלה הנשירה
אלא אם כן היא מתרחשת כתהליך הדרגתי

למעלה