נשירה וקשקשים

א ו ר3

New member
נשירה וקשקשים

בחודשיים האחרונים יש לי נשירת שיער די רצינית אבל השיער עדיין ניראה חזק ולא ניראה דליל או עם קרחות, בזמן האחרון התחילו להופיע גם קשקשים נורא מגרדים שיוצרים לי אדמומיות על הקרקפת... מה לדעתכם אפשר לעשות? השמפואים למניעת קשקשים למיניהם לא ממש עוזרים... אלא להפך, האם כל הנשירה והקשקשים יכולים להיות ביטוי למחסור בויטמינים כלשהם...? תודה !

5halo

New member
ממה שאני יודעת

וזה משהו שנחשפתי אליו דרך חברה ולא בלימודים, נשירת שער יכולה להיות מחוסר בחלבונים.... בנוסף לחץ ריגשי גם יכול לגרום לתופעות שתארת, זה יוצר מעגל קסמים גם, היית בלחץ השער נשר, נלחצת מזה וחוזר חלילה. קחי בחשבון שזה יכול להיות תזונתי, או סביבתי, או סתם עונתי כמו שקורא הרבה פעמים אנחנו פשוט לא שמים לב. העצה הכי טובה..... ללכת לנטורופט או מטפל אחר שמתמחה גם בתזונה ולבדוק איתו. בהצלחה הילה

א ו ר3

New member
יכולהיות באמת שזה עונתי...

כי העור שלי בכלל (שהוא יבש) מושפע מאוד מחילופי עונות וזה יכולה להיות הסיבה כי בד"כ אין לי קשקשים בכלל או ממש מעט...

nitzano

New member
נשירת שיער, קשקשים ואדמומיות

זה נשמע כמו סבוריאה. הרפואה הסינית מכנה זאת דלקת עור המתאפיינת בהפרשה שמנונית ומטפלת לפי סילוק לחות וחום. ישנם שמפואים המיועדים לספק לחות לעור ובכך להרגיע את הגירוי.

ינוקא1

New member
נשירה בר"ס

קשורה בעיקר לחוסר דם (לא "דם" לפי ההגדרה המערבית אלא הסינית).

nitzano

New member
בעיקר אך לא תמיד

יכולה להיות קשורה גם לחולשת כליות, פחד ואף לסאטגנציה של נוזלים או דם. בשביל זה צריך לראות את המטופל, לבדוק אותו עם הכלים שיש לנו ולא לאבחן על גבי הרשת.

א ו ר3

New member
מה הכוונה חוסר דם...?

הבנתי שאתה לא מתכוון לאנמיה או משהו בסגנון, אז מה כן הכוונה לכך.?

ינוקא1

New member
ברפואה סינית

אנחנו מגדירים חסר דם שונה מעט מההגדרה של רפואה מערבית. זה כולל סימפטומים של חיוורון , חולשה , ציפורניים שבירות , ועוד. יתכן שלא תהיה למישהו אנמיה מבחינת הרפואה המערבית , אך מבחינת רפואה סינית נגדיר זאת כחסר דם. לכן צריך לראות מטפל.

א ו ר3

New member
חח חיוורת אני בטוח לא

יש לי סומק קבוע על הפנים...
ואני חיוורת ממש לעתים רחוקות, אבל מעניין מה שאמרת ולכן אני אחכה לקבל את התוצאות ואראה מה אני יכולה לעשות.. תודה!

ינוקא1

New member
אז ברפואה סינית

מטפל מאבחן גם לפי הפנים - אדמומיות קבועה בפנים יכולה להצביע על "חום" פנימי. גם זה יכול לגרום לנשירת שיער. אבל שוב , בשביל אבחון נורמלי צריך לראות מטפל. לילה טוב.

