נשירה מוגזמת

רומנteaת

New member
נשירה מוגזמת

לכלב שלי יש נשירת שיער שנראית לי ממש מוגזמת. הוא כלב מעורב, לברדור עם עוד משהו לא ידוע, גדל בתוך הבית, ובכל יום עד יום וחצי אני מטאטאת מהבית כף אשפה מלאה שערות. יש המון שערות, בכל מקום, עד רמה של מטרד בריאותי ממש (הן נכנסות לתוך האוכל, לתוך הגוף...). האם זה נורמלי? האם יש דרך לשפר קצת את העניין?

נשירה

הי
נשירת שיער מוגברת קשורה הרבה פעמים לתזונה לא מאוזנת ולא איכותית מספיק. מה הכלב אוכל? הוא נוטה לחטוף שטויות או לקבל כל מיני דברים מהבית?
פרט לכך - האם יש ממש קרחות או שהנשירה לא משאירה אזורים רקחים? האם העור (מתחת לשיער) נראה מגורה או אדום? האם יש גרוד?
איך אתם מטפלים נגד פרעושים?
השלימי קצת נתונים ואנסה לעזור
ארז

רומנteaת

New member
תודה על התגובות, אנסה לענות על הכל-

ראשית לא מדובר בתופעה דו שנתית אלא במשהו קבוע לגמרי, באותה מידה של חומרה.
אין אזורים קרחים או גירוי ואדמומיות, הטיפול בפרעושים הוא באמפולות, למשל של virbac.
לגבי תזונה- הוא אוכל מזון יבש של ספורטמיקס, בקערה שנמצאת לרשותו לכל אורך היום והוא אוכל ממנה מתי שהוא רוצה. פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע הוא מקבל מאיתנו גם צ'ופרים כמו חתיכת קבנוס או שארית של שניצל. לפעמים ברגעי חולשה בזמן משחקים של מכבי הוא מקבל גם כמה במבות... כמובן שלא שוקולד, מוצרי חלב או דברים מעין אלה.

אז נתחיל מההתחלה

ספורטמיקס אינו אוכל איכותי במיוחד. יש כלבים שיגיבו אליו מצויין, אבל יש אחרים שלא. כמה פעמים הוא עושה צואה ביום? כמה בכל פעם? האם הצואה במרקם תקין? האם יש גזים?
אם הוא נותן צואה הרבה פעמים ביום, בכמות גדולה, אם יש לו גזים, אם הצואה לא במרקם תקין - מומלץ להחליף למזון אחר (ולעשות זאת בהדרגה).

כל כמה זמן אתם שמים אמפולה? האם הוא מתגרד?

והשאלה החשובה שעדיין לא עניתם עליה: האם זה הכלב הראשון שלכם? מתי אימצתם אותו?

רומנteaת

New member
צודקת, לא עניתי-

אני אסביר את הרקע. הכלב הוא במקור של בן הזוג שלי, נמצא אצלו ארבע וחצי שנים מגיל חודש וחצי בערך. בשבילו הוא לא כלב ראשון, הוא גידל כלבים כל החיים. בשבילי הוא ראשון.
לגבי צרכים- הוא עושה כמעט בכל פעם שיוצאים איתו לטיול בחוץ, שזה שלוש פעמים ביום בד"כ. המרקם תקין מלבד מקרים בודדים שהוא באמת לא מרגיש טוב או שאכל משהו שהוא לא רגיל אליו. גזים- אין.
את האמפולה אנחנו שמים לפי הצורך, כלומר כשאנחנו רואים שמטיילים עליו או כשהוא מתחיל להתגרד, לרוב זה פעם בחודשיים-שלושה.
יש אוכל אחר שמומלץ?

וגם לבעלך נראה שהוא נושר יותר?

כי כלבים נושרים, ככה הם.
אמפולות צריך לשים כל 4 שבועות, חורף וקיץ, גם אם לא רואים פרעושים. אם את רואה עליו פרעושים זה אומר מאות פרעושים בסביבה, כי רוב הפרעושים הם בסביבה ולא על הכלב. כשמגיעים למצב שרואים פרעושים זה אומר שכבר מאחרים עם האמפולה.

אם הוא מרגיש טוב, העור לא מגורה, לא מקושקש, ללא קרחות, לא שומני - אז סביר שזו נשירה טבעית שסביר שמתגברת בגלל טיפול לקוי נגד פרעושים. תתחילו לטפל כנגדם פעם ב-4 שבועות.

בנוסף מומלץ לסרק אותו מידי כמה ימים. זה יפחית את כמות הפרווה שנושרת בבית.

זה כלב ראשון שלך?

בנוסף להתייחסות הרופא: כלבים, גם בריאים, משירים הרבה פרווה. כל זמן שהכלב מרגיש טוב, שאין לו קרחות בעור, שהעור לא מגורה, אין לו פרעושים (כלומר, שאתם מטפלים בקביעות נגד פרעושים, בלי קשר לנוכחות שלהם על הכלב) אז סביר שזו נשירה טבעית. תתנחמי בזה שגלי הנשירה הגדולים מתרחשים רק פעמיים בשנה.

מוסיפה על מה שכבר נאמר

אם אין קרחות, פצעים וגירודים, סביר להניח שזאת נשירה נורמלית.
מה בכל זאת אפשר לעשות?
אפשר לקחת למספרת כלבים מקצועית לעשות דילול של הפרווה (לא גילוח!). דילול טוב יכול מאוד לעזור בהפחתת הנשירה.
לפרטים על דילול אפשר לשאול את "רעות של הכלבים" מפורום כלבים השכן.

חוץ מזה, מומלץ מאוד להבריש את הפרווה באופן קבוע.
המלצות על מברשות משתנות בהתאם לסוג הפרווה.
קיימת גם מברשת הנקראת פרמינייטור שעוזרת מאוד בהפחתת נשירה אבל היא לא מתאימה לכל סוגי הפרווה וצריך לדעת להשתמש בה נכון (לא מיועדת לפתיחת קשרים ואסור לחזור על אותו מקום יותר מדי פעמים).

בעניין ניקיון הבית, אפשר לשקול קנייה של שואב רובוטי כמו רומבה.
למכרים שלי זה מאוד עזר.

גינגית32

New member
למי שיש בע"ח

בדר"כ מכיר את תופעת הנשירה! זה נורמלי לחלוטין (כל עוד אין גרד, קרחות, קשקשת ופרווה אדמומית כמובן).
תראי לי יש בולדוג צרפתי והשיערות שלהם קטנות (בניגוד ללברדור) אבל כל יום היינו מטאטאים כמויות של שיער...כדי להפחית את הנשירה ממליצה לך להבריש כל יום את הפרווה או שבאמת אפשר לעשות דילול במספרת כלבים (את יכולה להתייעץ איתם או עם הוטרינר שלכם)..ובעניין הנקיון כמו שאמרו לך כאן לגבי השואב הרובוטי באיזשהו שלב נשברנו לטאטא כל היום וקנינו את הecovacs (שואב אבק רובוטי) ואני יכולה להגיד לך שזה לא רק עוזר זה פותר את בעיית הנקיון! ממליצה לך בחום לבדוק לגבי שואב רובוטי כזה, יקל עליכם משמעותית את החיים :)

למעלה