נשירת שיער איומה

zahav111

New member
נשירת שיער איומה

שלום לכולם,אני בת 48 וסובלת מנשירת שיער רצינית ביותר. נשלחתי ע"י רופא העור לבדיקת דם והוא טוען שערכי ההורמונים בבדיקה תקינים.עברתי כריתת תירויד לפני כ-חודשיים ואני מטופלת באלטרוקסין,אני לוקחת גם ויטמין D היות והיה לי חוסר .נשירת השיער ממשיכה ואין שיפור.מה היית ממליץ לעשות?

נשירת "שער ממתין" - telogen effluvium

שלום רב, איני יודע בדיוק ממה את סובלת אך שאלתך הזכירה לי את מצב נשירת "השער הממתין" - או telogen effluvium telogen - שלב בחיי השערה בה זקיק השערה עוד לא נכנס לבניית שערה חדשה. השערה הקיימת בו כבר אינה נבנית אלא היא סיימה את שלב התפתחותה. בהמשך במהלך בניית השערה הבאה באותו זקיק - שערה זו תישור באופן תקין effluvium - מצב של נשירה מצב זה המכונה telogen efffluvium - הינו מצב בו יש נשירה מוגברת של שערות בשלב ה telogen. ניתן לזהות את מצב זה די בנקל בעזרת בדיקת רופא עור. המצב של נשירת השער הממתין מלמד כי יותר שערות נמצאות במצב זה- באופן תקין ישנם 10 שערות במצב בניה על כל שערה ממתינה אחת. במצבים שונים יש לעיתים מעבר של שערות רבות ממצב הבניה (anagen) למצב ממתין (telogen) למשל בעת STRESS- אשה שעוברת ניתוח כריתת תריס למשל . מספר חודשים אחרי ה STRESS השערות הממתינות ישרו. יש הרבה סיבות נוספות - למשל לידה - יש מעבר של שערות רבות לשלב הממתין כשהתינוק בן כ שלושה חודשים האמא מספרת כי יש לה נשירה - זה מאד שכיח... סיבות נוספות - תרופות שונות, התקרחות בתבנית גברית או נשית שמהם סובלים גברים או נשים רבות בהתאמה (אותה התקרחות שכיחה כמו זו של ג'ורג מסיינפלד למשל) גם מתאפיינת בנשירת שער ממתין בכמות רבה. כמובן שיש מצבי נשירה רבים נוספים. ואין מנוס מבדיקת רופא עור על מנת לאבחן סופית את בעייתך. שיהיה בהצלחה. ד"ר קובי פסח

למעלה