איילת168

New member
תשובה לשאלה

אור שלום, אכן נשמע כמו סבוריאה עפ"י התיאור שלך. ממליצה לך במצב זה להפסיק להשתמש בשמפואים ומרככי שיער רגילים (במידה וקיימת גם קשקשת ואדמומיות על גבי העור,להפסיק להשתמש גם בסבוני גוף שאינם טבעיים). תוכלי להשיג בחנויות או רשתות טבע הקרובות לאזור מגורך שמפו ותחליב רחצה/סבון על בסיס צמחי מרפא ושמנים טבעיים אשר יזינו את הקרקפת וירגיעו את תופעת הגירוד והאדמומיות שאת מרגישה. מבחינה תזונתית הייתי ממליצה לך גם בנוגע לסבוריאה ובנוגע לנשירה,להפחית במזונות מעובדים ולהעשיר את התפריט במזונות עשירים במינרלים וחומצות שומן חיוניות ההכרחיות לשמירה על מצב עור בריא,כמו למשל : 2 -1 כפות זרעי פשתן טחונים (ניתן להוסיף לסלט/יוגורט)-עשיר באומגה 3,6,9 , אגוזי מלך ושקדים לא קלויים (מספיק אפילו חופן קטן מדיי יום -10-15 יח' סה"כ משניהם כנשנוש בריא בין ארוחות הביניים ) הם עשירים במינרלים :סידן,ברזל,אבץ,מגזניום ועוד... וכן בחומצות שומן חיוניות,דגים,דגנים מלאים (קמח מלא /שיפון ,אורז מלא ) ,קטניות (חומוס,עדשים,שעועית מש... ) והרבה ירקות (בעיקר נבטים ועלים ירוקים אשר מסייעים לתהליכי ניקוי של הגוף). חשוב מאוד שלא להזניח את הפן הנפשי בכל הנושא ,היות והסבוריאה והנשירה אכן יכולים להתפרץ כתוצאה מכך, לכן כדאי שתבדקי עם עצמך האם במהלך חודשים אלו היית חשופה יותר למתח נפשי ולחץ אשר הובילו לכך. במידה וכן ותרצי ילקבל עצות כיצד להתמודד טוב יותר עם הלחץ והמתחים אשמח לענות לך . הרבה בריאות וחג שמח :) איילת

א ו ר3

New member
המון תודה על התשובה המפורטת

את העצות לגבי התזונה אני בהחלט אאמץ, וגם את עניין הסבונים והשמפואים כי שמתי לב שאחרי שימוש בשמפו מסויים הוא גורם לי להחמרה במצב אז אני בהחלט אפסיק להשתמש בו. לגבי הפן הנפשי... אומרים את זה על כל תופעה חריגה בגוף ואני קצת נוטה לתהות.. הרי אנחנו חיים בעידן שבו לחץ נפשי הוא חלק מהעניין... אני סטודנטית ולכן הלחץ זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי שאני כן ניסיתי ומנסה להתמודד איתו אבל הוא עדיין שם, לחיות בשלווה מוחלטת אני לא ממש יכולה כרגע
דווקא כרגע אני בחופש כמה חודשים מה שכמובן מקל על הלחץ הנפשי אבל שוב... זה כמעט בלתי נמנע.

צודקים אלה שאומרים את זה-

על כל תופעה חריגה בגוף. מנקודת המבט ההומאופתית, הנפש היא אכן המקור לכל הסימפטומים הפיזיים. הסימפטום הפיזי הוא הסימן החיצוני שמשהוא לא מאוזן ב"אזור הפנימי". זוהי הדרך של הנפש לאותת על מצבה. ולכן כל השמפואים והמשחות לא עוזרים ולא יעזרו. המשמעות של טיפול בלחצי הנפש איננה בהכרח לשכב על ערסל ליד הים. (יש כאלה שזה יכול לייצר אצלם סימפטומים
) המשמעות מבחינתי היא הבנה של מה שיצא מאיזון עם אפשרות ל"תיקון" בצורה הומאופתית או בכל דרך אחרת. חג שמח עירית

א ו ר3

New member
תודה לכולם על התשובות

רק כדי להיות בטוחה ורגועה דבר ראשון אני יעשה בדיקות דם מקיפות שיעלו על חוסר בויטמינים כלשהם אם יש, ומשם נראה לי שאני אדע יותר טוב איך להמשיך הלאה...

למעלה